lauantai 4. helmikuuta 2012

Kysy, kysy, kysy! - Vastauksia

Sain ihan mukavasti kysymyksia tuolla kyselypostauksellani ja nytpä sitten ahkeroin vastaukset kysymyksiinne. Tosi kivoja ja haastavia kysymyksiä olitte laittaneet, kiitos ihan tuhannesti! Tämä oli tosi hauskaa! Jos joku ei ehtinyt kysymyksiään esittää tai nyt heräsi uusia kysymyksiä, niin laittakaapa kommenttiboksiin ja voin tehdä sitten uuden vastailupostauksen niistä. :)

Mikä on vaaleanpunaisen jälkeen paras väri?
- Violetti on toinen lempivärini. Tykkään oikeastaan kaikesta violetin ja vaaleanpunaisen tyypisestä, kaikki näiden välimuodot ovat ihania. Tykkään sekä siniseen taittavista violeteista että hyvin punertavista violeteista.

Entäpä mikä on mielestäsi paras lakkamerkki?
- Mä tykkään eniten ehkä Color Clubista. Omistan aika monta merkin lakkaa. Ne ovat hyviä laadultaan ja värit ovat ihania. Myös OPI on aika kärjessä. Vaikea valita nyt näiden kahden välillä. OPIn lakkoja mulla on vähemmän ja ehkä siksi kallistun nyt ainakin vielä Color Clubin suuntaan. :)Mistä ostat normaalisti lakkasi?
- Huuto.Net on ollut aika ahkerassa käytössä. Käytän lähinnä näitä nettikauppoja: CesarsShop (Color Clubit), MiMax ja Ihanat kynnet (kahdesta viimeisestä China Glazet). Sokokselta bongailen alelakkoja ja markettilakkoja ostelen lähinnä Citymarketista tai joskus Anttilasta. Tokmannin ketjun kaupoissa tulis käytyä varmaan enemmänkin lakkoja hakemassa, jos semmoinen ois vähän lähempänä. Aika monesta paikasta siis.

Jääkö tanssimisen ja lakkailun jälkeen aikaa harrastaa jotain muuta vielä ja mitä?
- Vaihtelevasti. Joskus tuntuu, ettei mitään muuta ehdikään (kun ei meinaa ehtiä uusia kynsiäkään tehdä), mutta kyllä sitä useimmiten ehtii muutakin. Esim bloggailla. :D Mä kyllä "harrastan" aika paljon koneella: muokkailen kuvia (täällä jotain esimerkkejä) ja koodaan joskus nettisivujakin. Niin ja yksi ehdoton harrastukseni on The Sims pelin pelaaminen! Ole pelannut jo vuosia! Pelaan kakkosta ja Medievalia. Kolmonenkin löytyy, mutta ei ole tällä hetkellä asennettuna koneelleni. Voisihan harrastukseksi laskea esim. eri tv-sarjojenkin seuraamisen, koska tykkään katsella televisiota ja rentoutua niin.


Kuinka kauan menee vielä kun saa onnitella valmistunutta tanssin opettajaa?
- Toinen vuosi mulla on nyt opinnoissa menossa ja kaksi vuotta olis vielä edessä. Eli noin 2,5 vuotta pitäis odotella.

Mikä on sinusta mieluisin tyyli koristella kynnet (tarrat, leimailu, strassit ym.)?  
- Aika paha kysymys! Se vaihtelee kyllä ihan fiiliksen ja päivän mukaan. Tykkään paljon leimailusta, mutta en vaan aina jaksa kaivaa leimaustarvikkeita esiin. Pitäis useammin kyllä tehdä se, koska musta leimailut on aina kivoja. Ehkä se ois mun suosikki eri koristelutyyleistä? Tykkään myös tarroista ja water decalseista. Water decalsit on ehkä kivempia, mutta tarrat nopeampia. Jos haluan jotain nopeaa, niin silloin tarrat. :)Kuinka kauan mielestäsi on hyvä harrastaa tanssia ennen kuin tanssinopettajan urasta voi uskaltaa haaveilla ihan tosissaan?
- Useampia vuosia, mutta tarkempaa määrää on vaikea sanoa. Se riippuu paljon yksilöstä. Tärkeää on ehkä se, kuinka motivoituneesti sitä tanssia on harrastanut, eli paljonko siihen omaan kehittymiseensä on panostanut. Siihen vaikuttaa myös muu liikuntatausta. Jos on esim. voimistellut tai urheillut muuten nuorena, niin siitä on aina hyöytyä. Esim kolme-viisi aktiivista vuotta tanssia ja urheilutausta voi hyvinkin riittää. Tärkeässä osassa ovat myös ne muut valmiudet opettajaksi, pelkkä tanssitaito ei ratkaise. Ja sanoisin, että tärkeämpiä ovat ne teini-iässä käydyt tanssitunnit, eivätkä ne 3-vuotiaana läpi leikityt lastentassitunnit. :)

Mitä kuuluu?
- Kiitos hyvää! Viikonloppuna on yleensä aina hyvä fiilis, kun saa keskittyä vähän muuhun kuin tanssiin ja levätä, eli nukkua pitkään ja kerätä voimia seuraavan viikon tanssitunneille. Nyt myös vähän jännittää, koska ensi viikolla on enskari (+ muut esitykset Lumikuningattaresta) ja aikamoinen flunssa-aalto vaivaa meidän luokkaa. Nyt sormet ja varpaat ristiin, etten saa kamalaa flunssaa ennen keskiviikon enskaria!

Kuvaile itseäsi kolmella sanalla?
- (Apua, mä oon huono tämmösissä! :D) Puhelias, huumorintajuinen pohdiskelija.

Suosikki tanssilajisi?
- Jazz-tanssi. Koen sen eniten omaksi lajikseni ja olen sitä eniten ja pisimpään harrastanut. Valitsin sen myös pääaineekseni. Se on myös sopivan laaja käsite, jotta voin nimetä sen suosikikseni. Se voi olla musikaalitanssia, lyricalia, showjazzia, Mattox-tekniikkaa... Melkein mitä vain! Tykkään kyllä hyvin monipuolisesti eri tanssilajeista, mutta jos yksi suosikki on valittava, niin se on jazz.Jääkö tanssinopettajan koulutusta suorittaessasi jäljelle enää muuta vapaa-aikaa, esim. kavereiden kanssa kahvittelua?
- Välillä jää enemmän ja välillä vähemmän. Sen olen huomannut, että vähän harvemmin sitä nykyään jaksaa lähteä kodin ulkopuolelle (tai sitten se on vaan yleisesti tämä vanheneminen *naur*), mutta kyllä sitä silti voi kaverita nähdä ja pitääkin. Viikonloppuisin on yleensä eniten vapaa-aikaa ja yritän olla ottamatta töitä viikonlopulle, että se myös pysyisi vapaa-aikana. Viikolla aika on enemmän kortilla. Tykkään käydä elokuvissa, mutta se on aika kallista huvia.
 
Tykkäätkö lukea kirjoja? Onko lempparia/lemppareita?
- Tykkään lukea, vaikka aikaa lukemiselle on harmillisen vähän. Enkä ole mikään nopein lukija. Luen tällä hetkellä True Blood kirjasarjaa, se on erittäin hyvä. Pidän muutenkin vampyyrikirjoista (esim. Twilight ja Anna Ricen vampyyrikronikat). Da Vinci -koodi on myös yksi ehdottomia lemppareita. Luen mielelläni uskontoihin liittyvää kirjallisuutta, myös tietokirjallisuutta. Gossip Girl kirjasarjaa tuli luettua paljon ennen kuin siitä tehtii tv-sarja ja se on minusta ihanaa hömppää. :) Nuorempana yksi suosikkiskirjasarjojani oli Anne-nimisestä tytöstä kertova tanssiaiheinen kirjasarja.

Onko sulla ollut aiemmin koiraa? (siis ennen Veetiä)
- Ei ole. Aina olen halunnut, mutta äiti ei koskaan antanut hankkia. Sitten muutin pois äidin luota ja parin kuukauden päästä mulla olikin koira. :D Oon nuorena käynyt dogsitter-koulutuksen ja vahdinkin paljon muiden koiria. Sillä sai vähän helpotettua koirakuumetta...Voiko tanssinopettajaksi kouluttautua minkä ikäisenä tahansa (toisen asteen koulutuksen kuitenkin suorittaneena)?
- Kyllä mä tahtoisin tähän vastata, että kyllä. :) En näe sinänsä mitään yläikärajaa opettajaksi tulemiselle. Tiedän tapauksia, jotka on vasta lähempänä 30-vuotta hakeutuneet tanssinopettajakoulutukseen, joten se ei ole mitenkään ennenkuulumatonta. Tanssijaksi on pakko tähdätä nuorena, kun kroppa kestää vielä paremmin, mutta opettajan hommaahan pitäisi pystyä tekemään ihan loppu elämä. :) Opettajapuolella on kyllä tietynlainen elämänkokemus valttia. Aika harva pääsee suoraan lukiosta tanssinopettajan koulutukseen, näin ainakin itse olen asian kokenut. Meidänkin luokalla on vain pari tämmöistä tapausta, jotka ovat suoraan lukiosta koulutukseen päässet. Monesti sitä on vain vähän valmiimpi, kun on vuoden tai kaksi vanhempi. Olen tästä puhunut myös erään tanssinopettajan kanssa, joka oli meitäkin pääsykokeissa valitsemassa kouluun. Hän sanoi, että välillä pääsykokeista oikeasti lähetetään tyttöjä kotiin kasvamaan pariksi vuodeksi ja toivotaan heidän yrittävän sitten uudelleen.

Kuinka usein lakkaat kynsiäsi!? Eli kuinka usein vaihdat lakkaukset ja oletko lakkausten välillä ilman mitään lakkaa?
- Keskimäärin kai pari kertaa viikossa. Välillä useammin, jos vaan aikaa löytyy. Nykyisin on kauhea himo lakata useamminkin, kun ois niin paljon kaikkia kivoja ideoita, joita haluaisin toteuttaa. :) En yleensä ole koskaan ilman lakkaa, jos ei ole pakko. Pelkään, että kynnet heti katkeais, jos olisin ilman lakkaa ja ei ne edes ole kovin kauniit, kun on aika keltaiset (jatkuvasta lakkailusta).Mitä kuuluu? Väsyttääkö?
- Hyvää kuuluu ja vähän väsyttää jo, kun on aika myöhä. Tosin nyt olen kyllä nukkunut hyvin ja pitkään, kun on viikonloppu. Viikolla vosi väsyttää vähän enemmän. :)

Mikä on tän hetken suosikkibiisi?
- Apua, en mä tiedä! Sanoisin Chisun Kohtalon Oma, mutta se on soinut vähän liikaa jo radiossa. Vähän alkaa jo kyllästyttää, vaikka biisi on kyllä edelleen aivan tajuttoman mainio. Ehkä joku meidän jazz tunnilla soiva biisi, jonka nimeä tai esittäjää en tiedä. Ne on niin ihania fiilistelybiisejä. I'm Feeling Good on myös aika jees tällä hetkellä (sekin soi jazzissa).

Mitä mieltä olet punaisista kumisaappaista?
- Ne on pirteät ja söpöt! Punaiset on aina paremmat kuin jotkut perustylsät. Vielä pirteämmät ja söpömmät ois puaniset kumisaappaat valkoisilla pilkuilla! :)

Kuinka paljon sulla on kynsilakkoja? Tiedätkö edes tarkkaa määrää?
- Viimeksi kun laskin, niin niitä oli 199. En laskenut mukaan koristelulakkoja. Nyt niitä on vähän enemmän jo... About 200 siis.Milloin innostuit kynsien lakkailusta?
- Ekan kerran jo joskus lukiossa, mutta silleen tosissan tää kynsien lakkailu alkoi kun kasvatin geelikynnet pois syksyllä 2009. Keväällä 2010 käytin jo Konadeja ja vuoden 2011 aikana homma sitten paisui tähän nykyiseen mittakaavaansa. :)

Inspiroidutko helposti, niin kynsein kuin muidenkin asioiden suhteen?
- Inspiroidun ehdottomasti! Tykkään paljon katsella muita kynsiblogeja ja saan ideoita omiin kynsiin. Rakastan myös erilaisten kappaleiden kuuntelua ja tosi usein päässä alkaa biisin aikana rakentua jokin koreografia, jonka biisiin voisi tehdä. Voin inspiroitua myös luonnosta, elokuvista, musiikkivideoista, vaatteista, erikoisesti pukeutuneista ihmisitä, tarinoista, jne.

Millaista musiikkia kuuntelet?
- Olen hyvin kaikkiruokainen musiikin suhteen. Perus pop ja r'n'b toimii mulle melkein aina. Rakastan vanhanaikaista jazzia, soulia ja bluesia myös. (Aretha Franklin yms!) Tanssin kautta tuo musikkimaku on ehdottomasti laajentunut. Afrikkalainen musiikki on tällä hetkellä paljon mieleeni. Suosikkiartistejani/bändejäni ovat Madonna, Michael Jackson, Lady Gaga, Britney,Christina Aguilera, Beyoncé, Chisu, Jenni Vartiainen, Nightwish... Niitä on todella paljon. Suomalaisessa musiikissa mua kiehtoo erityisesti mielenkiintoiser lyriikat.

Katsotko paljon elokuvia? Millaisia?
- Tykkään katsoa elokuvia. Kävisin enemmänkin elokuvissa, jos se ei ois niin kallista. Tykkään paljon romanttisista komedioista, jotka ovat semmoista kevyttä hömppää. Helppoa katsottavaa niin sanotusti. Pidän tietenkin myös paljon tanssielokuvista ja musikaaleista. Myös vampyyrielokuvat kiinnostavat, koska vampyyeista tykkään paljon. :) Ihan vain muutamia suosikkejani voisin tähän listata: Moulin Rouge, Underworld-trilogia, Black Swan, From Hell, Pirates of the Carribean, MammaMia!, Batman: The Dark Knight (Heath Ledgerin näyttelijänsuorituksen takia) ja monia muita. Tykkään paljon myös piirretyistä, erityisesti Disneyn klassikot ja Shrek on myös huippu!Käytkö paljon ulkona ? (tämän saa käsittää millä tavalla tahansa ;>)
- Hehe, no mä voin vastata tähän nyt parilta eri kantilta. :) Mulla kun on koira, niin tulee sen kanssa ulkoiltua, mutta muuten en ole mikään ulkoilmaihminen, enkä tykkää käydä muuten kuin koiran kanssa lenkillä. Ja sitten jos käsitetään tuo ulkona käyminen juhlimisena tai baareissa käymisenä, niin pakko myöntää, että nykyisin aika vähän tulee käytyä. Sen verran olen jo vanha ja väsynyt (näin itseironisesti ilmaistuna), että mielelläni vietän viikonloppuja ihan kotona rentoutuen, vaikka välillä onkin kiva panostaa ulkonäköön ja lähteä ulos ihmisten ilmoille. Tanssia opiskellessä kun saa aika harvoin laittautua! Jos on hyvä kaveriporukka, niin sitten on kiva löhteä juhlimaan yhdessä. Mitä harvemmin sitä käy ulkona, sitä kivempaa se on! Kyllä mä aika nopesti kyllästyisin, jos joka viikonloppu ravaisin baareissa. Tykkään kyllä hirmuisesti tanssia baareissa, että siihen tarvii semmoista seuraa, jotka tahtoo kanssa tanssia. En niin paljon tykkää istua baareissa juomassa, koska se on kallista.

Mikä sai sinut lähtemään opiskelemaan tanssinopettajaksi?
- Kyllä se on vaan se jo lapsuudessa syntynyt haave tanssiin liittyvästä ammatista. Ja mua on oikeastaan aina kannustettu tähän suuntaan. Siitä olen kiitollinen, että mua on aina rohkaistu hankkimaan ammatti, josta pidän. Ei tarvitse alkaa lääkäriksi tms. vasten tahtoaan. Enkä nyt tarkoita, etteikö joku voisi nauttia älyttömästi lääkärin ammatista, mutta se ei vaan ole mun unelma-ammatti. Ihmiset ovat kehuneet, että olen hyvä tanssija ja koin tanssissa paljon onnistumisen kokemuksia. Mulle tarjottiin tanssinopettajan töitä kun pääsin lukiosta ja halusin saada ammattiin sopivan koulutuksen. Halusin tulla päteväksi tanssinopettajaksi.

Mikä innoitti aloittamaan blogin kirjoittamisen?
- Mä oon joskus kirjoitellut jotain blogin tapaista kun mulla oli oma personal sivusto. Sitten vain kävi mielessä, että ois kiva kirjoittaa ihan oikeaa blogia, jonka päivittely ois paljon helpompaa. Jotkut nettitutut perusti blogeja ja minulle tuli olo, että tahtoo kanssa! Halusin kirjoitella turhanpäiväsitä höpinää elämästäni. :D Pitkään mietin, että onko siinä mitään järkeä. Lukisiko kukaan sitä? No, sitten ajattelin, ettei sillä ole niin väliä, vaan tekisin blogin vaikka vain itseäni varten. Ja niinpä mä perustin lopulta blogin, kun en voinut enää vastustaa kiusausta. :)

Huh, olipa siinä vastattavaa! Kuvat on aiemmin blogissani julkaistuja. Kiitos Suville tuosta soolostani otetusta kuvasta. :)

3 kommenttia:

  1. Mulla jäi yks juttu kysymättä, eli mitä tiiät kuopion sibiksen tanssilinjasta? millanen opetus siellä on , kuinka vaikea päästä yms muuta mitä tiedät:) haluisin tanssilukioon, ja kuopion tanssilinja vois olla yks ehdokas jos helsinkiin en pääse:) kiitos jos vastaat:)

    VastaaPoista
  2. Aika vähän tiedän tosta lukion tanssilinjasta täällä, koska en alunperin ole Kuopiosta. Olen kuitenkin heidän esityksiään käynyt seuraamassa ja taitavaa porukkaa siellä on! Lukion tanssilinjan opettajiakin voin kehua, että varmasti saa hyvää opetusta. Ei se varmasti kovin huono ratkaisu olisi, jos tänne lukioon haet. :) Lukiosta saa varmasti hyvän pohjan jatkokoulutukselle tanssin parissa. Nyt odotan ihan mielenkiinnolla, kuinka paljon tämän vuoden abeista ilmaantuu meidän AMK:n pääsykokeisiin kesäkuussa. Siitä en kyllä oikein yhtään osaa sanoa, kuinka vaikea tanssilinjalle on päästä opiskelemaan. Voin tietenkin yrittää ottaa asioista selvää. :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos vastauksesta! Kyllä tuo tanssilinja voisi vaikuttaa aika hyvältä vaihtoehdolta helsingin jälkeen, mutta onhan tässä vielä vähän aikaa pohtia:)

    VastaaPoista

Kirjoita tänne palautteesi, kommenttisi tai terveisesi! Kiitos jo etukäteen, arvostan paljon jokaista jätettyä kommenttia! Pyrin vastaamaan kaikkiin kommentteihin mahdollisimman pian!