torstai 24. joulukuuta 2015

Joululakkoja

Oikein ihanaa joulua kaikille lukijoille!

Päätin ajastaa aatolle vielä yhden jouluisen postauksen, johon sain idean eräänä pimeänä joulukuisena yönä, kun keittiön pöytämme oli täynnä lakkapulloja ja -kiekkoja. Missiona oli etsiä jouluksi "muutama kiva lakka", joilla voisi sitten jouluvalmistuluiden ohessa kynsiä lakkailla. No, tietenkin homma vähän karkasi käsistä ja pulloja oli pian esillä monta kymmentä. Enhän minä nyt millään ehdi näillä kaikilla jouluna lakata! Joten päätin teihdä teille pienen listauksen jouluisista lakoistani tänne blogin puolelle, koska nämä kaikki eivät vain millään mahdu kynsille tänä jouluna. Tämä päähänpisto tuli tosiaan keskellä yötä ja sen seuraksena jouduin ottaaan kuvat kehnohkossa keinovalossa, joten suosittelen googlailemaan parempia kuvia, jos jokin lakka alkoi kiinnostaa tarkemmin.


Varmasti kaikki ovat sitä mieltä, että jouluun kuuluvat punaiset lakat. Punainen on jouluna must. Se voi olla glitterinen, shimemrinen, matta, creme... Kunhan se on punainen. Punaisiakin on monenlaisia, mutta jouluna suosin itse eniten "aitoja punaisia", sekä syviä ja voimakkaita punaisia, jotka eivät taita oranssiin. Omista valikoimistani löytyi nopealla vilkaisulla yllinkyllä jouluun sopivia punaisia (eikä tässä varmasti edes vielä kaikki). Ensin esittelen neljä glitteriä:


Jouluisia punaisia glittereitä: Zoya Chyna, Maybelline Rosy Rosettes, China Glaze Love Marilyn ja Orly Devil May Care.


Zoya on hiekkalakka, kaunis voimakas hieman viinipunaiseen taittava syvä punainen. Maybellinen lakka on "pinkimpi" ja ei niin peittävä, mutta silti hyvin jouluinen mielestäni varmaankin noiden glittereiden vuoksi. Kaksi viimeistä lakkaa ovat melko samanlaisia. Erona on se, että China Glazessa on hopeaa- ja Orlyssa kultaista glitteriä punaisen lisäksi. Orly on ihan vakiokamaa kynsilläni melkein joka vuosi näin joulun aikaan, joten ehkä se saa tänä vuonna huilia ja käytän välillä China Glazen hopeaglitteristä tapausta.

Ja sitten lisää jouluisia punaisia:


Llarowe MJ's Jacket, Kiko 493, China Glaze Ruby Pumps ja OPI Red Red Rhine


OPI Color So Hot It Berns, Picture Polish Arabian, Wild & Mild Long Island, A Ebgland Rosebower

Yllä olevista kuvista jäi uupumaan jostain syystä (varmaan siksi, että lakkasin kyseisellä lakalla kynteni) vielä China Glazen Just Be-Claws, joka on alla olevalla kiekolla nro 20. Ylemmän kuvan lakat ovat kiekolla numerot 13-16 ja alemman kuvan lakat ovat OPI 17, Picture Polish 18, Wild & Mild 19 ja A Engand 1.

Kiekon vasemman reunan Llarowe, Kiko ja China Glaze näyttävät kuvassa kiekolla ihan samanlaisilta, mutta luonnossa niissä oli havaittavissa selvempi ero. Llarowen lakka on kylmin, koska tässä on kultaisen lisäksi myös violettia shimmeriä. Kikossa on selkeästi kultaista shimmeriä punaisen lisäksi, kun taas Ruby Pumps on "vain punainen". Ruby Pumps on monesti se "the joululakka", jonka ihmiset nimeävät, kun semmoinen pitää valita. Oikeastihan lakan pohjaväri on minusta aika viininpunainen kun sitä levittää vain yhden kerroksen, mutta kerrostamalla tämä lakka muuttuu minusta enemmän "joulun punaiseksi". Hyvin monena jouluna tämäkin on ollut kynsillä, en osaa sanoa raaskinko katkaista perinnettä tänä jouluna.


OPIn punaiset lakat ovat ainoat mukaan valikoituneet täysin glitterittömät/shimmerittömät lakat. Red Red Rhine on hyvin viininpunainen ja jellymäinen, voi tarvita ehkä jopa kolme kerrosta ollakseen kunnolla peittävä. Color So Hot It Berns taas on puhtaampi punainen.

Picture Polish on kaunis holohippuja ja kultaista shimmeriä sisältävä lakka. Mielestäni tämä on jouluisempi kuin viereen valittu Wild & Mild, joka on lopulta kiekolla hyvinkin pinkki ja kylmä, joten en ehkä sittenkään valitsisi tätä jouluksi kynsilleni. China Glazen Just Be-Claws saisi minulta ehkä tittelin "the joulunpunainen" (kiekolla nro 20). A England taas on upea hento hololakka, joka ehdottomasti sopii myös jouluun.


 China Glaze Running In Circles, China Glaze Winter Holly ja Flormar 442(?)

Siirrytäämpä seuraavaksi vihreisiin, joista valkkasin kolme hyvin erilaista yksilöä tähän postaukseen. Blogia lukeneet varmasti tietävät, etten vihreitä lakkoja kamalan paljoa omista. Minulla on kyllä ihania keväisiä vaaleanvihreitä ja mintunvihreitä, mutta muuten vihreä on vähän hankala väri minulle. Minusta jouluun sopii parhaiten hyvin tumma vihreä, semmoinen "havumetsän vihreä" ja tätä väriä minulla edustaa omasta valikoimastani ehkä parhaiten upea hieman shimmerinen Flormar (kiekolla vasemmalla). Hyvin jouluinen on minusta myös China Glazen Winter Holly (kiekolla keskellä), joka on niin tiheää glitteriä, ettei sen tajua olevan glitteriä ennen kuin sen levittää kynnelle. Tällä saa helposti myös täysin peittävän lopputuloksen. Villinä korttina tässä on vielä China Glazen Running In Circles, joka on kirkkaampi ja kesäisempi vihreä ehdottomasti, mutta varmasti toimii myös jouluisessa lakkauksessa.


Jouluun kuuluvat minusta myös ehdottomasti kulta ja hopea. Olisin voinut valita useampia esimerkkejä kummastakin, mutta päädyin esittelemään tässä postauksessa nämä kaksi lakkaa, jotka pääsevät kynsilleni melkein poikkeuksetta joka joulu. Seppälästä aikoinaan hankkimani Tiina Vanhatapion lakat ovat minulle ehdottomasti joululakkoja. En niitä paljon muulloin lakkalaatikostani esiin ole kaivellut. Hopea on näistä hieman peittävämpi. Kiekolla kultaista kolme kerrosta, hopeaa kaksi.


Tiina Vanhatapio Fool's Gold ja Tiina Vanhatapio Mercury

Mitä olisi joulu ilman glitteriä? No ei mitään, ainakaan jos minulta kysytään! Olisin voinut tehdä oman postauksen pelkästään jouluisista glitterlakoista, mutta päädyin kokoamaa tähän nyt viisi erilaista jouluun sopivaa glitteriä.


KBShimmer Candy Cane Crush, China Glaze Party Hearty, OPI My Favourite Ornament, F.U.N Lacquer Million Dollar Dream, Models Own Disco Inferno ja Llarowe Man In The Mirror

Candy Cane Crush tuoksuu piparmintulle ja siitä tulevat mieleen punavalkoiset karkkitangot. Tämä on aika vanha, hieman jähmeäkin ja pohjakin on vähän kellastunut, mutta tuoksu on säilynyt ja tämä on kyllä minun ikisuosikkini! Tuoksu tässä varmasti jakaa mielipiteitä, koska se on todella voimakas. Itse siitä tykkään ja sen takia tämä tulee ehdottomasti olemaan kynsilläni tänäkin jouluna. Jos Candy Cane Crush ei ollut mielestäsi tarpeeksi jouluinen glitter, niin Party Hearty varmasti on. Lakassa on punaista, vihreää ja kultaista glitteriä kirkkaalla pohjalla. En tiedä, pystyykö tätä edes käyttämään koskaan muulloin kuin jouluna? Lakka on monena jouluna ollut kynsilläni ja se on yksiä vanhimpia lakkojani.


Ja kuten tuli jo todettua, jouluun kuuluu ehdottomasti kultainen ja hopea. Kultaisista glittereistä otin pari keskenään hyvin erilaista esimerkkiä. OPI taitaa olla virallisesti kai shampanjan värinen, mutta minusta juuri tämmöinen "kylmä kulta" (tai kullan ja hopean yhdistelmä) sopii hyvin jouluun. (Koska jouluna pitäisi olla lunta, huurretta ja pakkasta...) F.U.N on taas ihan eri ääripäätä ja hyvin voimakkaan keltainen lämmin kultainen glitter, jossa on kuitenkin mukana myös holohippusia. Villinä korttina kultaisten sekaan pääsi Models Ownin Disco Inferno, jossa on pääasiassa kultaa ja vihreää. Aika jouluinen yhdistelmä, eikö? Niin ja pitihän mukaan saada vielä yksi hopea glitter, jolloin päädyin äärettömän kauniiseen Man In The Mirror lakkaan, jossa on myös hologlitteriä mukana.

Tässä oli siis minun pieni joululakkakoosteeni. Joulun jälkeen saatte sitten nähdä, mitkä kaikki näistä päätyivätkään kynsilleni. Ja tottakai jouluun sopivat mainiosti myös valkoiset, siniset ja vaikka harmaatkin lakat. Niin ja kuka on sanonut, ettei jouluna voisi muka lakata vaikka pinkillä? Mutta johonkin piti se raja vetää ja nyt koetin poimia nimenomaan minun silmissäni jouluisia lakkoja, enkä esim talvisia. Mitkä ovat teille niitä ehdottomia joululakkoja?

2 kommenttia:

Kirjoita tänne palautteesi, kommenttisi tai terveisesi! Kiitos jo etukäteen, arvostan paljon jokaista jätettyä kommenttia! Pyrin vastaamaan kaikkiin kommentteihin mahdollisimman pian!