lauantai 24. maaliskuuta 2012

Kouluviikko takana

Huh, nyt on taas yksi kouluviikko purkissa. Vaikka meillä oli suhteellisen vähän tunteja, niin silti viikko on ollut aika rankka. Meillä oli vierailevana opettajana Tarja Rinne. Joka päivä aamupäivät klo9-12 olivat pyhitetty Tarjan reenille ja teimme ensin tekniikkaharjoituksia, jonka jälkeen aloimme kasata esitettävää materiaalia. Saatiin kasaan muistaakseni 6,5min biisi, joka koostuu kolmesta eri tyylisestä kappaleesta. Kokonaisuus on kyllä ihan sopivan rankka, koska hengähdystaukoja ei kamalasti ole ja paljon pitää tehdä teräviä liikkeitä, hyppiä ja potkuja. Tarjan tekniikkapohjaiset harjoitukset pohjautuvat Matt Mattoxin tekniikkaan ja sitä esittelinkin jo aiemmin.

Iltapäivissä meillä on lukujärjestyksessä varattu aikaa harjoittelulle, mutta itse olen suorittanut sitä jo koko kevään iltaisin, joten nyt minulla on ollut normaalia enemmän vapaata iltapäivissä. Silti tuntuu, ettei aikaa ole turhan paljoa kulutettavaksi, vaan muutama tunti lisää vuorokauteen olisi aina hetkittäin paikallaan. Se selittyy kai sillä, että nyt keväällä on monta rautaa tulessa ja monenlaista tehtävää, niin koulussa kuin muuallakin. Meillä on tulossa mm. erilaisia esiintymisiä tässä keväällä koulussa ja myös syksyllä, jolloin on Savonian 20v juhla tai jokin vastaava siinä heti syyslukukauden alkuun. Sen takia me aloitamme koulunkin viikkoa normaalia aiemmin.

Heti ensiviikolla on yksi esiintyminen klassisen puolen muusikoiden kanssa, johon me tanssinopettajaopiskelijat olemme muokanneet opettajan tuntisarjasta oman esitysversiomme ja muusikot ovat tehneet siihen uuden musiikin. Alunperin tunneilla teimme jazzin loppusarjaa ihanan Adelen ihanaan biisiin Someone like you. Siinä liikkeet tehtiin hyvin selkeästi kappaleen sanoihin ja siksi olikin jännittävää päästä tekemään sarjaa uuteen musiikkiin, jossa lähtökohdat ovat aivan erilaiset. Tänään kuulime ensimmäsitä kertaa uuden musiikin ja esiinnymme ensi torstaina. Sitä ennen on torstaina vielä yhteistreeni muusikoiden kanssa. Etsiskelin YouTubesta tuohon Adelen biisiin tehtyjä tansseja ja löysin yhden oikein mielenkiintoisen.Keväällä on edessä myös oman soolon esittäminen ja sen työstämistä olen tässä aloitellut vähitellen. Tällä viikolla meillä oli ensimmäiset tapaamiset ohjaavien opettajien kanssa liittyen sooloihin ja pääsimme kuulemaan vähän toistemme ideoita, joka oli minusta ainakin todella kivaa. Nyt tietää vähän, mitä muut puuhaavat ja pääsi esittelemään hieman omaa ideaansa. Olen itse tosi innoissani aiheestani, jota lähden tutkimaan ja saa nyt nähdä, mitä esitettävää tästä lopulta syntyy. Nyt tuntuu, että voisin jatkaa saman teeman käsittelyä ryhmiksessäkin sitten ensi vuonna. Sooloa varten olen muuten kuunnellut paljon instrumentaaliversioita monista tunentuista biiseistä. Alla yksi esimerkki. Voin ehkä myöhemmin avata sitten enemmänkin tuon sooloni ideaa, kunhan saan sen itselleni ensin selkiytymään. :)Soolot esitetään kevään TEOT illoissa, jotka meillä on tänä keväänä viikolla 21. Myös tällä viikolla tekemämme Tarja Rinteen materiaali esitetään Teoissa. Teot järjestetään meidän koulun toimesta aina kahdesti vuodessa ja olen niistä aiemmin kirjoitellut esim täällä. Nyt keväällä minun pitäisi olla myös tuottamassa kyseisiä iltoja, joten kiiretää pitää!

Nyt on koulussa aika paljon myös erilaisia kirjallisia tehtäviä, joiden palautuspäivämäärät alkavat uhkaavasti lähestyä. Kehonhuollon tehtävä, pedagogiikan essee, jne. Tämän lisäksi suunnittelen tietenkin jo kovaa vauhtia oppilailleni kevätesitykseen biisiä ja ompa minulla myös alkamassa Zumba-kurssi ensi kuussa, jota siis ohjaan kuukauden ajan. Ihan kiva on päästä Zumbaakin ohjaamaan, kun siihen löytyy koulutus. Täytyy pitää taitoa yllä. :)

Olen myös lähdössä viikoksi Espanjaan vapun tienoilla ja silloin tulee ainakin bloggailuun viikon mittainen tauko, koska en omaa konetta ulkomaille ota mukaan ja varmaan siellä on parempaakin tekemistä, ettei tarvitse aikaa kuluttaa koneen ääressä istuen. :)

Loppuun vielä yksi video, joka on mielestäni aika hieno versio Adelen Rolling in the Deep kappaleesta. Tullaan muuten tähänkin kappaleeseen (siihen Adelen versioon) tekemään tanssi nykytanssiryhmän kanssa ensi syksyn 20v. juhlaan.

4 kommenttia:

 1. Oh minä rakastan ThePianoGuysin covereita <3 Rolling in the deep on kyllä hyvä, mutta ei voita all time favouriteani eli Somewhere over the rainbowia :)

  VastaaPoista
 2. Mäkin ihastuin nyt noihin ThePianoGuysin covereihin ja kuuntelin useampia heti saman tien! Somewhere over the rainbow on kyllä myös upea!

  VastaaPoista
 3. Jouluesityksessä tanssin itsekin Someone like you:n tahtiin nykäriä :-)

  VastaaPoista
 4. Tuo Someone like you taitaa olla suosittu biisi nyt ja muutenkin Adelen biisit. En kyllä yhtään ihmettele, onhan Adele upea laulaja. :)

  VastaaPoista

Kirjoita tänne palautteesi, kommenttisi tai terveisesi! Kiitos jo etukäteen, arvostan paljon jokaista jätettyä kommenttia! Pyrin vastaamaan kaikkiin kommentteihin mahdollisimman pian!