maanantai 20. helmikuuta 2012

Rosvo, lumiprinsessa ja kaupunkilainen

Pieni hiljaiselo on johtunut siitä, että onnistuin sitten minäkin saamaan sen meidän luokalla riehuneen flunssan ja oon ollut muutaman päivän ihan veto pois ja sängyn pohjalla. Nyt alkaa vähän jo onneksi helpottaa ja koetan taas päästä tähän bloggailun makuun.

Kuten lupasin, tällä kertaa luvassa on vähän vielä lisää Lumikuningattaresta. Alkuun pari nappaamaani kuvaa Savon Sanomissa olleesta lehtijutusta. Voitte yrittää lukea tekstiä, jos klikkaatte kuvaa isommaksi. Tuo iso kuva on Lumikuningatteren ensimmäisestä sisääntulosta ja mielestäni aika näyttävä! Lumikuningatteren kruunu kun kiikkui melkein neljän metrin korkeudessa. Itsekin olen kuvassa, ihan tuossa oikeassa etukulmassa noista kolmesta hahmosta reunimmaisena kyyryssä. :D





Lumikuningatar pohjautuu H.C. Andersenin satuun. Sadussa on Lumikuningatar, joka haluaa hallita koko maailmaa pelin avulla, josta irronnut siru muuttaa ihmisen kylmäksi ja tunteettomaksi. Sadussa pääosissa ovat ystävykset Kai ja Kerttu. Lumikuningatar lumoaa Kain ja Kai saa sirun sydämeensä (leffassa taisi saada silmäänsä?). Kai katoaa Lumikuningattaren kanssa ja Kerttu lähtee etsimään häntä. Matkallaan Kerttu tapaa niin rosvoja, kukkahattuisen noidan kuin prinssin ja prinsessankin. Musiikin sadun elokuvaversioon on tehnyt Jukka Linkola vuonna 1987 ja me käytimme näitä musiikkeja esityksessämme.

Lumikuningataren tekoon osallistuivat Savonia-ammattikorkeakoulun eri alojen opiskelijoita (vaatteet, julisteet, lavasteet jne tehtiin siis kaikki Savonian eri alojen opiskelijoiden toimesta), Kuopion musiikkikeskus ja musiikin soittamisesta vastasi Kuopion kaupunginorkesteri. Koreografiat olivat balettia, nykytanssi ja jazzia, eli kaikki opettajamme osallistuivat koreografioimiseen. Oli hienoa päästä esiintymään livemusaan jälleen kerran. Ja olihan se hienoa päästä "isolle lavalle", vaikka ei tuo musakeskuksen lava lopulta kovin isokokoinen ole, kun tulee sivuverhot ja kaikenlaista rekvisiittaa lavalle. Oma jännitysmomenttinsa on tietty se, ettei vaan tipu orkesterimonttuun. :D



Käydäämpä sitten vähän lähemmin niitä mun roolejani läpi. Mä liityin Lumikuningattaren castiin vähän jälkikäteen, koska siihen tarvittiin lisämiehitystä. Olin jo viimevuonna mukana sen vuotisessa prokkiksessa ja tänä vuonna vuorossa oli se puolikas meidän luokasta, jotka eivät olleet mukana viime vuonna. En kuitenkaan kauhean kauaa miettinyt, kun tämän vuoden produktioon tarvittiin lisämiehitystä ja ilmoittauduin vapaaehtoiseksi. Sehän tiesi sitä, ettei mitään kovin uniikkia roolia olisi luvassa, kun roolijako oltiin tehty jo muutama kuukausi aiemmin, mutta ei se minua haitannut. Sain lopulta roolin kaupunkilaisena, lumiprinsessana ja rosvona.

Lumiprinsessat olivat siis lumikuningatteren pahoja pikku kätyreitä, tavallaan lumikuningattaren valtaansa ottamia lapsia, jotka ovat muuttuneet kylmiksi ja pahoiksi. Ja kaikki haaveilevat salaa pääsevänsä lumikuningattereiksi lumikuningattaren paikalle. :D Meillä oli yhteensä kaksi kohtausta esityksessä. Olimme mukana prologissa (eka lehtikuva) ja esityksen lopussa olimme mukana taistelukohtauksessa Lumikuningattaren pohoisessa valtakunnassa, josta Kerttu tulee Kaita pelastamaan. Alla vielä kuvaa asusta, johon kuuluu oikeasti vielä päähän semmoinen panta, jossa on pitsiä ja sinisiä paljetteja. Hame on siis lyhyt ja riekaleinen. Alla valkoinen balettipuku, valkoiset balettitrikoot ja puuterinväriset tossut. Ja paitakin on hienosti rypyssä kuvassa. :D



Sitten se suosikkiroolini, nimittäin rosvo. Meillä oli hieno joukkokohtaus, jossa rosvot hyökkäävät karjuen Kertun, prinssin ja prinsessan kimppuun, jotka ovat juuri hetkeä aiemmin ihailleet rauhassa upeaa tähtitaivasta.



Mun kädet muuten näyttää ihan huikean pitkiltä tuossa rosvoasussa. Tykkäsin paljon ruskeista leveistä housuistanikin. Jalassa on omat kankaiset jazztossut.

Koreografia oli jazzia. Musiikkissa oli mukana laulua ja elokuvaversiossa laulusta vastaa esim Ismo Alanko. Meillä oli esityksessä mukana muusikoita, jotka lauloivat ja vähän tanssivatkin meidän kanssamme lavalla. Biisi on haastava, koska sitä ei voi oikeastaan laskea ja teimmekin koreografian laulun sanoihin. Onnistuin löytämään pätkän kyseistä biisiä netistä, joten voitte kuunnella/katsoa sen tästä. Kappale on pitkä ja koreografia puolestaan nopeatempoinen sekä sisälsi paljon hyppyjä, piruetteja ja isoa liikehdintää. Eli hiki tuli ja ekoilla kerroilla ei meinannut kyllä kunto kestää alusta loppuun. Meillä oli yhteisköreografia kertosäkeeseen ja sen lisäksi omaa "soolomateriaalia", jossa siis teimme kaikki yhtä aikaa eri juttuja lavalla ja muutamia parijuttuja, kuten nostoja. Biisi loppuu siihen, kun rosvot juopuvat ja lopulta sammuvat kuorsaten maahan. Eli ihan hyvä kun lopussa saikin näyttää vähän uupuneelta.



Vielä näiden lisäksi roolinani oli kaupunkilainen. Kaupunkialisen rooli sisälsi lähinnä kävelyä lavan poikki ja esityksen lopussa meillä oli "grande finale" eli yhteiskoreografia, jossa juhlittiin Lumikuningattaren kuolemaa ja sitä, että Kerttu sai Kain takaisin. Loppukohtauksessa kaikki esiintyjät olivat kaupunkilaisina lavalla, paitsi siis Kai, Kerttu ja Lumikuningatar.



Nappasin kuvan kaupunkilaisen asustani henkarissa, kun en tiennyt saisinko siitä missään vaiheessa kuvaa päälläni. Oli meinaan sen verran kiireiset vaatteiden vaihdot aina hetkittäin. Mutta vikassa esityksessa luokkakaveri nappasi kuvan minusta kaupunkilaisena juuri kun tulin lavalta, eli alla näkyy asuni vielä päällänikin. Mekon alle kuului kyllä vaaleanruseka paita vielä, mutta tuossa kohtauksessa sitä ei ehtinyt pukea päälle. :D



Napsin takahuoneessa vähän kuvia muidenkin esiintymisasuista, koska ne olivat oikeasti upeita. Monet niistä tehtiin meidän mitoilla ja materiaalienkin suhteen oltiin hyvin kekseliäitä. Puvuista vastasi Savonia-AMK:n Muotoiluakatemia ja Suvituuli Wallendahr.



Tässä Lumikuningattaren mekko ja kruunu. Alempana se maaginen paha peili, joska Kai sai sirun sydämeensä.



Kertulla oli ihana ruutumekko! Mä ainakin olin vähän kateellinen tuosta! :)



Rosvojen asuissa oli hienoja yksityiskohtia. Puntteja revittiin, vaatteisiin ommeltiin paikkoja säkkikankaasta ja taskusita pursuili kaikenlaisia "aarteita". Rosvoprinsessalla oli alla näkyvä mielestäni huippu hieno liivi, jossa oli turkisyksityiskohta ja kaikkea muutakin pikkusällää koristeena.



Kerttu päätyy Kaita etsiessään kukkahattuisen noidan puutarhaan, jossa on tanssivia kukkia. Kukkien asut olivat mielestäni ihanan kekseliäitä. Kukkia oli yhteensä neljä ja ne olivat kaikki erilaisia keskenään. Meillä oli lumikukka, tulikukka, narsissi ja leinikki. Alla kuva narsissin asusta henkarissa. Hauska yksityiskohta on tuo toisen jalan puntti, jossa lehit/köynnöskuviota.



Vaatteet odottivat aina siististi esityksen alkua henkareissa, mutta olisi varmaan pitänyt ottaa kuva myös siitä, millainen kaaos takahuoneessa oli esityksen jälkeen, kun pukuja oli vaihdettu enemmän ja vähemmän kiirellä ja kaikki lojui pitkin lattioita. :D



Ehkä suosikkini kaikista asuista oli tämä prinsessa aivan hurmaava mekko! Pakko oli saada siitä oma kuvansa. Kukapa ei tahtoisi tuo päällä päästä esiintymään?!



Tähän väliin muutama erittäin taiteellinen otos Noidan puutarhasta. Mun kameralla kun ei saanut liikkuvista kohteista kunnon kuvia ilman salamaa. :D





Loppukevennykseksi väsynyt tanssija avaamassa nutturaa kotona kylpyhuoneessa. Hiukset ihan hiuslakassa + kaikessa muussa mahdollisessa hiustökötissä. Ei kun suihkun kautta nukkumaan.

4 kommenttia:

  1. Kauneudestasi kerroinkin jo aikaisemmin, mutta nyt kiinnitin huomiota kroppaasikin; kylläpä olet suloisen pieni! Kelpaisi mullekin :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! :) Olen kyllä kuullut, että kropassani näkyi heti se, että alkoi opiskella tanssia ja reeniä on viisi päivää viikossa. Huolestuttavaahan se kai olisi, jos ei näkyisi. :)

      Poista
  2. Kuullostaa tosi kivalta toi esitys:) mulla ois sulle haaste mun blogissa, toivottavasti et ollut tehnyt tätä vielä, en ollut ihan varma:)

    http://somethinglikenails.blogspot.com/2012/02/just-little-things.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiva, en oo tehnyt tuota vielä! Mulla on toinenkin haaste vielä rästissä, jos yrittäisin tällä viikolla ne ahkeroida. :)

      Poista

Kirjoita tänne palautteesi, kommenttisi tai terveisesi! Kiitos jo etukäteen, arvostan paljon jokaista jätettyä kommenttia! Pyrin vastaamaan kaikkiin kommentteihin mahdollisimman pian!