lauantai 23. helmikuuta 2013

Lakkojen säilytysratkaisuja jälleen

Kuten oon joskus aiemmin kertonut, säilytän kynsilakkoja isossa sisustuslaatikossa, jonka hankin joskus Ikeasta. Tässä eräs päivä innostuin hieman taas järkkäilemään lakkojani ja samalla napsin pari kuvaa, joiden avulla voin vähän päivittää lakkakokoelmani kuulumisia tällä hetkellä.

Ihan alkuun todettakoon, että lakkakokoelmani on todellakin paisunut... Lakkoja on nimittäin jo yli 400, eikä siihen ole laskettu koristelulakkoja, leimauslakkoja tai alus- ja päällyslakkoja. Se oli aikamoinen shokki ja nyt oon kyllä ihan ehdottomasti sitä mieltä, että ostolakko ois hyvinkin paikallaan, mutta harmillisesti ostolakko nimenomaan provosoi mua ostamaan lakkoja, kuten olen nyt tämän ostolakkoni aikana huomannut. :D Munhan piti siis vuoden alusta aloittaa parin kk:n ostolakko, että voin sitten hyvällä omallatunnolla hamstrata ulkomailta lakkoja kun lähden reissuun. No, tämähän tarkoitti sitten sitä, että ennen vuoden vaihdetta piti hamstrata kaikki mahdolliset lakat, joita vähänkin olen himoinnu.

Ostolakko siis alkoi ja heti tammikuussa löytyi vaikka mitä kivaa esim alennusmyynneistä, mitä oli pakko saada ja pari kimppatilausta ja ja ja ja ja... Suostuttelin tuon miehekkeenkin ostamaan mulle pari lakkaa, etten rikkois muka lakkoani, kun saan tavallaan lahjaksi ne lakat. :D Viimeistään ostolakkoni pilasin facesta bongaamani ilmoitus (ja ehkä muutama facesta tehty kirppariostos?), että Kuopion Carlsonilla on kaikki OPIt 12,90e ja kiiruhdin tyhjentämään hyllyt... :D Tosin sitä ennen olin sortunut jo laittamaan tilauksen nyt vuodeksi lopettavalle Ihanille kynsille (nyyh, mun lemppari ostopaikka!), kun halvalla sai kaikkea muka tarpeellista. Esim aluslakkaa on nyt varastossa useampi pullo, kun sai alle 4e hintaan! Mutta näihin ostoksiin palataan myöhemmin ja mennään nyt siihen tämä postauksen asiaan, nimittäin lakkavarastooni ja sen säilytykseen.

Lakat ovat siis kahdessa kerroksessa laatikossa tuommoisissa kätevissä lokeroissa. Alakerta on vähän tyhjempi, koska luonnollisesti sieltä on hieman vaikeampi saada lakkoja. Vaihtelen välillä mitkä värit tuolla alhaalla ovat, jos tuntuu etten muista niitä käyttää. Tosin valkkaan usein käytettävän lakan ihan kiekoilta, jolloin tulee helposti valittua noita alakerrankin asukkeja.Alakertaan olen laittanut kaikki koristelulakat (ylhäällä vasemmalla) ja leimauslakat (ylhäällä oikealla). Leimauslakkojen vieressä pienessä lokerossa on magneettilakkoja, sitten on lokero "kultaisia ja pronssisia" lakkoja ja oikeassa alakulmassa on ruskeita lakkoja. Vasemman alakulman iso lokero on vihreille ja sinisille lakoille, joita on kertynyt jo niin paljon, että ne ovat levittäytyneet tuohon isompaankin lokeroon, jossa mulla on vähän kaikkea sekalaista "krässää", mm. arvontapalkintoa varten. (Ensi viikolla ois tarkoitus muuten pistää sitä lupailemaani pientä arvontaa pystyyn!) Nuo tyhjät pahvilaatikot ovat vain täyttämässä tyhjää tilaa, etteivät pullot pääse liikkumaan ja poistuvat lakkojen tarvitessa lisätilaa.

Siirrytäämpä yläkertaan, joka on aika tiiviisti asutettu. :D

Hieman olen järjestystä muuttanut, koska edellisen kerran kun lakkojani esittelin, oli tuo isoin lokero muistaakseni täynnä käyttämättömiä lakkoja. Nyt olen siirtänyt kaikki uudet lakat ihan erikseen ja tämä "the main lakkalaatikko" sisältää vain jo käytettyjä lakkoja. isoimman lokeron valtasivat puoliksi pinkit & punaiset lakat ja mustat & harmaat. Pinkkejä ja punaisia on lisäksi vasemman reunan leveässä lokerossa alhaalla. Kolmessa alimmassa oikean reunan lokerossa on violetteja lakkoja, oikean ylänurkan laatikossa valkoisia & nudeja ja ylhäällä leveä lokero on keltaisille & oransseille lakoille.Tämän lisäksi mulla on vielä oma pieni laatikko Flormarin lakoille. Jossa tällä hetkellä käytetyt Flormarini.Tämän lisäksi mulla on "seuraavaksi tahton käyttää" laatikko, johon nostelen lakkoja, joita en ole pitkään aikaan käyttänyt tai joita muuten vaan haluan käyttää kynsillä lähitulevaisuudessa. Mulla on vielä oma pikkuinen laatikko crackleille, jota en tajunnut nähtävästi kuvata. Ehkä se vilahtaa kuvissa sitten joskus toiste?

Ja sitten ne kaikki uudet ja kynsille testaamattomat lakat. Näistä osa on kyllä swatchattu, mutta en ole kynsiäni näillä vielä lakannut. Hieman järkytyin kun näitä olikin näin paljon... Siispä mun uusi missio on tyhjentää tätä laatikkoa mahdollisimman nopeasti! Onneksi tuolta olen jo pari lakkaa pois ihan lyhyessä ajassa. Olen siis tähän tahtiin tyytyväinen. Kun siinä sivussa yritän sitten myös kuluttaa vanhoja lakkojani pois, jotta ois tilaa uusille.Kuten kuvasta näkyy, laatikko tuli ihan täyteen eikä ihan kaikki edes järkytyksekseni mahtuneet tähän, vaan valkkasin tänne merkkilakat ja muutenkin semmoiset, mitä oli useampi samaa merkkiä. Jotenkin ehkä huomaa lähestyneen ostolakon aiheuttaneen pientä hamstraamista? :D Latikko on muuten ÄrräPaketti, kuten ehkä näkyy. Kätevän kokoinen ja oon pari kimppatilausta nyt saanut tuollaisissa, joten säästin lähetyksen "kuoret" säilytyslaatikoiksi.

Ja lisää testaamattomia tai kynsille käymättömiä lakkoja tulee tässä... Tosin tuoltakin olen jo esim violetin BeYu:n lakan saanut pois. Mukana on myös yksi avaamaton Cesarsin pikakuivattaja, koska en halunnut sotkea sitä tällä hetkellä käytössä olevaan vajaaseen pulloon. Ruby Wingsin väriä vaihtavat lakat ajattelin säästää hieman keväämmälle, mutta ostin ne tarjoushinnalla jo nyt varastoon.Keksin myös, että voisin tehdä lakoista tämmöisen pienen sisustuselementinkin. Purkki täynnä kynsilakkoja on ihan hauskan näköinen kirjahyllyssä ja on vielä paikassa, jossa pullot eivät saa suoraa auringonvaloa osakseen, joten eiköhän nämä tällä tavalla ihan hyvinä pyys, kun yritin vielä aika pystyyn kaikki pullot asetella.Päätin vielä duunata nuo ÄrräPaketit kivemman näköisiksi ja päällystin ne erilaisilla lehtileikkeillä. Toisessa laatikossa mulla on tosiaan niitä käyttämättömiä lakkoja ja toiseen laitoin kirjekuoria, kuplamuovia yms pakkaustarviketta, sekä leimauslaattoja ja kynsikiekkoni. Varmaan voisin jonkun esittelypostauksen tehdä noista kynsikiekoistanikin?Mutta eikös tullut kivan näköiset laatikot? Mielummin näissä tavaroita säilyttää kuin niissä kirkkaankeltaisissa. Ja näit on jopa kiva pitää esilläkin, ettei ole pakko piilottaa mihinkään kaapin perälle. :)Päällystykseen valitsin yhden H&M:n kuvaston, Sokoksen jonkun mainoksen ja jotain muita randomeja lehtisiä, mitä kotoa löytyi.Alkaa kyllä olla aika ahdasta jo mun säilytysratkaisuissa, mutta toisaalta lakkoja on kyllä jo niin paljon, että ehkä on hyvä yrittää pysyä näissä ja sen mukaan saa sitten uusia ostaa, että ne vielä näihin vanhoihin säilytysratkaisuihin mahtuu? :)

5 kommenttia:

 1. Mulla on kans kasvanu määrä niin hurjasti ettei tiedä mihin laittaa muutenki vähän tilaa.Onnex en oo ainoa.Ostolakko ois paikallaan.Kivat laatikot tuunasit

  VastaaPoista
 2. Sinulla on kyllä tosi hyvä säilytyssysteemi lakoillesi :D itselläni ne on kirjahyllyssä ja loput parissa pienessä laatikossa, mutta sitten niitä laatikon lakkoja ei tule koskaan käytettyä kun aina vaan etsii tuolta kirjahyllystä :D

  VastaaPoista
 3. Olipa kiva taas päästä kurkkaamaan miten säilytät kynsitavaroita ja ompas noita lakkoja muuten paljon! Ihan mielettömän kivannäköinen kokoelma :)

  VastaaPoista
 4. eekku: Mä oon nyt yrittänyt sitä ostolakkoa huonolla menestyksellä. Ostan vaan enemmän kun yritän olla lakossa! :P

  Emmi: Kiitos, oon tosiaan yrittänyt semmoisen systeemin luoda, että ois helppo käyttää eri lakkoja, ettei aina tulis käytettyä samoja. :)

  Bambi: Kiitos, vähän ehkä kauhistutaa itseä tuo suuri määrä, mutta oon oikeasti ollut aika tarkka, ettei mulla oo täysin dupeja, vaan pyrin ostelemaan vain keskenään erilaisia lakkoja. Ja onhan toi aika kiva katsella, kun on pullo poikineen! :D

  VastaaPoista
 5. Mitkä kokoelmat :D Mutta hienot nuo laatkot mitkä tuunasit :3
  Ja tuo 'seuraavaksi tahdon käyttää' laatikko on fiksu keksintö :D

  VastaaPoista

Kirjoita tänne palautteesi, kommenttisi tai terveisesi! Kiitos jo etukäteen, arvostan paljon jokaista jätettyä kommenttia! Pyrin vastaamaan kaikkiin kommentteihin mahdollisimman pian!