maanantai 26. marraskuuta 2012

Videokuvausta ja kehonkoostumusta

Otsikosta voi ehkä päätellä, että pitkästä aikaa tulee vähän kouluun liittyvää asiaa. Viime viikko meni nimittäin monessakin mielessä jännissä merkeissä ja ajattelin vähän kirjoitella, mitä kaikkea tuli puuhattua.

Ensinnäkin maanantaina kuvattiin koululla videota, joka on meidän nykytanssin projekti ja se tullaan julkaisemaan viikolla 50. Videot (teimme pienryhmissä yhteensä kolme videota) heijastetaan musiikkikeskuksen valohallin seinään ja niiden pitäisi olla nähtävillä koko viikon. Teimme lyhyitä parin minuutin pätkiä ryhmissä ja videot tulevat pyörimään peräkkäin aina kun tila on avoinna. Haastetta tuo tiiliseinä (ei siis mitään valkeaa kangasta tasutalla), johon video heijastetaan ja tietenkin myös se, että videoiden teko on meille aika vierasta hommaa. Mutta saimme kuvattua hyvin materiaalia maanantaina, jota nyt siis editoidaan. Jännittää, mitä saamme aikaan! Kuvauksessa ja editoinnissa meillä on mukana muotoilupuolen opiskelijoita. Eräs muotoilupuolen opiskelija teki meidän videoon myös taustamusiikin. Ja meidän ryhmä antoi ainakin aika vapaat kädet muotoilupuolen opiskelijoille editoida materiaaliamma, jotta heidänkin kädenjälkensä näkyy lopputuloksessa. Me tanssinopettajathan suunnittelimme liikemateriaalin ja videoita lähdettiin tekemään aika lailla meidän ideoidemme pohjalta.

Videot kuvattiin sinisellä taanssimatolla ja sinisellä taustakankaalla, jotta meidät tanssijat pystyi erottamaan muokkaamalla taustasta. Siispä oli tärkeää myös se, että hiukset oli tiukasti kiinni, eikä miten sattuu pörhössä. Ja itse ainakin tein mielestäni kivan ja näppärän lettikampauksen, jonka haluan tässä samalla esitellä.Letitin hiukset raskikselle alaviistoon ja jatkoin letittämistä vielä "normaalisti", kun korva tuli vastaan. :D "Ylimenneen" osan taitoin päätä vasten ikään kuin nutturaksi letin alle ja käänsi vielä ponkkarin ja hiustupsun tuonne lettien alle piiloon. Lopputulos oli musta tosi kivan näköinen ja voisin tätä kampausta käyttää muutenkin.

Saikohan tosta mun selityksestä mitään selvää? :D
Kuvat otin videon kuvausten jälkeen, jolloin lattialla kierimisen johdosta kampaus ei ollut kyllä enää niin päänmyötäinen kuin kuvausten alkaessa. :)Viime viikolla kävin myös kehonkoostumuksen mittauksessa. Ensimmäistä kertaa elämässäni. Tähän tarjoutui mahdollisuus, koska meillä on yhteistyötä fysioterapian opiskelijoiden kanssa ja heidän on tarkoitus suunnitella meille kehonhuolto-ohjelma ja ohjata meitä oheisharjoittelussa mahdollisimman henkilökohtaisesti. Inbody (eli kehonkoostumuksen mittaus) oli mulle ennestään aika vieras juttu. Tosin sen tarjoaman informaation koin heti kyllä ehdottoman hyödylliseksi ja olin heti valmis mittaukseen. Mittauksessa siis seistään laitteen päällä kahvat käsissä ja laite mittaa kehon koostumuksen sähköimpulsseja hyödyntäen kai. Tuloksesta selviää paljonko kehossa on rasvaa, paljonko sitä on sisäelinten ympärillä, paljonko soluissani on vettä, proteiinimassa, lihasmassa, onko oikea ja vasen käteni saman painoisia jne. Paljon siis kaikennäköistä informaatiota. Kaikki tulokseni olivat normaalien viitearvojen sisällä, joten siinä mielessä ei mitään hätää ja voin olla tulokseen tyytyväinen. Lihaksia tietty vois olla enemmän ja rasvaa vähemmän, joten lihaksien kasvattamiseen tässä voisin alkaa panostaa oheisharjoittelussani. :)

Mittausta ennen piti olla 12h syömättä & juomatta, joka teki kyllä aika tiukkaa. Varsinkin kun ensin oli ollut koko päivän koulussa ja sitten vielä illan opettamassa. Ja kotona oli tietenkin koko loppuillan ihan hirveä nälkä. Aamulla oli myöskin ihan hirmuinen nälkä, vaikka mä oon tosi huono aamusyöjä. Testiin jälkeen läksinkin vauhdilla aamupalle. :)

Aiemmin viime viikolla meillä oli jo heidän järjestämä kuntotesti. Siellää poljettiin pyörällä, tehtiin askelkyykkyjä, rutisteltiin vatsalihaksia ja katsottiin myös jalkapeilillä meidän seisoma-asentoa. Kaikki hyvinkin tärkeää ja mielenkiintoista tietoa meille tanssinopettajaopiskelijoille. Ja ihan kunnialla mä kai siitä testistä selvisin. Ainakin vatsa- ja selkälihaksista sain täydet pisteet.

Fyssarit kävivät jo aiemmin syksyllä seuraamassa tanssituntejamme, jotta tietävät vähän, millaiseen rasitukseen meidän kropat joutuu tuossa koulutuksessa. Jatkossa tavataan niitä fysareitamme kahdenkesken (tavoitteena kerta viikkoon), vaihdetaan kuulumisia sähköpostilla ja suunnitellaan meille jokaiselle sopivaa oheisharjoittelua. Mahdollisuus on ehkä hierontaankin, joka ainakin musta kuulostais aika täydelliseltä! :)

Tämmöisiä jänniä juttuja siis menossa koulussa. Tästä yhteistyöstä fyssariopiskelijoiden kanssa ollaan haaveiltu ihan ykköseltä asti, joten mahtavaa kun se vihdoin toteutuu. Me ollaan ekat koekaniinit ja jos tää toimii hyvin, niin varmaan perinne jatkuu.

2 kommenttia:

 1. InBody-mittaus?
  Urheilijana (pidän tanssijoita urheilijoina) varmaan tiedätkin, että tuo mittaus on vain jokseenkin suuntaa antava, joka voi vaihdella voimakkaastikin juuri valmistautumisesta riippuen. Seurattavaa dataa tarjoaa vain mittanauha ja pihtimittaus - ja nämä tehtyinä huolellisesti ;)

  Sitä paitsi tuo 12 tunnin syömättömyys päivän aikana, voi järkky! Voiko enempää vahinkoa tehdä liikkuvan ihmisen keholle?

  Anteeksi negatiivinen postaus. Blogisi on tosi kiva ja ihana :D

  Heidi

  VastaaPoista
 2. Ei tuo viestisi nyt niin negatiivinen ollut ja saa näitä postauksia kommentoida, vaikkei vain kehuja satelis! :)

  Onhan se totta, että mikään laite ei voi olla täysin varmasti oikeassa ja jokainen laite on vielä "oma yksilönsä" eli voi antaa ihan eri tuloksen samasta kehosta. Me kuitenkin tehdään samalla laitteella useammat mittaukset, niin niitä voi sitten edes jossain määrin vertailla toisiinsa. Tulokset suurelta osin vain vahvisti mun aikaisempia kokemuksia ja havaintoja omasta kehosta (kuten epätasapaino lihasten suhteen jaloissa). Ainakin me pyrittiin olosuhteilla laskemaan virhematginaalia mahdollisimman pieneksi esim tuon paaston ja vaatteiden riisumisen kautta. Onhan noita kehonkoostumuksen mittauksia kaiken maailman messuillakin, joissa hetki puristetaan jotain pientä kahvaa mahdollisesti juuri syöneenä ja vaatteiden painoa vähentämättä.

  Se paasto muuten ei loppupeleissä edes ollut kovin erikoinen juttu, koska se ajoittui suurelta osin yöhön. (Testi aamulla kahdeksalta.) Monesti muutenkin olen yön aikana 10h helposti syömättä, jos nukun vähän pidempään. Mutta heti kun "pitää olla syömättä", niin siitä tulee paljon vaikeampaa. :D

  Kiva, jos edelleen seurailet blogiani. :)

  VastaaPoista

Kirjoita tänne palautteesi, kommenttisi tai terveisesi! Kiitos jo etukäteen, arvostan paljon jokaista jätettyä kommenttia! Pyrin vastaamaan kaikkiin kommentteihin mahdollisimman pian!