lauantai 3. maaliskuuta 2012

Lomalainen ilmoittautuu!

Se ois hiihtoloman paikka nyt ja kyllä tuli ihan tarpeeseen tämä loma! Eli viikon huilaustauko ja itsekin lähden käymään äidin luona tuolla etelämmässä. Äitikin käväisi minun luonani, koska hänen hiihtolomansa oli jo tällä viikolla. Ennen reissuun lähtöä pitäisi tehdä vähän kouluhommia pois alta ja toivottavasti ehdin katsoa hieman myös näitä:Hankin itselleni pari kautta mun yhtä all time suosikki tv-sarjaa. Kyseessä on siis Klaani eli The Tribe ja tämä tuli joskus Summerin yhteydessä 90-luvulla ja myöhemmin Yleltä viikonloppuisin omalla esityspaikallaan ja sitten kesäisin taas Summerin yhteydessä. En oo aiemmin huomannut, että kyseisen sarjan kausia saa nykyään myös CDON.Com:in kautta. Lisäksi kävi niin hyvä säkä, että tuo neljäs kausi maksoi alle 20e! En voinut siis olla tilaamatta. Olisin halunnut kolmoskauden, mutta se oli tilapäisesti loppu. Täytyy tilata joku toinen kerta sitten se kausi. Nyt hankin siis neljännen ja toisen kauden. Ja arvatkaa vaan oliko vaikea olla katsomatta noita viikolla, kun oli niin paljon muita hommia. Mutta nyt lomalla voin sitten palkita itseni muutamalla jaksolla.

Kävin tuomaroimassa konservatorion Omat Tanssit katselmuksia keskiviikkona ja torstaina. Konservatorio kannustaa oppilaitaan omaan taiteelliseen työhön ja siis tekeään omai koreografioita. Niitä on mahdollisuus esittää näissä katselmuksissa ja jokainen osallistuja saa raadilta kannustavan palautteen. Konservatorio pyytää yleensä aina pari tuomaria raatiin AMK:n opiskelijoista. Tänä vuonna innostuin lähtemään mukaan ja olen kyllä iloinen, että tuli lähdettyä. Näin meinaan hienoja esityksiä ja joukossa oli todella lahjakkaita yksilöitä. Pääsin katsomaan myös erään oppilaan lopputyötä, joka oli mielestäni upea! Ehkäpä kyseinen tyttö hakee meidän kouluumme vielä opiskelemaan. :)

Vika kouluviikko ennen lomaa oli raskas, mutta siihen olin varautunutkin. Varsinkin kun edellisviikolla olin ollut kipeänä, niin se aina vaikuttaa. Me kuvasimme jazzissa kaikki sarjamme videolle, jotta voimme sitten videolta katsoa, mitä kaikkea on tämän kevään aikana tullut tehtyä. Ollaan keskitytty tosi paljon tanssisarjojen tekoon ja tehty aika vähän salin poikki liikkuvia juttuja. Loman jälkeen tarkoitus ois tehdä paljon Mattox-tekniikkaa, jota ollaan jo vähän otettu näin ennen lomaakin. Eli tiedossa on paljon kordinaatiota vaativia juttuja. Itse tykkään kyllä paljon Mattoxista, vaikka se haastavaa onkin.

YouTubesta löytyy paljon videoita Mattox-tekniikkaan liittyen ja lisään tähän alle nyt muutaman.

Ensimmäisenä tietenkin pliet, jotka yleensä tehdään tunnin aluksi ja tässä videollakin tämä on harjoitus yksi. Ollaan tehty hyvin tämän tyyppinen sarja tunneillamme. YouTubesta voi katsoa myös esim. Mattox-tekniikan tendut, jalkojen isolaatiot, rondit, jne.

Seuraavalla videolla on rintakehän isolaatioita. Minusta nämä lantion ja rintakehän erottelut ovat hyvin tyypillistä Mattox-tekniikalle ja niiden kautta itse ainakin olen kyseiseen tekniikkaan tutustunut. Joskus on alla näkyvä harjoitus tullut tehtyä itsekin. :) Voitte katsoa myös toisen rintakehän erotteluun keskittyvän harjoituksen tai pään isolaatioon tähtäävän ahrjoituksen.Loppuun vielä video, jossa näkyy, miten Mattox-tekniikkaa voi hyödyntää tanssisarjassa.En tiedä, kuinka kiva teistä lukijoista on nähdä videomateriaalia tanssiin liittyen blogini kautta. Onhan se tietenkin selvää, että video taitaa olla aika paljon havainnollistavampi kuin kuvat, mitä tanssiin tulee.Videolle kun on helpompi tallentaa liikettä. Olenkin aina välillä (kuten nyt tässä postauksessa) liittänyt postauksiini joitakin minusta katsomisen arvoisia videoita ja toivottavasti joku on niitä intoutunut katsomaan. :)

Omasta tanssimisestani ei oikein valitettavasti löydy videomateriaalia. Tottakai me kuvaamme näytetunteja yms koulussa, mutta niissä olen yhdessä muiden luokkalaisteni kanssa, joten en niitä tietenkään voi täällä julkaista ilman kaikkien asianosaisten lupaa. Mutta yhden esiintymisemme satuin bongaamaan YouTubesta ja linkkaan sen tähän, jos joku on kiinnostunut katsomaan. Kyseessä on Talviuni, joka on itseasiassa muotinäytös. Me tanssijat olemme mausteena mukana, eikä tanssi ole tässä se pääjuttu, vaan upeat asut, joissa on käytetty erikoisia materiaaleja ja upeaa punomistekniikkaa. Valitettavan huonosti näkyvät kaikki upeat yksityiskohdat vaatteista tuolla videolla. Ja meikit, jotka olivat todella näyttävät! Tila on äärimmäisen pieni ja kaiken lisäksi osan esiintymistilastame vievät erilaiset kajariviritelmät, jotka ovat paikoillaan illan bändiä varten. Mutta kiva kokemus tämä oli, vaikka aika nopeassa aikataulussa me tämän kokosimmekin. Meikit ja kampaukset ovat Natasha Saukkosen ja tiimin käsialaa. Musiikki on Teemu Liekkalan. Vaatteet ja käsikirjoitus ovat Elina Strömin ja Mari Nurmenniemen tekemiä, joiden kouluprojektista tässä on siis kyse. Katsokaa video täältä. Itse tanssin painajaisissa eli niissä tummissa hahmoissa, jotka videon alussa istuvat lavan reunalla. :)

Onko täällä muuten lukijoita, jotka ovat Mattox-tekniikkaa kokeilleet? Mitä tykkäätte? Saa kertoa mielipiteitä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita tänne palautteesi, kommenttisi tai terveisesi! Kiitos jo etukäteen, arvostan paljon jokaista jätettyä kommenttia! Pyrin vastaamaan kaikkiin kommentteihin mahdollisimman pian!