keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Arkeen paluuta

Lumikuningatar on nyt onnellisesti ohi ja paluu arkeen on tapahtunut. Treenitunnit pyörivät taas ihan normaalisti ja nyt lukkariin on ilmestynyt kinesiologiaakin. Meillä oli tällä viikolla heti jotain uutta ja ihmeellistä, koska saimme mielenkiintoisen vieraan, jonka kanssa pääsimme tutustumaan kolmen päivän ajan Graham-tekniikkaaan.

Jos koko termi kuulostaa tosi vieraalta, niin lyhyesti kerrottuna kyseessä on Martha Grahamin luoma tanssitekniikka, joka linkittyy meillä nykytanssin alle. Tekniikan tarkoituksena oli luoda modernille tanssille vahva tekninen pohja, kuten baletilla oli. Olennaista tekniikassa oli contraction and release. Tunnit olivat pitkiä ja niillä tehtiin paljon lattiatasossa. Hyvästä aukikierrosta on tässä tekniikassa apua. Lattiaharjoituksista meidänkin tuntimme ovat pääasiassa koostuneet. Lisää tekniikan luojasta voitte lukaista täältä ja alla vielä pari havainnollistavaa videota, jotka poimin YouTubesta.

Tässä näkyy hyvin perus treeniä:Ja tässä yksi kokonainen esitys, jossa Martha Graham tanssii itse pääroolia, kuten hänellä oli tapana. Katsoimme kyseisen videon tanssihistorian tunnilla:Tämän viikon to-pe meillä on jälleen "pedapäivät" eli opettajuutta opiskellaan ahkerasti loppu viikko Jyväskylästä tulevien opettajien johdolla. Tuo pedagogiikka meillä on tosiaan tuommoisissa tiivisjakssoissa, että aina pari päivää kerrallaan on pelkästään pedaopintoja, koska niihin tulevat ulkopuoliset opettajat ja niistä vastaa siis täysin tuo Jyväskylän ammattikorkeakoulu. Jamk tekee meistä yleipäteviä opettajia ja oman koulun opettajat sitten opettavat, miten hyödynnämme opettajuutta nimenomaan tanssin parissa.

Pedapäivät muuten tarkoittaa taas sitä, että saa kerrankin olla "normivatteissa" koulussa. :) Toivottavasti huomenna ei ole aivan järkyttävän kylmä keli, koska haaluaisin päästä pistämään taas jonkun kivan hameen/mekon päälle, kun olen alennusmyynneistä hamstrannut hieman sukkahousujaYlemmät 2kpl samassa paketissa on H&M:ltä ja maksoi tosiaan vain 7e. Alemmat ovat sitten taas Seppälästä alehyllystä.Hankin samalla shoppailureissulla H&M:ltä myös farkut, enkä ole niitäkään aiemmin täällä esitellyt, joten tehdäämpä se nyt. Ei ollut hinnalla pilattu, oisko nää ollut about 10e?Ja arvatkaapa mitä mä ajattelin käydä hakemassa sen kunniaksi, että tänään tuli vähän sijaistuspalkkoja? :)Keväällä on muuten taas haku meidän kouluun tanssinopettajapuolelle. (Olen siitä kyllä jo aiemminkin kirjoitellut.) Meillehän järjestetään pääsykokeet joka toinen vuosi. Lisää tietoa meidän koulutusohjelmasta löytyy täältä. Ja valintaperusteista on mustaa valkoisella täällä. Samaiselta sivultä löytyvät myös pääsykoepäivät ja ennakkotehtävien sisällöt. Samat ennakkotehtävät taitavat olla joka vuosi, ainakin itse olen tuon samaisen esseen kirjoittanut kahteen kertaan, kun tänne kouluun olen hakenut. Minulla itselläni on kokemusta kaksista eri pääsykokeista tähän nykyisseen kouluuni, koska olen kaksi kertaa tänne hakenut. Nyt olen keväällä menossa pääsykoetuutoriksi, joten tavallaan pääsen kokemaan vielä kolmannet pääsykokeet. Suhteellisen samat sisällöt pääsykokeissa on joka vuosi, ainakin oman kokemukseni perusteella. Siksipä kannustankin jokaista rohkeasti lähtemään edes kokeilemaan onneaan, vaikka ei pitäisikään omaa osaamistaan aivan riittävänä vielä kouluun pääsyyn. Toisella hakukerralla pääsykoekuviot ovat sitten jo ainakin vähän tutummat ja siitä on varmasti apua.

Kirjoittelin omista pääsykokeistani muuten täällä, jos joltai on se mennyt ohi.

Myös Oamk:ssa on haku tanssinopettajan koulutusohjelmaan. Suuntaitumisvaihtoehtoina ovat kansaantanssi ja paritanssi.

Seuraavaksi yritän saada aikaan postausta vielä Lumikuningattareen liittyen muutamien kuvien kera!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita tänne palautteesi, kommenttisi tai terveisesi! Kiitos jo etukäteen, arvostan paljon jokaista jätettyä kommenttia! Pyrin vastaamaan kaikkiin kommentteihin mahdollisimman pian!