keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Joulu 2015

Vielä kun ollaan tämän vuoden puolella, niin voin hyvin julkaista pienen koosteen tämän vuoden joulun vietostamme. Tai no, pienen ja pienen... Kuvia olisi ollu vielä enemmänkin, mutta osan instassa julkaisemista kuvsitani jätin pois ja lahjoja en edes kuvannut erityisemmin. Eli yritän pitää tämän aika lyhytsanaisena, mutta sitäkin kuvarikkaampana postauksena. :)


Tänä vuonna vietimme joulua perinteisesti kotipaikkakunnalla, mutta se ei estänyt minua leipomasta ja laittamasta joulua myös omaan kotiin. Kokeilin erilaisia torttutaitteluohjeita ja leivoin niin mammutin kuin muumipeikonkin muotoisia pipareita.


Lapsuudessani me koristeltiin joulukuusi aina vasta aattoa edeltävänä iltana tai jopa vasta aattoaamuna, mutta nyt tietenkin laitoin omaan kotiin kuusen jo hyvissä ajoin esille, koska varsinaiset joulun pyhät vietettiin muualla.


Meillä oli pitkään oikea kuusi kun olin lapsi. Sitten jonakin vuonna tuli ihan ilman varoitusta muovikuusi. Se oli kamala shokki. Siitä lähtien olen haaveillut valkoisesta kuusesta. Koska jos kuusen kerran täytyy olla muovinen, niin sen ei tarvitse olla realistisen värinen. Ja valkoinen kuusi meillä on ollut jo pari vuotta.Itsehän rakastan kaikkea kimmeltävää ja usein kuuseenikin pääsee paljon pinkkejä ja violetteja koristeita. Niin tänäkin vuonna. Ennestään multa löytyi paljon pinkkejä koristeita, kuten nuo korkokengät ja nauhat. Myös peilipallot ovat jostain teiniajoiltani ja pääsevät aika usein kuusta koristamaan. Joskus koetan vähän vaihtaa myös väriä ja käyttää esim punaisia ja kultaisia koristeita, mutta tänä vuonna halusin mennä tällä minulle luontevimmalla väriskaalalla. Ostin Tigerista isoja glitterisiä käpyjä ja palloja. Lisäksi en voinut vastustaa kiusausta, vaan ostin myös violetin glitteerisen peuran. Jouluna se sai kunniatehtävän vartioida meidän xboxia. :D


Varmasti aika moni on kanssani samoilla linjoilla, kun sanon että jouluun kuuluu olennaisena osana yhdessä olo perheen kanssa. Sen takia minäkin olen viettänyt joulut melkein poikkeuksetta syntymäpaikkakunnallani. Viime vuonna teimme poikkeuksen ja olimme Kuopiossa, koska tiesimme sen olevan viimeinen joulu, kun Kuopiossa asutaan. Nyt kun asun lähempänä syntympaikkakuntaani, tulee enemmän siellä käytyä, mutta silti jouluna on ihana kokoontua yhteen, syödä juustoja ja pelailla lautapelejä.Joulu on ehdottomasti myös rauhoittumisen aikaa. Vaikka joulu onkin monena vuotena ollut myös todella kiireistä aikaa, koska olen aika usein (erityisesti opiskeluaikana) sen viettänyt töissä kaupassa. Mutta aattona kun kauppa menee kiinni, niin sitten on saanut muutaman päivän huilin aina. Sitä tosin on monesti edeltänyt n 7 päivän työputki ja helposti yli 8h työpäivät. Eli lepoa myös tarvitsee. Yksi hieman ikävämpi jouluperinne kohdallani on myös sairastelu. Koska kerrankin on aikaa rauhoittua ja stressikin helpottaa, niin melko usein se tietää kunnon räkätaudin sairastamista. Monta joulua on mennyt flunssassa, mutta tänä vuonna sen onneksi vältin, koska lomani alkoi niin aikaisin ennen joulua. Flunssat tuli siis funssailtua jo hyvissä ajoin ennen joulua.


Aattona me käymme yleensä haudoilla viemässä kynttilöitä, syömme hyvin ja avaamme tietenkin lahjat. Lumiukon katsominen on ehdoton. Tänä vuonna seurasin myös hieman Joulupukin kuumalinjaa, jota tuli lapsena ahkerasti katsottua. Myös Samusirkan joulutervehdys yleensä pyörii telkkarissa illalla, vaikka siinä sivussa tulee monesti puuhattua muutakin.


 Hauvat saivat kamalan paljon kaikkia herkkuja lahjaksi, onneksi me omistajat ei ostettu mitään! :D Bobolle ja Veetille oli myös varattu kunnon jouluherkut aatolle ja pojat herkuttelivat siis yhdessä meidän muiden kanssa. Bobo avasi innokkaana omia pakettejaan (ja oli yrittänyt hieman etuajassa avata muidenkin kuusen alla olleita paketteja). Veeti osasi jo odottaa rauhassa, että joku ihminen avaa paketit hänelle, koska kyllä ne herkut vaan maistuu paremmalla, kun ei tarvitse paperin läpi pureskella. :)

Jouluaattona en aina välttämättä edes meikkaa, jos käymme saunassa jne, mutta tänä vuonna kun saunomiset oli hoidettu jo etukäteen "pois alta", halusin ehdottomasti jouluksi punaiset huulet. Ostin itselleni hieman etukäteisjoululahjaksi Max Factorin Star Wars punat ja niistä tuo kaunis tumma punainen olikin aattona huulillani.


Muuten meikkiini kuului vihreät luomivärirajaukset hieman glitterillä kuorrutettuna ja korvissa oli jälleen joulukorvikset, jotka taisin saada kaksi vuotta sitten avomieheni äidiltä ja niistäkin on nyt kehittynyt jo jonkinmoinen jouluperinne. Korvikset laitetaan korviin päivää ennen attoa ja niitä pidetään aina tapaninpäivään asti. (Tosin nukun kyllä ilman näitä.)


Mainitsinkin, etten kuvannut erityisemmin lahjojani. Sovimme, että ostetaan sellaisia tarpeellisia lahjoja, joten sain mm autolaturin puhelimelle, handsfreen, tulotimen ja takin, jonka kävin itse valitsemassa ja sovittamassa etukäteen. Kosmetiikkalahjat hankin lähinnä ihan itse itselleni, enkä niitä edes paketoinut. Esimerkkinä nyt vaikka tuo ihana Urban Decayn Spectrum, joka oli muistaakseni kolmanneksi viimeinen Tampereella, kun sen omakseni ostin. Hankittiin myös Playstation 4 meidän perheeseen, se nyt oli lähinnä lahja tuolle miehelle, mutta ehkä minäkin sitä joskus vähän pelailen. Jos saisin hankittua vaikka Sing Starin. :) Niin ja alla kuvassa myös äärettömän söpö "jouluvalo", jonka sain lahjaksi. Tuo oli pakko kuvata, koska se on musta vaan niin ihana ja tosi käytännöllinen, koska on mielestäni enemmän "talvikoriste" kuin joulukoriste ja saa pysyä meidän kirjahyllyssä ihan niin pitkään kun pimeitä kelejä riittää.


Tapaninpäivä taitaa olla monessa paikassa se päivä kun lähdetään joulun jälkeen bailaamaan. Tapsantanssit on mulle kuitenkin ihan vieras juttu, sillä mun nuoruudessani omalla kotipaikkakunnallani lähdettiin humpalle aina jo joulupäivänä. Itselleni tämä päivä oli huomattavasti järkevämpi valinta, koska yleensä olin jo 27. päivä töissä, eikä silloin voisi koko yötä baarissa hillua.


Mekin juhlittiin joulupäivänä, koska aihetta juhlaan oli useampiakin. Avomiehen sisko täyttää vuosia joulun alla ja meidän kihlajaispäiväkin osuu tuohon joululle. Ja onhan se kiva edes kerran vuodessa käydä nostalgisesti syntymäkaupunkinsa yöelämää katsastamassa. Niin ja musta oli kyllä hirmu kiva päästä pitkästä aikaa kunnolla laittautumaan ihan pitkän kaavan mukaan. kerrankin kun ei ollut mikään kiire saada itseään edustavaan kuntoon. Kiharsin huolella hiukseni ja kuorrutin naamani glitterillä, kuten alla olevasta kuvasta näkyy. Kulmissa hopeaa glitteriä ja luomilla vihreää glitterlineria. Glitteriä kun ei voi koskaan olla liikaa. :)


Me palasimme jo tapaninpäivänä joulunvietosta kotiin, koska halusimme ehtiä vähän rauhoittua omassa kodissa ennen vuoden vaihdetta. Avomies kun on ollut ahkerasti töissä 22. päivään asti, niin ei olla ehditty oikein yhdessä vielä paljoa kotona lomailla. Välipäiville meillä oli myös paljon kivaa yhteistä menoa suunniteltuna, kuten uuden Star Warsin katselu.


Tapaninpäivänä yllätyimme iloisesti, koska musta joulu tuli päätökseensä kun maa peittyi hyvin ohueen, mutta kuitenkin selvästi näkyvään lumipeitteeseen. Oli paljon kivempi ajella kotiin, kun lumi toi vähän valoa matkalle. Lunta seurasivat myös pienet pakkaset, joten keli alkaa näin vuodenvaihdetta kohti mentäessä olemaan ainakin vähän talvisempi.


Miten teidän lukijoiden joulu on mennyt ja millaisia jouluperinteitä teillä on?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita tänne palautteesi, kommenttisi tai terveisesi! Kiitos jo etukäteen, arvostan paljon jokaista jätettyä kommenttia! Pyrin vastaamaan kaikkiin kommentteihin mahdollisimman pian!