sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Katsausta syksyyn 2012

Koulukuulumiset ovat jääneet aika vähälle tässä syksyn aikana. Lähinnä siksi, että ole muutenkin ehtinyt postailla aika vaihtelevasti, sillä työt vievät paljon aikaani koulun lisäksi. Opetan koulun lisäksi tanssia neljänä päivänä viikossa ja niinä iltoina en oikeastaan ehdi koneelle päivittämään blogia tai muutenkaan nettiin surffailemaan. Kevät meneen töiden osalta samoissa merkeissä ja toivottavasti jaksan vielä kevään rutistaa tällä temmolla.

Postauksen kuvat ovat aivan alkusyksyltä Savonian 20v. juhlista, joissa musiikin ja tanssin puoli vastasi tietenkin ohjelmasta. Meille kolmosille tehtiin sekä jazzissa että nykyssä omat biisit ja lisäksi meillä oli ykkösten kanssa yhteinen päätösnumero. Ykkösille oli varattu biisi jazzia ja balettia. Ykköset ehtivät treenaamaan vain par viikkoa syksyllä, kun me kolmoset oltiin aloitettu esitysten treenaaminen jo keväällä 2012.



Meidän jokainen tanssi kuvasti jotakin Savonia -ammattikorkeakoulun koulutusalaa. Jazzissa meidän koulutusala oli terveysala ja tämmöisissä hienoissa duunatuissa hoitsupuvuissa me siis tanssimme!



Syksy lähti siis vauhdikkaasti käyntiin, kun valmistelimme juhlaohjelmiston vain muutamassa viikossa. Sen jälkeen olikin sitten "arkeen paluu", kun normaalit treenitunnit alkoivat ja myös lastentanssiharjoittelun suoritin ihan syksyn alussa.

Meidän vakituinen nykytanssiopettajamme palasi taas opettamaan meitä oltuaan kevään vapaalla. Syksyyn sisältyi perus treenituntien lisäksi improvisaatiota, tanssitietoa, suullista viestintää, baletin didaktiikkaa ja myöhemmin myös nykytanssin didaktiikkaa. Iso juttu syksyn aikana oli yhteistyö fysioterapeuttiopiskelijoiden kanssa, jotka auttavaat meitä suunnittelemaan oheisharjoitteluamme.



Meillä kävi vierailevia opettajia Ruotsista ja Oulusta. Valitettavasti itse en päässyt osallistumaan Ruotsista tulleen opettajan tunneille muuta kuin katseluoppilaana, koska sain keuhkoputkentulehduksen. Muutenkin syksyllä olen ollut aika paljon kipeänä ja toivonkin pysyväni terveempänä keväällä.



Meillä ei ollut tänä syksynä ollenkaan perinteistä Teot-iltaa, joka on yleensä joka syksy ja kevät.Seuraavat Teot on vasta ensi keväänä ja sinne olisi tarkoitus tehdä ryhmäkoreografia. Keväällä on tulossa myös iso nyytanssiproduktio. Ykkösellähän me teimme ison jazzproduktion keväällä ja nyt vastaava on edessä nykytanssin puolella.



Viimeinen opiskeluvuoteni lähestyy kovaa vautia ja tänä vuonna on ollut jo paljon puhetta opparista ja päättöharjoittelusta. Päättöharjoittelupaikka mulla onkin jo onneksi valittuna ja siltä osin vikan vuoden hommat jo hyvin työnalla. Vielä kun keksisi sen opparin aiheen...

Alla vielä kuva Savonia 20v. juhla päätösbiisin asusta. Meillä kaikilla oli "musta peruspuku" alla ja päällä jokin valkoinen paita tai mekko, jossa oli jokin graafinen muoto (kolmio, neliä, tms). Itselläni oli tuollainen "nelikulmio-mekko".



Syksy oli rankka, mutta nyt siitäkin on selvitty ja paljon on taas opittu uutta. Odotan jo innolla kevätlukukautta. Kävin ostamassa tanssikengätkin, kun heti vuoden alussa meille tullaan opettamaan hieman korkokenkätekniikkaa. Näistä tanssikengistä ja muista Tampereen ostoksista tulossa postausta myöhemmin.

2 kommenttia:

  1. Oot kyllä nätti:) Jos mä yrittäisin tuollaisia liikkeitä kuin tuossa yhdessä kuvassa niin mut kärrättäisiin hankalassa asennossa sairaalaan viikoiksi :D

    VastaaPoista
  2. Aww, haha! Kiitosta vaan Sissi! :) En nyt tie voiko sairaalakuteissa näyttää hyvältä, mutta ehkä tommosissa duunatuissa voi. :D

    VastaaPoista

Kirjoita tänne palautteesi, kommenttisi tai terveisesi! Kiitos jo etukäteen, arvostan paljon jokaista jätettyä kommenttia! Pyrin vastaamaan kaikkiin kommentteihin mahdollisimman pian!