maanantai 12. maaliskuuta 2012

Tanssikuulumisia

Tosiaan aikaisemmassa postauksessani jo vähän paljastin, että kävin kokeilemassa jotain uutta ja ihmeellistä tanssin saralla. Kyseessähän oli siis ensinnäkin paritanssit ja tarkemmin vielä bugg. Mä en ole siis koskaan harrastanut paritansseja, vaan aina yksin tanssittavia lajeja. Vähän jänskätti, kun kyseessä ei ollut mikään alkeistunti, mutta hengissä siitä selvittiin. Oli muuten tosi kivaa vielä! Toi paritanssi on jotenkin niin eri juttu kun mun peruslajit. Se on niin sosiaalista, kun on aina tekemisissä niin lähekkäin toisen ihmisen kanssa. Ja nyt kyllä iski vähän kipinä, et ois ihana osata kaikkia paritansseja. Sit vois mennä kesällä lavatansseihin! :D No, osaanhan mä nyt yhden lavatanssin, että buggia sit tanssimaan vaan ens kesänä lavoille... :)

Googlasin vähän ja tämmöisen esittelyn löysin kyseisestä tanssilajista. Että tsekatkaa, jos kiinnostaa. YouTube tarjoaa myös tämmöisen videon, mikä voi olla ihan hyvä katsoa, jos ei tiedä yhtään, mistä on kyse. :)Kävin hiihtolomalla myös parilla muullakin tanssitunnilla. Eihän sitä nyt voinut viikkoa olla tanssimatta, eihän? Olin tosiaan äidin luona käymässä ja siellä satuin bongaamaan Tanssi- ja Liikuntakeskuksen kuntotuntien listalta show-mix tunnin, jossa liikemateriaali on poimittu kuvauksen mukaan rock'n'swing-tansseista. Kävin siis tunnin testaamassa ja teimme hauskaa sarjaa, jossa askeleet olivat saaneet vaikutteita charlestonista. Hauskaa oli ja hiki tuli. Ja tilaakin oli tosi hyvin tunnilla, koska meitä oli vain kuusi oppilasta! Tämän lisäksi käväisin tsekkaamassa yhden kaverini sijaistaman jazzin ja olipa ihana nähdä tätä kyseistä kaveri todella pitkän tauon jälkeen! Ja olin muuten ihan jumissa seuraavana päivänä, sen verran paljon tuli jalkaa heitettyä ja venyteltyä siellä tunnilla. :D

Tänään jatkui siis koulu ja meillä on vieraileva opettaja pitämässä balettia tällä viikolla. Ma-ke joka aamupäivä meillä on ensin lattiatankoa ja sitten perään perus balettitunti. Tosin ei tällä kertaa mitään perus Vaganovaa, vaan Bournonvilleä! Aika jännää! On tosi erilainen tekniikka... Kiva päästä tutustumaan, vaikka aika paljon vaatii totuttelua kun kaikki on niin erilaista. Musiikeissa on tosi vähän mitään alkusoittoja ja kaikki sarjat tehdää tiettyihin musiikkeihin. Bournonvillessä ei ole mitään luokittain etenevää opetusta, vaan se on tarkoitettu ammattilaisille. Viikossa reenataan kuutenä päivänä ja eri päiville on eri sarjoja. Ma ja to tehdään yhdenlainen tanko, ti ja pe toisenlainen ja ke & la kolmas erilainen tanko. Joka päivä on vielä omat keskilattiajuttunsa. Tässä vain muutamia tekniikkaan liittyviä ominaisuuksia, joita nyt tässä yhden päivän aikana olen huomannut.

2 kommenttia:

  1. Jes! ((: Hei tyty, lavoilla oppii! Siis jos miehet osaa viedä/opettaa ja parhaassa tapauksessa molempia (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katotaan, josko täälä Kuopiosta löytyis kesällä sit jotian lavatansseja. Onneks mulla on täsäs aikaa selvitellä. :D

      Poista

Kirjoita tänne palautteesi, kommenttisi tai terveisesi! Kiitos jo etukäteen, arvostan paljon jokaista jätettyä kommenttia! Pyrin vastaamaan kaikkiin kommentteihin mahdollisimman pian!