keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Vielä kerran KTS

Lupailin jo aiemmin, että palaan vielä Kuopio Tanssii ja Soin tunnelmiin ja teen pienen koosteen viikon tapahtumista. Tässä se vihdoin tulisi! Olen jo aiemmin postaillut ensimmäisen päivän avajaisista, joissa oli Kansallisbaletin upea esitys ja hieman muutenkin ekan päivän ohjelmastani.

Satamatorilla oli melkein joka aamupäivä jotakin ilmaisohjelmaa ja pääsin itsekin osallsitumaan perjantaina muutenkin kuin katsojana, kun olin mukana flash mobissa! Alla video tästä pikku tempauksestamme.Oli itseasiassa aika sattumaa, että pääsin tähän mukaan, nimittäin mut rekrytoitiin mukaan keskiviikkona, jolloin opettelin nopeasti materiaalin ja lupasin ilmestyä paikalle perjantaina. :) Meillä oli musiikkina tuore euroviisuvoittaja, eli Loreenin Euphoria.

Oli ihan huippua, sillä olen jo pitkään halunnut päästä mukaan flash mobiin ja olen useasti miettinyt, että sellainen olisi hieno itsekin järjestää. Ehkä tämä on vasta alku ja pääsen vielä moneen vastaavaan juttuun mukaan.

Pääsin festareilla osallsitumaan monille tanssikursseille ja katsomaan useita toinen toistaan upeampia tanssiesityksiä, mutta osa festarista kului myös työn merkeissä, sillä olin vapaahetoisena kurssisihteerinä baletin erikoiskoulutusryhmän hakijakurssilla. Kaikki työntekiät saivat tuollasien "D Crew" paidan. Lisäksi ostin tietenkin tämän vuoden festaripaidan ja hankin treenipaidaksi myös toisen vanhemman festaripaidan, jonka sain kympillä. (Täytyy joku kerta kuvata teille nämä paidat.)Perjantaina kävin illalla katsomassa Belgialaista Cie Opinion Public ryhmää, jonka esitys yllätti odotukseni huimasti! Tanssijoilla oli vahva tekninen ja klassinen tanssitausta. Esitys sisälsi huikeaa parityöskentelya ja sopivassa määrin myös huumoria.

Lauantaina ilmaisohjelmaan kuului festivaalikulkue, jossa oli mukana eri tanssilajien ja -ryhmien edustajia. Kulkue kulki satamatorille, jossa eri ryhmät esiintyivät.

Tarjolla oli hieman harvinasempia herkkuja, nimittäin tanssilajeja, joita ei ihan joka päivä näe.Yllä kuva tytöstä tanssimassa bollywoodia ja alla SalsaSavon tanssijoita.Lavalla nähtiin myös tai chita ja erityisen hienolta näytti mielestäni tuo miekkojen kanssa tehty tai chi.

Vielä tämän jälkeen lavalle kipusi kolme tyttöä tanssimaan irlantilaista tanssia. He tanssivat sekä pehmeillä- että kovilla tossuilla.

Satamatorin lisäksi Musiikkikeskuksella oli joka päivä jonkinlaista ilmaisohjelmaa ennen varsinaisien maksullisten esitysten alkua. Lauantaina kävin katsomassa Pori dance Companya, Liisa Nojosen tanssikoulun oppilaita ja Kinetic Orchestra, jossa tanssii mielestäni aivan upea Jarkko Mandelin. Olen itse päässyt pariin kertaan Jarkon opetukseen tiiviskurssityyliin ja hän on inspiroiva opettaja ja älyttömän taitava tanssija.

Ilmaisohjelman jälkeen Musiikkikeskuksella esiintyi brasilialainen Cia Sociedade Masculina nykytanssiryhmä. Koko ryhmä koostui pelkistä miestassijoista. He esitivät kaksi upeaa teosta, joista ei voinut kuin pitää! :)

Alkuviikosta kävin havaijilaisessa hulassa, testasin tunnin verran afroa ja pistäydyin myös nykytanssin aamutunnilla. Loppuviikosta menin Liisa Nojosen pitämälle kurssille tanssimaan jazzia, jossa hän opetti meille repertuaariaan ja teimme mm. pätkiä esityksistä ja koreografioista, joita Pori Dance Company on tanssinut ja esittänyt. Kolme PDC:n tanssijaa reenasi tunneilla kanssamme. Ei voi kuin ihailla heidän taitojaan ja lahjakkuutta. Loppuviikosta oli myös Marco Bjurströmin kursseja, joista valkkasin itselleni Happy Hourin ja Broadwayn. Oli ihan huippu kivaa ja hiki tuli! Varsinkin tuosta broadwaysta olin innoissnai, koska viime vuonna se meni ikävästi töiden kanssa päällekäin, enkä siis päässyt osallistumaan.Maanantaina oli se kauan odotettu ilta kun pääsin katsomaan Les Ballets Trockadero De Monte Carloa! esitystä ennen oli jälleen ilmaisohjelmaa tarjolla valohallissa. Mm. afroa festareilla opettanut Outi Kallinen tanssi rumpusäestyksellä.

Illan ehdoton yllättäjä oli Äijät, joka on siis tavallisista miehistä koostuva ryhmä, joka on kiinnostunut nykytanssista. He esittivät kaksi teosta, oista toinen on (voitte alla olevista kuvistakin arvata) YMCA. Tästä sai kunnon naurut. Mieletöntä heittäytymistä!

Ohjelmaan kuului myös Trocksien taiteellisen johtajan haastattelu ennen illan esitystä.

Pitäisi olla sanomattakin selvää, että Trockadero oli upea. Ensimmäinen puoliaika koostui Joutsenlammen toisesta näytöksestä ja sitä oli höystetty runsaalla huumorilla. Toinen ja kolmas puoliaika menivät koko ajan "vakavampaan" suuntaan ja keskityttiin enemmän taidon näyttämiseen kuin hassutteluun. Toisen puoliajan Kuoleva joutsen oli aivan ikimuistoinen, Merce Cunninghamin ideoihin perustuva Patterns In Space kekseliään huvittava ja viimeisenä nähty Go For Barocco oli huikeaa kärkitossuilla tanssimista. Ihan oikeasti monesti unohti, että lavalla oli tosiaan miehiä, sillä harva nainenkaan osaa niin montaa piruettia tai tanssii muuten niin taitavasti kärjillä. Ei ihme, että he esiintyivät kaksi kertaa loppuumyydylle salille. Olisin mennyt katsomaan toisenkin kerran, jos olisin päässyt. :)

Jätin tässä postauksessa mainitsematta monia hienoja esityksiä, joita kävin katsomassa, sillä muuten koko postaus olisi ollut vain eri ryhmien ja heidän teostensa luettelointia. Kävin katsomassa melkein kaikki maksulliset esitykset ja mahdollisimman paljon myös ilmaisohjelmaa. Osallistuin myös niin paljon tanssikursseille kuin vain oli mahdollista. Viikko oli siis rankka, mutta kaikin puolin erittäin antoisa ja tanssintäyteinen. Voitte katsella tunnelmia vielä kuvien muodossa KTS:n nettisivulta täällä. Sieltä löytyy paljon kuvia myös eri esityksistä.

2 kommenttia:

  1. Oooh, tuo flash mob oli kiva ! Oon jonkin verran noita katsellut netistä, ja miettinyt, kuinka hienoa olis nähdä tuollainen :)
    Mieletöntä kun pääsit siihen mukaan (:

    VastaaPoista
  2. Mäkin oon katsellut paljon noita netistä ja lähinnä ihan kateellisena! :D Nyt oli huippua päästä tämmöiseen mukaan edes tälleen Suomen mittakaavassa. Uudestaankin menisin, oli tosi kivaa. :)

    VastaaPoista

Kirjoita tänne palautteesi, kommenttisi tai terveisesi! Kiitos jo etukäteen, arvostan paljon jokaista jätettyä kommenttia! Pyrin vastaamaan kaikkiin kommentteihin mahdollisimman pian!