lauantai 17. elokuuta 2013

Viinijuhlilla

Yksi jo perinteeksi muodostunut juttu mun kesän vietossa on osallistuminen Kuopion viinijuhlille. Tämän perinteen aloitti oikeastaan äitini, joka kävi Kuopiossa viinijuhlilla jo ennen kuin itse olin muuttanut Kuopioon. Ja kun minä sitten menin ja muutin tähän viinijuhlakaupunkiin, niin mehän teimme siitä sitten yhteisen kesälomaperinteen äidin kanssa. Eli äiti tulee kyläilemään aina viinijuhlien aikaan mun luo ja käymme yhtenä tai useampana iltana kuuntelemassa eri artisteja ja maistelemassa viinejä.Joka vuosi viinijuhlilla on oma teemansa, kuten vaikka jokin tietty maa ja sen viinit. Tämä vuoden teemana oli luomu. Ja joka vuosi viinijuhlilla on ollut hyviä esiintyjiä, kuten Jenni Vartiainen tai Chisu. Tänäkin vuonna mukana oli mm. Cheek ja Bonnie Tyler.Tänä vuonna useana iltana oli kiinnostavia esiinyjiä, mutta päätin lopulta rajoittaa viinijuhlakäyntini kolmeen. Hieman harmittaa, että Bonnie Tyler jäi näkemättä, mutta se ehdoton ykköskeikka tuli kyllä katsottua ja kuunneltua ihan lähietäisyydeltä, nimittäin Cheek. Ja samana iltana esiintyi vielä Kaija Koo! Aivan mahtava yhdistelmä ja tiesin heti, etten tätä iltaa missaisi mistään hinnasta. Harkinnassa oli mennä katsomaan Paula Koivuniemeä, Laura Närheä ja Kuningasideaa, mutta koska aluksi sille päivälle luvattiin aivan kaameaa sadetta, sovittiin että äiti tulee vasta seuraavana päivänä Kuopioon, ettei tarvitse missään rankkasateessa ajella. Ja ensimmäinen viinijuhlailtamme sisälsi siis Cheekin ja Kaija Koon keikat. Ei paha, ei paha! :)Cheek esiintyi ensimmäisenä ja oltiin ajoissa paikalla. Niinpä intouduin tunkemaan hyvin lähelle lavaa ja napsinkin monta aika onnistunutta kuvaa keikasta. Tässä vain muutamia otoksia, saa nähdä tuleeko joskus postattua vielä lisääkin näitä keikkakuvia.Keikalla oli todella hyvä meininki ja yleisö oli todella mukana. ja voi kuntuo Cheek on niin söötti ja symppis, mutta kuitenkin niin äijjä. :)Jälleen kerran mä raahasin äidin sellaiselle keikalle, ettei hän ois ikinä uskonut siellä olevansa... Ja vielä niin edessä kun mä pakotin. :D Viime vuonna tutustutin äidin Chisun keikkameininkiin ja nyt vuorossa oli Cheek. Tosin tämä oli minunkin ensimmäinen Cheekin keikkani. Ja ehkä äiti lämpeni Chisulle vähän enemmän kuin Cheekille. Mä taas oisin valmis meneen vaikka heti uudestaan Cheekin keikalle.Illan toinen pääesiintyjä oli tosiaan Kaija Koo. Se keikka me katseltiin ja kuunneltiin kauempaa, mutta meno oli silti yhtä hyvä. Yleisö lauloi mukana ja minä myös. Ja ehkä parasta oli se, kun illan päätteeksi Cheek vielä liittyi Kaijan seuraan ja kaksikko vetäisi yhdessä Tinakenkätytön, jonka Cheek oli laulanut jo kertaalleen yksin omalla keikallaan.

Viinijuhlien asu nro1:
paita BikBok
huivi Glitter
farkut Fiorellasta
laukku tuliainen äidiltä
hiuskoru Gina Tricot
rannekoru NominationYhden välipäivän (tai illan) jälkeen suuntasimme jälleen viinikylään ja tänä iltana esiintymässä olivat Anna Puu & Popeda.Viinijuhlien asu nro 2:
neule H&M
mekko Gina Trocot
ballerina Inspire
korvikset Gina TrocotPäätettiin maistaa taas jotakin eri viiniä, jotta saataisiin mahdollisimman monta maistettua viinijuhlien aikana. Itsehän pidän enemmän valkoviineistä kuin punaviineistä, joten valkoviinejä maisteltiin. Ja oikeastaan kaikki maistamamme viinit olivat hyviä, kaikki tuli juotua ja mikään ei ollut mielestäni epäonnistunut valinta. Hyvä näin.


Pitihän sitä kuvailla vähän viinipullojakin aina välillä, että muistaa mitä hyvä viinejä sitä tuli maistettua, jos vaikka joskus sattuisi myöhemminkin vastaan samaa viiniä.Anna Puu oli illan ensimmäinen pääesiintyjä. Tähän aikaan ei vielä ollut kovin paljoa ihmisiä, suurin osa porukasta valui paikalle vasta vähän myöhemmin ja oli selvästi tullut kuuntelemaan nimenomaan Popedaa.Anna veti kuitenkin hyvän keikan ja soitti taitavasti itse myös kitaraa.Loppuillasta lavan edessä olikin sitten tungosta, kun Popeda astui lavalle. Popedan keikan alussa satoi ja me viihdyimme sisätiloissa vain kuuntelemassa keikkaa aluksi, mutta heti kun sää parani, suuntasimme ulos lähemmäs lavaa.Kyllä ne vanhat miehet jaksaa keikkaa vielä vetää! Meininkiä oli!Kolmas ilta viinijuhlilla sisälsi Elokuun ja Yön keikat. Näitä keikkoja en jaksanut kuvata edes kännykällä, joten siltä päivältä minulla on vain pari kotona otettua kuvaa asustani.Viinijuhlien asu nro3:
mekko Seppälä
koru joltain messuilta
ballerina InspireKuvasaldo itse viinialueelta on siksikin olematon, että sää ei todellakaan enää kolmannella kerralla suosinut meitä, vaan jossain vaiheessa satoi aivan kaatamalla. Elokuun keikan aikaan oli vielä ihan poutaa, mutta Yön keikan alussa oli hirmuinen rankkasade ja itsekin istuin sadetakki päällä erään varjon alla. Loppua kohden onneksi sade heikkeni ja lopulta loppui niin, että pystyimme seuraamaan keikkaa ilman sateenvarjoja ja -viittoja. Kivaa silti oli, vaikka sää ei ollutkaan paras mahdollinen.

Toivon, että pääsen osallistumaan myös ensi kesänä viinijuhlille, mutta varmaa se ei vielä ole, kun ensi kesänä on todennäköisesti edessä muuttoa ja monta muuta uutta ja jännittävää asiaa kun minun on tosiaan tarkoitus valmistua ensi keväänä. Eikä sität iedä, mihin päin maata sitten suuntaan töiden tai jatkokoulutuksen perässä... Mutta jos vain mahdollista, niin viinijuhlilla haluaisin käydä edes yhtenä iltana ensi vuonnakin! :)

Semmoisia viinijuhlatunnelmia tällä kertaa. Millaisissa kesätapahtumissa sinä olet käynyt tai tykkäät käydä?

3 kommenttia:

 1. cheek on niin mahtava ja ihana toi sun pinkki/musta mekko =)

  VastaaPoista
 2. Kiitos eekku! Cheek on ihan matava! :)

  VastaaPoista
 3. Toi Popeda oli kyllä aivan huima! Meininki oli ihan katossa niiden setin aikana. Ja oli kyllä Anna Puukin ihan hyvä mutta Popeda veti vaan kovemmin :)
  Tiedä sitten johtuko siitä että Popeda soitti viimesenä niin oli porukka kerenny nauttia viineistä :D

  VastaaPoista

Kirjoita tänne palautteesi, kommenttisi tai terveisesi! Kiitos jo etukäteen, arvostan paljon jokaista jätettyä kommenttia! Pyrin vastaamaan kaikkiin kommentteihin mahdollisimman pian!