maanantai 7. heinäkuuta 2014

Jälleen kerran Viinijuhlat

Kuopiossa järjestetään aina Heinäkuun alussa viinijuhlat. Olen nyt kolmena vuotena käynyt siellä, koska joka vuosi viinijuhlilla on ollut useampiakin kiinnostavia artisteja esiintymässä ja varsinkin kunnon kesäsään sattuessa tämmöinen ulkoilmatapahtuma on oikein mukava. No, tänä vuonna ei sää oikein suosinut kuin vasta viimeisenä päivänä, mutta silti kävin viinijuhlilla pariin otteeseen. Näkemättä jäi mm. Jukkapoika ja Anna Abreu, mutta ehkä joskus tulevaisuudessa vielä...


Satuin löytämään kuvia viime vuoden viinijuhlilta ja oli pakko pistää ne ihan tänne blogiin asti kun olin niin hyviä kuvia saanut Cheekin keikasta. Mukana oli muuten myös Mikael Gabriel, kuten kuvista voi myös nähdä. :) Klikkailkaa kuvia isommiksi halutessanne, laitoin ne nyt aika pieninä tähän kun niitä oli sen verran paljon.Tänäkin vuonna Cheek oli mukan viinijuhlilla ja jälleen olin myös minä paikalla. Nyt tosin en tunkenut ihan niin eteen, vaan tyydyin fiilistelemään keikkaa sateisessa säässä vähän kauempaa. Pääsin muuten seuraavan päivän Savon Sanomiinkin ihan kuvan kera, kun minua ja "pöytäseuruettani" tuli jututtamaan toimittaja jossain vaiheessa iltaa. Samana iltana keikalla oli myös Erin, joten oli aivan huippu päivä kun sattui kaksi hyvää artistia samalle päivälle.


Ei vuosi sittenkään huono parivaljakko ollut, meinaan Cheekin kanssa samana iltana esiintyi Kaija Koo! Tänä vuonna jäi Kaija keikka väliin ja se vähän harmittaa, mutta en millään jaksanut lähteä enää viinijuhlien päätöspäivänä paikalle, kun koko viikko oli hirmu paljon tekemistä ja menemistä, kun töiden lisäksi oli vielä yövieraita koko ajan. Nimittäin useampikin eri tuttu ja sukulainen pistäytyi Kuopiossa viinijuhlien aikaan ja tottakai meillä sai majoittua.


Harmi ettei Cheek ja Erin vetäisseet mitään duettoa yhdessä, meinaan Kaija ja Cheek lauloivat Tinakenkätytön vuosi sitten yhdessä. Cheek veti sen ensin oman keikkansa aikana yksin ja sitten yhdessä Kaijan kanssa vielä Kaijan keikan lopuksi. Se oli kyllä mahtava loppuhuipennus!


Alla vielä muutamia kuvia tämän vuoden juhlilta. Kävin siis Cheekin lisäksi katsomassa ihanaa Jenni Vartiaista, joka oli taas muutaman vuoden tauon jälkeen viinijuhlilla. Olin muuten paikalla kun Jenni keikkaili edellisen kerran viinijuhlilla. Jenni sitä kysyikin keikan aikana yleisöltä. Jennin keikalla oli huppu hyvä meininki, koska yleisö lauloi innolla mukana. Satuin pääsemään todellä hyvälle paikalle, josta sai hyviä kuvia ja lavalle näki mainiosti. Jennin keikan aikan ei satanut (toisin kuin Cheekin keikan aikana), joka oli myös todella iso plussa. Vaikka viileää kyllä oli.


Tämän vuoden viinijuhlien teemana olivat Kroatia ja Slovenia. Oikein hyviä valkoviinejä oli jälleen tarjolla, ehdin paria maistamaan ja lisäksi maiston myös yhtä kuoharia. Olen joka vuosi ostanut pari noita viinilaseja, joten mulla on jo kiva kokoelma viinilaseja, joissa on aina joka vuoden viinijuhlien teema merkittynä. Ainakin minusta nuo lasit ovat todella kiva muisto, jos vaikka vähän kauempaakin tulisi käymään juhlilla.


Viikkoon mahtui viinijuhlien lisäksi paljon muutakin, koska täytyihän sitä esitellä hieman Kuopiota ulkopaikkakauntalaisille ystäville, sekä puuhastella kaikkea kivaa sukulaisten ja tuttujen kanssa. Tuli käytyä pitkästä aikaa taas Puijon tornissa ja myös risteielmässä Kallavedellä. Onneksi risteilypäivänä oli jo hivenen auringon paistetta ja poutaa, vaikka ihan super lämmin päivä ei sekään vielä ollut.


Kävin katsomassa myös elämäni ensimmäistä kertaa Kupsin peliä, koska vastassa oli HJK ja Helsingistä tulleet vieraamme piti tietenkin viedä peliin. Oli muuten jännä ottelu, joka päättyi lopulta 2-2. Tuo jalkapallo on muutenkin ollut nyt aika keskeisessä roolissa, kun on ne jotkut kisat menossa siellä Brasiliassa vai missä se nyt oli... Pitääkin muistaa esitelä teille mun futiskynnet! :)


Millaisissa kesätapahtumissa käytte? Voitteko suositella jotakin tapahtumaa? :)

2 kommenttia:

  1. Suosittelen lämpimästi Tammerfestia! Esiintyjiä on laidasta laitaan, varmasti jokaiselle jotakin. Tampereen keskusta on juuri hyvänkokoinen, joka paikkaan pääsee kävellen ja ruokapaikoissakin on valinnanvaraa. Tänä vuonna itsellä on vielä jännitysmomenttina puolison bändin keikka avauspäivänä. :)

    VastaaPoista
  2. SuperHotFemale: Olipa hyvä vinkki ja voisin hyvin kuvitellla joskus tulevani Tammerfesteille! Tampereelle muutostakin kun joskus olen haaveillut... :) On muuten aina kiva päästä seuraamaan, jos joku tuttu pääsee esiintymään tuollaiseen tapahtumaan.

    VastaaPoista

Kirjoita tänne palautteesi, kommenttisi tai terveisesi! Kiitos jo etukäteen, arvostan paljon jokaista jätettyä kommenttia! Pyrin vastaamaan kaikkiin kommentteihin mahdollisimman pian!