tiistai 1. heinäkuuta 2014

Kuopio Tanssii ja Soi

Yksi kesän kohokohtia on aina kesäkuun puolivälissä, juuri ennen juhannusta. Kyseessä on siis Kuopio Tanssii ja Soi eli KTS, niinkuin me täällä Kuopiossa sen tunnemme. Ensimmäistä kertaa päädyin tänne tanssifestarille vapaaehtoiseksi koulun kautta vuoden opiskelun jälkeen. Sen jälkeen olen ollut joka kesä töissä Kuopio Tanssii ja Soilla kurssisihteerinä ja aion ehdottomasti tulevinakin kesinä siellä olla. Nimittäin vapaaehtoisena pääsen paljon seuraamaan eri esityksiä ja osallsitumaan myös itse tanssikursseille. Meidät vapaaehtoiset tunnistaa työaikana muuten alla näkyvästä "työpaidasta" ja lisäksi kaulassa yleensä roikkuu punaisessa ketjussa omalla nimellä ja kuvalla varustettu henkilökunnan "passi".


Tähän postaukseen olen koonnut kuvia viime vuoden ja tämän vuoden festarilta. Yllä kuva tämän vuoden avajaisista, jotka vietettiin taas pitkän tauon jälkeen torilla. Kuopion tori on ollut useamman vuoden remontissa, jonka takia kaikki "toriohjelma" on ollut useamman vuoden satamassa. Nyt päästiin taas torille. Jälleen ensimmäisenä festaripäivänä vierailemassa oli kansallisbaletin kesäkiertue, jota en taaskaan valitettavasti päässyt katsomaan, koska olin samaan aikaan tanssikurssilla.


Pääesitykset olivat kaikki Musiikkikeskuksen isossa salissa, johon yleisöä mahtui paljon, mutta silti pari esitystä oli ihan loppuun myytyjä. Myös Musiikkikskuksen pienemmässä salissa pari esitystä myytiin loppuun, joten yleisöä riitti. :) Tänä vuonna emme olleet ollenkaan teatterin tiloissa, koska teatterin päänäyttämö on ollut remontissa ja teatteri palaa vasta syksyllä takaisin omiin tiloihinsa. Ensi vuonna varmaankin päästään sitten uudistettuun teatteriin myös seuraamaan esityksiä.

Pääsin katsomaan kaikki esitykset, jotka halusinkin nähdä. Keskimäärin kävin katsomassa yhden esityksen per ilta, mutta koska pari ensi-iltaa oli täynnä, jouduin pitämään yhden välipäivän ja seuraavana päivänä katsoin sitten kaksi esitystä. Kirjoittelen näistä esityksistä lisää vielä toisessa postauksessa.


Niin kauan kun olen täällä Kuopiossa asustellut, niin äitikin on yleensä vieraillut Kuopio Tanssii ja Soin aikaan luonani. Käytiin tänäkin vuonna äidin kanssa katsomassa neljä samaa esitystä. Niistä oli mukava vaihtaa mielipiteitä jälkeenpäin. Kuopiossa vierailee joka vuosi hyvin erilaisia teoksia sekä ryhmiä, joten minusta on kyllä ihan etuoikeutettua päästä niitä näkemään. Esitysten jälkeen oli kiva välillä suunnata vielä drinkille ja festareilla oli aina viralliset jatkot jossakin keskustan ravintolassa.


Vasemmalla kuva vuoden 2013 KTS:ltä, oikealla tämän vuoden. Melko samassa asussa viihdyin sattumalta. :) Päivät olivat aika pitkiä, koska aamuisin kävin itse treenaamassa ja sen jälkeen piti syödä ennen kuin oli aika lähteä kurssisihteeriksi eli vapaaehtoishommiin johonkin kurssipaikalle. Sen jälkeen oli vielä edessä illan esitykset ja joskus väleissä ehti käydä kotona, joskus ei. :)


Joka vuosi festivaalilla on kaikkia oheistuotteita myynnissä ja tietenkin myös sen vuoden (ja edellisten) t-paita. Olen joka vuosi hankkinut festaripaidan ja välillä olen ostanut edellisvuosien tuotteita mukavan huokeaan hintaan. Esim. tämä yllä näkyvä Trockadero tanssiryhmän kuvalla koristeltu muki oli nyt tarjouksessa, kun he esiintyivät festivaalilla pari vuotta sitten. Sama kuva oli kyseisen vuoden julisteessa ja se on mielestäni upea!


Iltaisin oli kiva päästä vähän laittautumaan ennen illan esityksiä ja hankin yllä näkyvän mustan mekon juuri ennen KTS:n alku ja se pääsikin päälle parina iltana. Tosin kelit olivat niin kylmät, että yhdistin sen farkkulegginseihin.

Aikaisemmistakin Kuopio Tanssii ja Soi festivaaleista olen kirjoitellut blogiini ja voitte vilkaista edellisvuosien tunnelmia esim täältä ja täältä.


Kyselyssä toivottiin tanssipostauksia, joita on varmasti jatkossa tulossa taas! Ajattelin vielä toisen postauksen kirjoitella tämän vuoden Kuopio Tanssii ja Soista, koska paljon olisi vielä kerrottavaa ja kuviakin jaettavana teille. Sitten ajatuksissa oli kirjoittaa vähän koontia viimeisestä kouluvuodestani. Seuraavaksi kuitenkin taas kynsijuttuja...

Onko kukaan koskaan ollut Kuopio Tanssii ja Soilla?

2 kommenttia:

  1. Tanssipostaukset on parhaita, niitä vaan reilusti lisää! :)

    VastaaPoista
  2. anninyymi: Yritän jatkossa kirjoittaa tanssipostauksia useammin! :)

    VastaaPoista

Kirjoita tänne palautteesi, kommenttisi tai terveisesi! Kiitos jo etukäteen, arvostan paljon jokaista jätettyä kommenttia! Pyrin vastaamaan kaikkiin kommentteihin mahdollisimman pian!