maanantai 12. elokuuta 2013

Sun Lahti eli Aurinkoinen Lahti

Tänään on päivä, jolloin monella alkaa koulu tai jos se ei nyt vielä tänään alkanut, niin tällä viikolla voi hyvinkin alkaa. onneksi itselläni on vielä kolme viikkoa lomaa jäljellä, enkä suostu vielä uskomaan, että kesä on ohi. Minulle on kesä niin kauan kun lomaakin on. Mutta näin kesän lähestyessä loppuaan haluan muistella hieman kesän kivoja tapahtumia, joihin pääsin osallistumaan. Alkukesäni oli niin kiireinen, etten näistä ole kunnolla ehtinyt kirjoitella aiemmin. Ja heti tähän alkuun varoitus, että postaus on hyvin kuvarunsas. Jos et jaksa kaikkea katsoa ja lukea, niin ihan viimeisenä löytyy yhdet kynnet ja muutamat ostokset. :P

Osallistuin kesäkuussa Lahdessa pidettyyn suureen Sun Lahti tapahtumaan, joka on voimistelun suurtapahtuma. Se kesti kokonaisuudessaan neljä päivää. Tällaisia ei ihan joka vuosi järjestetä Suomessakaan ja edellinen vastaavan kokoluokan tapahtuma oli noin 7v. sitten. Itselläni ei ole mitään voimistelutaustaa, mutta koska olen pitänyt tanssitunteja Kuopion Reippaan Voimistelijoilla, tuli lähdettyä mukaan. Itseasiassa kaikki alkoi siitä, kun voimisteluseurasta kyseltiin, olisinko innostunut harjoituttamaan yhtä tapahtuman kenttäohjelmaa Kuopiossa. Harjoituttajana seura kustantaisi matkani tapahtumaan ja tästä tarjouksesta en halunnut kieltäytyä. Majoituksen maksoin itse ja nostalgisesti päätin mennä koulumajoitukseen. Makuupussi ja retkipatja ovat parhaita ystäviäni! (Not...)Saavuin Lahteen omalla kyydillä, koska olin jo valmiiksi Hämeenlinnassa ennen tapahtumaa. Muu seura matkasi busseilla Lahteen Kuopiosta ja tulivat nappaamaan minut rautatieasemalta. Sitten suunnattiinkin viemään kaikki tavarat koululle ja lähdimme kohti avajaiskulkuetta ja avajaisohjelmaa.Kaikki osallistujat saivat tapahtumarepun täynnä tärkeää infoa. Mukana oli myös sadetakki, jota ei onneksi paljoakaan tarvittu aurinkoisessa kelissä!Avajaiskulkueessa marssimme seuroittain Lahden stadionille. Meidän seuramme teemavärit oli pinkki & musta, joten olin pukeutunut pinkkiin mekkoon ja tuollaiseen vaaleanpunaiseen hattuun. Mukaan sai ottaa kaikkea mahdollista rekvisiittaa ja meillä oli mm. pinkkejä joulukuusia! :D Punaiset reputkin sopivat aika kivasti meidän seuran väreihin.Marssimme seuran tunnuslauseita huudellen Lahden keskustan läpi ja ihmisiä oli matkan varrella seuraamassa meidän kulkuettamme. Osallistujia oli paljon letka oli hirmuisen pitkä.Lopulta saavuimme stadionille ja etsimmä itsellemme istumapaikat nurmikentältä. Me olimme aakkosten puoliväliä, joten saimme katsella vielä tovin kun aakkosten loppupään seurat valuivat paikalle.Stadion täyttyi pikkuhiljaa ja aurinkokin meni vähän pilveen paistettuaan koko hikisen kulkuemarssin ajan. Ja iltakin alkoi vähitellen hämärtyä.Sitten oli aika aloittaa avajaisohjelma.Avajaisissa oli tietenkin jos jonkinmoista voimistelua ja esiintymässä oli kaiken ikäisiä voimistelijoita.Esiintymässä oli voimistelijoita paljon eri puolilta Suomea. Ei siis vain Lahtelaisia, vaan koko Suomi oli hyvin edustettuna.Oli välinevoimistelua, aerobiciä, telinevoimistelua...

Koko ajan tapahtui jotain mielenkiintoista ja kuvasin innoissani tapahtumia.

Esityksiä oli ilo seurata ja yleisö oli hyvin mukana.Sitten ohjelma siirtyi mäkihyppytorneihin tai oikeastaan mäkihyppyrinteeseen, josta nuoret hyppijöiden alut laskivat alas. Jokaisella laskijalla oli jokin lippu kädessään ja liput edustivat niitä maita, jotka osallistuvat tapahtuman aikana pidettäviin joukkuevoimistelun MM-kisoihin. Lopuksi Janne Ahosen poika hyppäsi ihan oikean mäkihypyn! Oli aika hurjaa katseltavaa.Myös vedessä tapahtui. Kävin muuten itsekin yksi päivä tuolla maauimalassa pulikoimassa, koska meillä tapahtumaan osallistuvilla oli sinne ilmainen sisäänpääsy.Avajaiset huipentuivat Kuningasidean keikkaan ja ilotulitukseen. Kuningasidean kappale Vielä Tulee Päivä oli tapahtuman virallinen tunnusbiisi ja siihen oli olemassa oikein oma tapahtumatanssinsa!Avajaisista suunnattiin koko porukalla sitten koululle ja nukkumaan, koska heti seuraavana päivänä oli aikainen herätys kenttäohjelman harjoituksiin. Eli pitkään ei minään iltana auttanut valvoa, koska aamulla piti olla ajoissa hereillä. Satuin vielä yöpymään siellä kauimmaisella koululla, josta bussimatkakin kesti hetken keskustaan. Aamulla piti ehtiä vielä edes maistaa aamupalaa tai pakata aamupalaleipä reppuun.

Päivän ohjelmaan kuului joka päivä kenttäohjelman harjoitus tai jopa kaksi. Lisäksi tapahtuman kautta oli järjestetty ruokailu eli lounas ja päivällinen. Tapahtuma-alueella oli jatkuvasti jotain ohjelmaa ja erilaisia kojuja, joista sai ostaa vaikka mitä. Itse en ehtinyt paljoakaan ilmaisohjelmaa katsella, mitä nyt ruokajonossa seistessäni. Tapahtuma-alueelta tuli ostettua hiustarvikkeita kunno tarjoussetti ja Iltalehden kojulla kävin voittamassa viikonlopun lehden mukaani yhtenä päivänä.Kenttäohjelmien yhteisharkoissa hiottiin päivittäin Kuopiossa treenaamiamme kuvioita ja liikkeitä koko porukan voimin. En ollut ikinä ennen osallistunut kenttäohjelmaan, joten oli se jonkinmoinen haaste lähteä semmoista harjoituttamaan, mutta hienosti minun oppilaani löysivät paikkansa ja homma toimi päivä päivältä paremmin yhteisharkoissa. Ekana päivänä oli tietenkin vielä aika kaoottinen olo, kun äkkiä oltiinkin isolla kentällä ja ympärillä oli satoja ihmisiä. Siellä sitten piti yrittää löytää oma oikea paikkansa joka kuviossa. Onneksi oma paikkani oli aika helppo, enkä paljoa liikkunut ohjelman aikana. Päätin siis itsekin osallistua kenttäohjelmaan, koska en ole sitä koskaan ennen kokenut.

Oli kyllä jännittävää, kun ei oikein tietänyt mukaan ilmoittautuessaan, että mihin sitä on lähtenyt mukaan! Tiesin vain, että kyseinen ohjelma on tanssillinen ja siksi sitä suositeltiin minulle. Hyvin tuttuahan se liikemateriaali minulle oli sitten kun ensimmäisen kerran pääsin ohjelmaan tutustumaan. Mukana oli lattaria, afroa ja sitten sitä perinteisempää voimisteluakin. Olin siis mukana Kytkös kokonaisuuden naisten ohjelmassa Tavoitettavissa. Kokonaisuuden pääkoreografi oli muuten Sanna Virtanen-Laikari ja homma oli koottu oululaisin voimin. Meidän Tavoitettavissa oli kokonaisuutemme viimeinen osuus ennen yhteistä finaalia.Kenttäharjoitusten jälkeen tai niitä ennen ehdimme aina hieman seurata muiden saman kokonaisuuden ohjelmien treenejä. Yllä kuvaa nuorten ohjelmasta Pienempi kuin kolme. Tämäkin oli hyvin tanssillinen ohjelma ja ei todellakaan mikään helpon näköinen.Kelit olivat onneksi oikeastaan koko neljä päivää hyvät kun ulkona tuli oltua paljon. Kyllä onnistuin saamaan aika onnistuneesti aurinkolasien rajat kasvoille...

Sun Lahteen kuului paljon erilaisia maksullisiakin voimistelunäytöksiä. Itse hankin liput joukkuevoimistelun MM-kisojen karsintaan. Oli kyllä hieno tunnelma ja kannustava yleisö. Varsinkin Suomen omien joukkueiden tullessa vuoroon, oli meteli hallissa aivan kaamea! Otin kisoista kuviakin, mutta säästämpä ne mahdollisesti tulevaisuuteen, kun tämä postaus on jo muutenkin aika kuvarunsas. Suomen kaikki joukkueet voimistelivat hyvin ja useampi pääsi finaaliin asti. Finaalissa tuli jännä taisto Venäjän hallitsevia mestareita vastaan, joka valitettavasti hävittiin aivan naurettavan pienellä erolla. Mutta hopeaa tuli kuitenkin. :) Finaali näkyi SunLaahden tapahtuma-alueella screeniltä ja myöhemmin se näytettiin myös televisiossa.

Koitti viimeinen päivä ja aamulla suuntasimme isolle stadionille päätösjuhlan merkeissä. Nyt olisi siis vihdoin aika esittää ne kenttänäytökset, joita joka päivä ahkerasti treenattiin! Ja koko homma kuvattiin vielä telkkariinkin!Kun saavuimme stadionille, siellä oli menossa Minna Tervamäen vetämä Minnan Metodit aamujumppa, johon olisin kovasti halunnut osallistua, mutta aikainen ajankohta valitettavasti teki osallistumiseni mahdottomaksi. Pääsimme kuitenkin seuraamaan hetkeksi Minnan ohjausta ennen kuin kenraaliharkkamme alkoi.Tässäpä kuvaa esiintymisasustani. Asuun kuului siis värikäs kietaisumekko ja samasta kankaasta huivi päähän. Alle tuli musta toppi ja mustat legginsit. Niin ja tuo asuhan on nyt sitten minun omani, missähän tuoota tulis joskus pidettyä?! :DKenraaliharjoituksen jälkeen oli aika asettua paikoille varsinaista showta varten. Tässä vaiheessa kyllä jännitti ja varmistin vielä, että päätösjuhla on varmasti tulossa tallennukseen, että voin sitten katsoa kotona jälkeenpäin kaiken telkkarista. :)

Oli kiva päästä näkemään kaikki muutkin kenttäohjelmat, joita ei oikeastaan ennen kenraalia ollut nähnyt ollenkaan, koska treenasimme eri kokonaisuuksia eri kentillä. Olin nähnyt vilauksia vain oman kokonaisuuteni ohjelmista. Koko päätösjuhla oli mielestäni hieno ja onnistunut. Meidänkin ohjelman moni kuvio sai väliaplodeja, varsinkin alun korkokenkä ja keskivaiheiden tiimalasi, jossa valuu hiekkaa.

Kun päätösjuhla oli ohi, suuntasimme kiireesti busseihin ja kotimatka Kuopioon alkoi. Ihanat rankat neljä päivää voimistelua takana ja tämä tyttö kyllä tykkäsi! Paljon uutta ja ihmeellistä minulle. Nyt on tuo voimistelunkin maailma hieman tutumpi minulle. Ja paljonhan siinä on samaa kuin tanssissa.

Loppuun vielä esittelen pari juttua, jotka Lahdesta lähtivät mukaani. Nimittäin satuin käymään Kicksissä eräänä päivänä kun odottelin bussia...Alesta löytyi kaksi OPIn lakkaa! Nehän oli pakko ostaa. Kuolasin myös Ciatén uusia kaviaarisettejä ja foliosettejä. Ne kuitenkin jäivät vielä Kicksiin odottamaan mun seuraavaa käyntiä...Sain suureksi yllätyksekseni mun ohjattaviltani pienen lahjan! Olin tosi otettu ja nuo yllä näkyvät perhosjutut ovat kyllä minusta ihan huippuja. Nämä ostettiin kuulemma yhdestä tapahtuma-alueen kojusta, jossa nainen myi itse tekemiään kierrätysjuttuja. Tuo perhonen onkin nähty jo hiuskoruna täällä ja sen voi laittaa myös rintaneulaksi. Pieni penaali toimii tällä hetkellä mm. korjaushiiren säilytyspaikkana.

Lopuksi vielä täytyy esitellä mun "tapahtumakynnet". Lakkasin nämä yksi ilta siellä koululla. Pitihän mun saada jotain esiintymisasuun sopivaa. :)Liukuväri jollakin ikivanhalla vaalealla kimmeltelevällä Maybellinen lakalla (taitaa olla joku Water Shine Diamonds?) ja We Care Iconin ihanalla pinkillä. Tuo We Care Icon oli mulle merkkinä ihan uusi tuttavuus ja olen siis saanut sen Joensuussa miittiin osallistuessani. Tämä väri on kyllä niin just mua. :DSain kanssayöpyjiltäni kehuja kynsistäni ja tykkäsin itsekin näistä yllättävän paljon! Helpot ja nopeat tehdä noin reissussakin.

Kotiin tultuani postiluukusta oli muuten tipahtanut tämmöiset aarteet, joita en ole muistanut esitellä vielä. Satuin tilaamaan Adeninalta laattoja, kun ne olivat alkukesästä tarjouksessa. Nämä kun toimitetaan kirjeenä, niin postaritkaan ei päätä huimanneet. :)Semmoista siis Lahdessa. Toivottavasti jaksoitte lukea ja katsella näin pitkän postauksen tällä kertaa! Onko lukijoissa muuten ketään voimistelun harrastajia? Tai Lahtelaisia? :)

4 kommenttia:

  1. Kivoja kuvia,ostoksia ja lahjoja =)

    VastaaPoista
  2. vaikuttaa kivalta tapahtumalta! Ja upeet kynnet sulla! :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos Kaisa! Oli kyllä minusta tosi kiva ja toiminnantäyteinen tapahtuma. :)

    VastaaPoista

Kirjoita tänne palautteesi, kommenttisi tai terveisesi! Kiitos jo etukäteen, arvostan paljon jokaista jätettyä kommenttia! Pyrin vastaamaan kaikkiin kommentteihin mahdollisimman pian!