sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Huulista, huulirasvoista ja huulipunista

Tällä kertaa ajattelin kirjoitella teille hieman huulista. Tämä postaus on lojunut jo aika pitkään tuolla luonnoksissa, joten on kai jo aika saada se esiin.


Olen vuosien aikana oppinut käyttämään huulipunaa ja tykkään nykyään ehdottomasti käyttää kirkkaita huulipunia. Oma suosikkini on ehkä perus kirkas punainen, mutta myös pinkki, vaaleanpunainen, nude ja oranssi ovat värejä, joita huulillani näkee. Huulipuna kuuluu ehdottomasti juhlameikkiini, mutta välillä se toimii myös arkena, kun sen yhdistää muuten kevyeen meikkiin. Huulipunia käytän kuitenkin loppupeleissä harvoin arkena, sillä arkeni kuluu paljolti melkeinpä meikittä ja en näe mitään järkeä punata huuliani kun olen lähdössä tanssituntia pitämään. Jos olisi "siisti sisätyö", eikä tämmöinen missä hikoilee kuin pieni possu, niin vamasti käyttäisin enemmän huulipunia.


Koska arkilookkini on aina kovin naturelli, olenkin aikamoinen huulirasvojen suurkuluttaja. Ne sopivat täydellisesti arkeen, koska ovat usein täysin värittömiä. Huuleni kun tarvitsevat jatkuvaa rasvailua, tai ovat muuten helposti häiritsevän kuivat. Väritöntä rasvaa voi huoletta lisätä missä vain ilman peiliäkin ja vaikka vähän reilummalla kädellä.

Kävin juuri vähän aikaa sitten koko huulirasvavarastoni läpi ja heitin pois muistaakseni seitsemän aivan loppuun kulutettua huulirasvaa. Silti rasvoja jäi reilusti yli kymmenen. Ja sen jälkeen on tullut ostettua uusia ja monta. Tästä huolimatta onnistun joskus lähtemään johonkin ilman huulirasvaa ja se on aivan kamalaa. Melkein tekisi mieli heti painella ostamaan jostain taas uusi huulirasva. Vaikka kotona on niitä kymmenittäin...


Olen kyllä täysin rakastunut Hurraw! huulirasvoihin ja kokelmani se vaan kasvaa hitaasti, mutta varmasti. Vanilja ja lime olivat viimeisimmät hankintani Sokokselta. Minulta löytyy ennestään jo siis suklaa, kookos, lakritsa ja appelsiini. Näitä koitan muistaa sujautella aina takkien taskuihin ja laukkuihin, että olisi hyvä rasva aina mukana. Vielä löytyy useita ihania makuja/tuoksuja, joita voisin itselleni hankkia. Ja varmasti hankinkin.

Olen viime aikoina innostunut myös sävyttävistä huulirasvoista, jotka ovat minulle käytännöllisempiä kuin huulipunat, koska menevät helpommin arkenakin. Harmikseni en oikein tykkää Hurraw!:n sävyttävien huulirasvojen tuoksusta/mausta, koska ne olivat jotakin kirsikkaa ja inkivääriä sisältäviä, enkä ole niiden suurin fani. Ostin aikoinaan Baby Lipsejä kun ne Suomeen saapuivat ja nyt keväällä bongasin pari uutta sävyä kaupoista, joten ostin uutuuksista ne sävyttävät huulirasvat itselleni. Nude oli todella hyvä, mutta tuo yllä olevassa kuvassa vielä muoveissa oleva pinkki oli kyllä pettymys, koska on oikeastaan ihan väritön huulilla. Nudesta taas jää selvä sävy ja se on mielestäni ihana. (Huulilla esim alla olevassa kuvassa.)


Huulista kun nyt puhutaan, niin on pakko mainita yksi ehdoton huultenhoitoon liittyvä suosikkituotteeni. Se on LUSHin Santa's Lip Scrub. Tämä on tosiaan joulutuote, mutta vastaavia kuorintoja löytyy perusvalikoimasta ja esim ystävänpäiväksi tuli myyntiin söpö pinkki huulikuorinta. Tämä jouluinen on kuitnekin suosikkini, koska maku. Kolalta maistuva sokerinen rae on niin herkullisen tuoksuista ja makuista, että tätä kyllä muistaa varmasti käyttää! Ja tuotehan on täysin syötävä, eli kuorinta.-aineen voi nuolla pois huulilta. Nams!


Olisi kiva uskaltaa kokeilla vieläkin rohkeammin kaikkea erikoista huulilla. Onhan sitä tullut välillä väriteltyä huulia vaikka millä meikkikynillä ja löytyyhän minulta se ihana Make Up Storen Atomic. Mutta harvemmin huulillani nähdään vaikkapa violetin tai sinisen sävyjä, jos kyseessä ei ole jokin oma pikku kokeilu kotona tai meikki naamiaisiin.  Yritys on kuitenkin kova, että uskaltaisin vähitellen vähän erikoisempiakin huulimeikkejä viedä ihmisten ilmoille.Käytättekö te huulipunia vai huulirasvoja? Entä tykkäättekö kirkkaista väreistä, vai mahdollisimman neutraaleista?

4 kommenttia:

 1. Huulirasvaa ilman ei voi elää ja huulipunaa tulee harvemmin laitettua,mutta välillä innostunu niistäkin enempi.Ehkä pikku hiljaa tottuu niihinki =)

  VastaaPoista
 2. Mää käytän vain huulirasvoja ja niitä löytyyki sitte ihan joka paikasta: takintaskusta, yöpöydältä, käsilaukusta, tietokoneen vierestä jne.

  VastaaPoista
 3. Aiemmin pelkkiä huulirasvoja , nyttemmin oon ihan rakastunut huulipuniin ! Molemmat oleellinen osa elämääni <3. Huulipuna sävyistä mulle sopii mielestäni parhaiten ruskeaan taittavat sävyt :)

  VastaaPoista
 4. eekku: Huulirasvaa ilman ei tosiaan voi elää! :D

  Katarooma: Mulla on paha tapa, et otan ne monesti kotiin tullessa pois esm takin taskusta tai laukusta ja sit unohdan laittaa takas... Pitäis vaan antaa olla, ettei ne unohtuis sit matkasta. :)

  Maarit: Kiva kuulla, että säkin oot löytänyt huulipunat huulirasvojen rinnalle. :)

  VastaaPoista

Kirjoita tänne palautteesi, kommenttisi tai terveisesi! Kiitos jo etukäteen, arvostan paljon jokaista jätettyä kommenttia! Pyrin vastaamaan kaikkiin kommentteihin mahdollisimman pian!