sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Lumikuningatarta ja kaviaarimanikyyria

Kerroinkin jo aiemmin, että joululomani alkajaisiksi reissasin äidin kanssa Helsinkiin katsomaan balettia. Tämän vuoden "joulubaletti" oli Pähkinänsärkijän sijaan uutuus Lumikuningatar, jota odotin innolla. Olenhan itsekin kyseitä satua esittänyt tämän vuoden helmikuussa. Meidän Savonia-AMK:n versiosta voi lueskella esim tästä postauksesta.Ensimmäinen iso eroavaisuus muihin näkemiini baletteihin oli se, että tässä baletissa puhuttiin. Baletissa oli kertoja, jota esitti Minna Tervamäki tai Krista Kosonen. Omassa näytöksessäni oli Minna kertojan roolissa. Uusi jännä aluevaltaus hänelle tuo puherooli. Halusin nimenomaan nähdä Minnan lavalla ja selvitinkin etukäteen, missä näytöksessä hän esiintyy. Tavallaan olisi ollut kyllä mielenkiintoista nähdä myös Krista Kosonen, mutta suurena Minnan fanina en voinut jättää väliin mahdollisuutta nähdä hänet lavalla.

Baletti oli näyttävä visuaalisesti ja pidin tanssijoiden puvuista.Tiina Myllymäki oli jäätävän kaunis Lumikuningatar ja lavalla sattui olemaan tuttujakin kun kotikaupungistani lähtöisin oleva Linda Haakana tanssi myös baletissa. Hän itseasiassa tanssi myös Kertun roolia, mutta valitettavasti ei meidän näytöksessämme.Esiintyjät tulivat hyvin lähelle yleisöä, sillä orkesterimonttukin oli osa lavaa, eivätkä esiintyjät edes pysyneet koko aikaa siltikään lavalla. :) Harveemmin olen käynyt balettia katsomassa ilman livesäestystä, mutta eipä se juuri häirinnyt.

Tarina oli hieman erilainen verrattuna siihen, mitä itse olen esittänyt. Tässä baletissa tuotiin hienosti esille Suomi, Helsinki ja lappi. Lapsikatsojatkin oli huomioitu, sillä he saivat toisessa näytöksessä osallistua ja auttaa Lumikuningattaren voittamisessa. Kokonaisuus oli lumoava ja pidin baletista paljon. Kenneth Greven koreografia oli kiinnostava monine persoonallisine ratkaisuineen ja haastettakin löytyi.pitkähihainen Broadway
toppi H&M
housut H&M
korvikset Seppälä
kengät Trio

Olisin halunnut pistää mekon päälleni, mutta päädyin lopulta lähtemään housuissa, koska pakkasta oli niin paljon. Alla vielä parempaa kuvaa pikkukengistäni, jotka siis kannoin kiltisti pussissa oopperalle ja lumihangessa tarvoin talvisaappaissa. Oopperaan on kuitenkin kiva vaihtaa pikkukengät ja näitä mustia korkkareita olenkin pitänyt äidin luona säilössä, että on jonkinlaiset juhlakengät varalla, jos sattuu tarvitsemaan.Olin tosiaan suunnitellut laittavani mekon ja sen mukaan valinnut kynsilleni Ciatén mustan kaviaarimanikyyrin. Vaikka vaate vaihtui, päätin silti tehdä nämä kynnet, koska paketti on poltellut lakkalaatikossa jo ihan liian kauan. Tahdoin vihdoin testata tätä settiä, koska olen aiemmin käyttänyt vain erikseen ostettuja mikrohelmiä "tavallisen lakan" kanssa, joita ei ole suunniteltu vartavasten tähän tarkoitukseen. Hyvin nekin asiansa ajoivat, mutta onhan tämä koristelutyyli aika yhden illan hitti.

Alla välinekuvaa kesken touhuilun. Muovirasia keräsi kätevästi helmet, eikä niitä joutunut hukkaan. Laitoin pohjalle kaksi kerrosta mustaa lakkaa ja kiinnitin helmet Color Clubin läpinäkyvällä (+ tuoksuvalla!) lakalla. Eli toimin hieman toisin kuin paketin ohjeet neuvoivat. Paketin ohjeiden mukaan helmet olisi pitänyt kiinnittää toiseen mustaan lakkakerrokseen, mutta itse halusin laitta helmet kiinni tuolla tuoksulakalla.Laiton siis yhteen kynteen kerrallaan kerroksen läpinäkyvää lakkaa, ripottelin helmiä joka puolelle kynttä ja painelin varovasti kiinni kynteen. Ja tältä ne kynnet sitten näyttivät heti koristelun jälkeen.Pyyhin vielä reunoista hieman irtohelmiä pois ja lisäsin kärkiin vähän läpinäkyvää lakkaa (en siis helmien päälle), jotta helmet pysyisivät paremmin. Tämä neuvottiin ihan Ciatén paketissakin.

Kuten kuvista huomaa, kaikki helmet eivät ole mustia, vaan seassa on sekä sinisiä että turkooseja helmiä. Yhdistelmä on minusta kiva ja eläväinen, kun on muutakin kuin vain yhtä väriä.Alla näkyy, minkä verran pulloon jäi helmiä kun olin kaksi kättä koristellut kokonaisuudessaan. Eli paljoakaan ei tuntunut helmiä kuluvan, kun yli menevät pystyi kaatamaan takaisin pulloon. Tällä pullolla saa siis vielä monta kaviaarimanikyyria tehtyä!Kynnet pysyivät koko illan hyvinä. Huomasin kyllä, että tumpuista ja kaulahuivista tahtoi helposti jäädä vähän nukkaa kiinni helmiin, mutta nekin oli helppo putsata pois. Nukuin yön yli ja koska kynnet olivat aamullakin vielä niin hyvässä kunnossa, en raaskinut tätä ihanaa koristelua vielä poistaa. Lopulta pidinkin helmiä kynsilläni yli kaksi vuorokautta, vaikka luulin näiden rapisevan jo muutamassa tunnissa pois! Alla kuvaa kynsistäni juuri ennen kuin kaivoin kynsilakanpoistoaineen esiin ja aloin poistaa helmiä.Melkein yhtään eivät ole helmet varisseen! Olin tosi yllättynyt. Tuo musta pohjalakkakin taitaa olla todella armollinen irti lähteneille helmille, mutta silti lähikuvistakin näkee, että hyvin minusta nuo helmet ovat pysyneet. Huomauttamisen arvoista on se, että siniset ja turkoosit helmet olivat tässä vaiheessa kyllä jo ihan hopeita, eli väri niistä lähti kun käsiäni pesin jne. Muuten kuitenkin kärsivät yllättävän vähän ihan normaalistakin elämisestä. Yllätyin positivisesti näiden kestävyydestä ja se oli tottakai iso plussa. Ei ollut mikään yhden illan manikyyri, vaikka niin luulin. Nyt onkin jännittävää päästä vertailemaan kestävyyttä eri settien ja helmien välillä. Omistan pari Seppälästä ostetuai settiä, jossa on siis lakka ja kolme purkkia erivärisiä helmiä. Ajattelin ostaa kokeiluun myös Sinan kaviaarisetin jossain vaiheessa. Lisäksi olen hamstrannut irtohelmiä monissa eri väreissä ihan tätä koristelutyyliä ajatellen. Tavoitteena on vielä joululomalla kertaalleen kuorruttaa kaikki kynnet helmillä.

Huomasin muuten, että Nellylle on tullut yhteensä kolme uutta Ciatén kaviaarimanikyyrisettiä myytiin! Ihanat uudet värit! Mä tahtoisin tosi paljon joko tän tai tän! Musta noi moniväriset on vaan niin herkkuja! Ja kun tämä musta Ciaten setti oli musta tosi laadukkaan oloinen, helmet pysyi ihan super hyvin, niin olisin valmis toisenkin tämmmöisen ostamaan. Koska kyllä toi hinta aluksi vähän kirpaisi, mutta nyt se ei tunnu yhtään niin pahalta enää. Mukana tulee kuitenkin väreihin sopiva hyvälaatuinen lakka ja helmiä on tosi paljon useaksi käyttökerraksi. Eikä sitä varmaan ihan samanlaista helmisekoitusta sais aikaan, vaikka itse yrittäis sotkea irtohelmistä.

Mainittakoon vielä, että mä nyt kyllä fanitan tätä helmikuorrutusta tai kaviaarimania tai mikä tämä nyt ikinä onkaan ihan kympillä! Aluksi olin varovaisen kiinnostunut ja ajattelin että yhdessä kynnessä tämä varmasti toimii, mutta kaikissa voisi olla vähän liikaa. Mutta nyt mä haluan nimenomaan vetää ihan överiksi ja laittaa helmiä kaikkiin kynsiin! Mielessä kävi mysö, että voisi yrittää ranskista tai jotain muuta osittain kynnen peittävää koristelutapaa helmillä... Saa nyt nähdä, mitä kaikka vielä ekksin! Helmiä on onneksi nyt hetkeksi aikaa, ne ei ihan heti siis lopu. :)

2 kommenttia:

  1. kivat ,ite en oo viel kokeillu en omista mitään settiä mut paljon lakkoja ja jonku verran noita helmiä

    VastaaPoista
  2. Mä oon nyt kyllä ihan ihastuntu tähän koristelutyyliin, vaikka ei ookaan mikään maailman käytännöllisin. On vaan musta tosi hienon näköinen. :)

    VastaaPoista

Kirjoita tänne palautteesi, kommenttisi tai terveisesi! Kiitos jo etukäteen, arvostan paljon jokaista jätettyä kommenttia! Pyrin vastaamaan kaikkiin kommentteihin mahdollisimman pian!