sunnuntai 12. elokuuta 2012

Värin vaihtelua

Tämä lakkaus on ollut kynsillä jo aikapäiviä sitten, mutta en ole ehtinyt tehdä postausta. Kokeilin ensimmäistä kertaa "mielialakynsilakkaa", eli Mia Secret merkin Mood lakkaa, joka vaihtaa siis väriä ihon lämpötilan mukaan. Tilasin näitä kaksi eri väriä ja ensin testiin pääsi tuo violetti, koska siinä oli minusta selkeämpi tuo kahden värin ero. Lakka vaihtaa väriä siis violetista vaaleanpunaiseen. Toinen ostamani laka vaihtaa väriä vaaeanpunaisesta koralliin.



Otin muutaman kuvan lakatessa, vaikka lakkasinkin iltamyöhään ja keinovalossa. Oli vaan pakko saada pari kuvaa, kun oli niin hauska seurata lakan muuttunista kynsillä. Lakka on pullossa violettia ja kynsille levitettäessä se alkaa muuttua vaaleanpunaiseksi. Miten kynsien lakkaaminen voikaan olla näin jännää? :D



Sen verran pitkät kynnet mulla oli, että kärjistä lakka jää violetimmaksi, koska kärjet eivät enää kosketa ihoa, eli ovat viileämmät. Tämä lakka näyttää siis sitä paremmalta, mitä pidemmät kynnet ovat. Alla yksi kuva salamalla, joka hieman vääristää värejä, joten en ottanut kuin yhden kuvan. Jätin kynsien lisäkuvaamisen seuraavalle päivälle.



Yleensä kynnet siis ovat "pääväriltään" vaaleanpunaiset. Alla näkyy hyvin, miltä kynnet suurimman osan ajasta näyttävät. Aika täydellinen liukuvärjäys, sanon minä. :) Lakasta tuli jännä hieman mattainen pinta, enkä laittanut päällyslakkaa ollenkaan. Mietin vaikuttaako päällyslakka värin vaihteluun? Tai jokin koristelu? Eipä kai, mutta heti en halunnut kynsiä koristella. Lakka oli jo itsessään niin ihmellinen, ettei heti tarvinnut koristeluja.



Ulos mennessä kynnet muuttuvat aina violetimmiksi, koska ilma on viileämpää. Tein pienen testin parvekkeella ja kynsien väri alkoi muuttua todella nopeasti. Joudutin muutosta koskemalla kylmään kaiteeseen. :)



Lopulta ne olivat melkein kokonaan violetit.



Myös vedellä kynsien väriä saa helposti muuttumaan. Lämpimällä vedellä kynnet saa vaaleanpunaisemmiksi ja kylmällä vedellä kynnet taas muuttuvat violetimmaksi. Alla havainnollistava kuva lakan väriskaalan eri päistä. vaikea uskoa, että sama lakka on kyseessä.



Seuraavana päivänä päätin vielä testata jotain koristelua kynsille. Laitoin pariin kynteen toista omistamaani lämpöön reagoivaa lakkaani ja piirtelin hieman viivoja koristelulakoilla. Alla violettia koristelulakkaa ja sen päällä vielä hopeaa glitteristä koristelulakkaa.



Toinen väriä vaihtava lakkani ei näyttänyt olevan niin selkeästi eri värinen eri lämpötiloissa, mutta pitää testata sitä vielä koko kynnelle.



Tästä testauksesta jäi kyllä hyvä maku suuhun ja tykkään ideasta, vaikka olinkin aluksi hieman skeptinen sen sunhteen. Mietin miten se voi toimia... Mutta hyvinhän se toimii! Vielä en tiedä miten tätä lakkaa pitäisi käyttää, sillä tuntui vähän hassulta olla pelkästään tässä yhdessä lakassa ilman koristeluja. Olen niin tottunut jotenkin koristeltuihin kynsiin. Mutta en haluaisi värin vaihtelua peittää liikojen koristeluiden alle. Ehkä jotain tarroja voisi tämän kanssa käyttää? Ja onhan tämä hyvä hätäratkaisu, jos haluaa nopeasti saada kynnet lakattua, mutta ei ehdi koristella.

Oletteko muut testanneet näitä? Mitä tykkäätte?

Mialla on tarjolla myös jotian auringonvaloon reagoivia lakkoja, mutta niiden suhteen olen aika epäileväinen. Tai ainakaan täällä Suomen kesässä ne eivät pääse varmaan kovin oikeuksiinsa...?

8 kommenttia:

  1. oho ompas jännä lakka! tosi nätti kylläkin, paljonko yhdellä tällaisella on hintaa?(:

    VastaaPoista
  2. Haluan kans tollasen lakan! Aivan ihana <3

    VastaaPoista
  3. tykkään olen harkinnu että tilaan myös jossain vaihees testiin =)

    VastaaPoista
  4. woow tosi hauska ja hieno lakka, mäkin haluan!! :D

    VastaaPoista
  5. iinankynnet: 6,5e maksaa yksi. Ei ole musta paha hinta. :)

    Suvinen: Mä kyllä kanssa hullaannuin! Hauska idea!

    eekku: Kannattaa, musta on kiva ja toimii!

    HANI: Tilaa ihmeessä omasi, värivaihtoehtojakin on kivasti. :)

    SaraCupCakez: Tää on kyllä aika siisti! Mä en voinut olla jatkuvasti katsomatta, että minkä väriset kynnet mulla on! :D

    VastaaPoista
  6. Mä oon joskus näitä katsellut, mutten tajunnut että se vaihtaa väriä lämmön mukaan :D pakko varmaan tilata kanssa!

    VastaaPoista
  7. pieni tulitikkutyttö: Joo, lämmön mukaan vaihtelee ja kyllä mulla ainakin vaihteli väri tosi paljon. Ulkona oli aina violetimmat ja sisällä oli kiva liukuvärjäys. :)

    VastaaPoista

Kirjoita tänne palautteesi, kommenttisi tai terveisesi! Kiitos jo etukäteen, arvostan paljon jokaista jätettyä kommenttia! Pyrin vastaamaan kaikkiin kommentteihin mahdollisimman pian!