maanantai 4. toukokuuta 2015

Essence Suomessa

Mikään uusi juttuhan ei ole, että Essencen kosmetiikkaa saa nykyään Suomestakin. Itse olen jo vuosia pitänyt merkistä hyvän hinta/laatu suhteen vuoksi ja ostanut sitä mm. Espanjasta siellä käydessäni ja tilannut Saksasta Kosmetik4less-sivuston kautta.


Kuopiosta Essenceä saa tällä hetkellä jopa kahdesta paikasta. Matkuksen Halpa-Hallista ja keskustan Carlsonilta. Matkuksesta Essenceä on saanut jo pidempään ja siellä on valikoima kasvanut sitemmin yhdestä hyllystä (1m) kahteen (2m). Yllä kuvissa näkyy alkutilanne, eli yksi hylly ja ensimmäisen hamstrauskerran saalis. Kyllä sain vähän osakseni ihmetteleviä katseita Halpa-Hallin kassalla kun kaadoin liukuhihnalle kerralla n 60e:llä halpiskosmetiikkaa. :D Mutta kaikkea mahdollista piti päästä testaamaan!

Keskustan Carsonille lakat saapuivat nyt keväällä ja sinne tuli suoraan kaksi metriä tavaraa. Itse liikun paljon keskustassa ja käyn tasaisin väliajoin tsekkaamassa hyllyjen tilanteen. Kauppa on sekä Carsonilla että Halpa-Hallissa käynyt mielestäni oikein mukavasti, koska välillä on hyllyissä aika tyhjänkin näköistä. Hyllyjä pyritään kuitenkin ahkerasti täyttämään ja valikoima uudistuu myös aika tiuhaan. Nytkin on myynnissä muutamia tuotteita, jotka ovat pian poistumassa ja tilalle tulee sitten hieman vastaavia uutuuksia. Poistuvista tuotteista, tulevista uutuuksista ja mahdollisista uusista myyntipaikosita saa infoa facebookin kynsiharrastajien ryhmsätä itse maahantuojan toimesta. Tämä on mahtavaa palvelua ja sitä kautta kulkee helposti myös palautetta heille päin. Tuntuu todella siltä, että meidän kuluttajien toiveet otetaan huomioon ja niitä kuunnellaan.


Essence on hiljattain uudistanut koko kynsilakkavalikoimansa, jolloin vanhat Color & Go -lakat poistuivat kokonaan ja tilalle tulivat nyt niin trendikkäät geelilakat, jotka eivät tarvitse UV-uunia, vaan toimivat tavallisten lakkojen tapaan. Samoja sävyjä (siis dupeja) löytyy sekä uusista geelilakosita että vanhoista color & go -lakoista, mutta mukana on myös täysin uusia värejä/sävyjä. Ja kuulin juuri, että näistäkin uusista on jo muutama jäämässä pois ja tilalle on tulossa taas uutta. Uuden geelilakan pitäisi kestää kauemmin ja lakan pitäisi olla lopputulokseltaan myös "geelimäistä". Geelivärilakoille on olemassa myös omat alus- ja päällyslakkansa. Hankin itselleni testiin muutaman värilakan ja niille tarkoitetut alus- ja päällyslakat. En ole vielä saanut aikaiseksi testata Essencen omia alus- ja päällyslakkaa, mutta muutamaa geelilakkaa kyllä. Jossain vaiheessa yritän kuitenkin saada jotain arviota siitä, vaikuttaako lakkojen kestävyyteen käytetty aluslakka ja päällyslakka. Yllä näkyy saaliini, joka lähti mukaani ensimmäisellä käyntikerrallani Carlsonilla. Tai no, oikeastaan toellisuus näkyy alla, mutta siinä on mukana lakat, jotka diilasin muille kynsiharrastajille.


Essence on oikeasti niin hyvä ja halpa merkki, että tykkään testata melkein kaikkea mahdollista valikoimasta löytyvää, sillä valikoima on mukavan laaja ja ajan hermolla oleva. Ei siinä paljoa rahaa mene hukkaan, vaikka tuote vähän hutikin olisikin ja pakko sanoa, ettei niitä huteja paljoakaan ole kohdalleni sattunut. Tottakai itse innostuin Essencestä kysnilakkojen takia, mutta sittemmin olen testannut muutakin Essencen kosmetiikkaa. Suomesta saa ostettua kynsilakkojen lisäksi tuotteita mm meikinpohjustukseen, kulmien laittoon, huulille ja silmien meikkaamiseen. Siis Essenceltä löytyy tuotteet koko meikin tekoon. Löytyypä valikoimasta myös vannoutumeemmille kynsiharrastajalle tuttuja, mutta "tavalliselle kansalle" vähän erikoisempia juttuja, kuten leimausvälineitä, lakkauksen siistimiseen tarkoitettuja tuotteita ja erilaisia päällyslakkoja, joilla lakkauksen pinnasta saa esim satiinisen matan.


Kynsilakkojen ohella suosikeikseni ovat nousseet Essencen huulipunat. Huulipunistakin ovat poistumassa nyt "peruspunat", mutta omia suosikkejani ovat Longlastingit ja Nudet, jotka pysyvät edelleen valikoimassa. Niitä suosittelen lämpimästi kaikille. Löytyy niin mattaa kuin shimmeristäkin, eli kaikille jotakin. Punat ovat yleisesti ottaen arkikäyttöön sopivan pigmentisiä ja ne tuntumat mukavilta huulilla. Punat eivät kuivata huulia ja kestävät minusta samaan tapaan kuin muutkin perus huulipunat. Valikoimassa on myös paljon huulikiiltoja, mutta en itse niitä paljonkaan käytä, joten olen keskittynyt hankkimaan itselleni Essenceltä huulikiiltojen sijaan -punia.

Suosittelen lämpimästi myös Essencen kulmäkyniä ja erilaisia nestemäisiä linereitä ja rajauskyniä. Löytyy sekä vedenkestävää että vesiliukoista. Poskipunat ovat myös ihanan näköisä (liukuväri!!) ja oikein toimivia myös käytössä. Essencellä on mielestäni myös hyvä (& halpa) silmämeikin pohjustustuote, jota itse olen nyt käyttänyt. Myös ripsivärejä on paljon kehuttu, mutta itse en ole vielä ehtinyt niitä testaamaan. Olen ostanut Essenceltä myös aurinkopuuterin ja meikkivoiteen, mutta ne ovat vielä testaamatta.


Yllä kuvissa näkyy hieman Carlsonin huikeaa valikoimaa. Toivon kovasti, että tuohon oikeanpuoleisen kuvan keskelle tyhjään aukkoon alettaisiin saada jossain vaiheessa Essencen trend editioneja, koska itse tykkään niistä valtavasti ja tilaan edelleen melkeimpä jokaisesta ilmestyvästä trend editionista jotakin itselleni. Olisi huippua, jos niistä edes osa tulisi myös Suomeen myyntiin ja tuotteita voisi käydä kaupassa hypistelemässä. Trend editioneita ilmestyy aika tiuhaan ja niissä olevia tuotteita on vain rajoitettu erä, joten ymmärrän, että niiden saaminen Suomeen on varmasti hieman hankalaa. Postauksen ensimmäisessä kuvassa kuitenkin näkyy, että Halpa-Hallista sai Bloom Me Up! trend editionia, kun Essencet sinne saapuivat. Käsittääkseni sen jälkeen ei muita trend editioneja ole Suomeen toistaiseksi tullut. Toivon tämän kuitenkin korjaantuvan tulevaisuudessa.


Yllä näkyvät tuotteet lähtivät mukaani eräällä Matkuksen Halpa-Hallin vierailulla. Olen tykännyt paljon Essencen erilaisista "efektilakoista", joita näkyy kuvassa vasemmassa alanurkassa. Ne ovat vähän erikoisempia lakkoja ja toimivat yleensä parhaiten toisen peittävämmän lakan päälle kerrostettuna, koska eivät ole yksistään kovinkaan peittäviä, vaan enemmänkin minusta "toppereita". Oikeassa alanurkassa on Essencen erilaisia varsinaisia toppereita eli päällyslakkoja, joista tarkempaa kuvaa ja ensikokeilun jälkeisiä fiiliksiä alempana.

Pääsen itse käymään Matkuksessa harvemmin, joten olen iloinen, että nykyään ei ole pakko sinne asti lähteä, jos Essencejä haluaa ostaa. On todella kätevää, että nykyään Essencejä saa ihan keskustastakin. Mutta uskon, että Matkuksessa vierailee paljon ihmisiä lähialueilta, joten se on erittäin hyvä myyntipaikka Essencelle varsinkin tässä vaiheessa, kun Essencen ilosanomaa pitää levittää ja saattaa kaupat ympäri Suomen tietoisiksi tästä huipusta halpismerkistä, jolle on selvästi kysyntää Suomessa.


Erilaiset top coatit ovat nyt kovasti in ja Essenceltäkin niitä löytyy. Ostin itselleni testiin kolme erilaista ja näistä ombrea testasinkin jo täällä. Alla hieman tarkempia kuvia ja kokemuksia kahdesta muusta topperista, jotka ovat nimeltään Satin Matt ja Shake Me! I'm Pretty.


Shake me on hyllyssä aivan tavallisen kirkkaan lakan näköinen, mutta ravistettaessa sen todellinen luonto paljastuu! Lakan pohjalla on nimittäin "piilossa" kasa hienoakin hienonpaa holoshimmeriä(?), joka ravistettaessa leviää ympäri lakkaa. Lopputulos kynnellä on kuitenkin hyvin hillitty, mutta tätä voi hyvin käyttää tavallisen cremen koristelussa ja lakkausta hieman säkenöittämään. Alla tämä lakkaus hololla maustettuna. Ero ei ole suuri, mutta ehkä tämmöinen hillitty kimmellys on juuri sopivan erikoista ja kokeilevaa valtaväestölle, joka ei hurahtanut kynsikoristelun maailmaan ihan minun tavoin. :)


Satin Matt on sitten aivan erilainen lakka, nimittäin sen tarkoitus on nimenomaan hillitä lakan mahdollista kimmellystä ja tehdä se mattapintaiseksi. En nyt äkkiseltään osaa sanoa, eroaako tämä tavallisesta mattalakasta jotenkin, en tajunnut vertailla niitä keskenään. Tuli nyt postausta kirjoittaessa vasta mieleen, että tällä hetkellä on mielestäni markkinoilla joitakin satiinilakkoja, joiden pinta eroaa perus mattapinnasta hieman, joten nimensä perusteella tämä voisi olla muutakin kuin vain tavallinen mattalakka. Alla kuitenkin havainnollistava kuva, jossa puolelle tikulle on levitetty satin mattea ja puolelle ei. Eron huomaa mielestäni selvästi.


Loppuyhteenvetona Essencestä mainittakoon, että merkkiä löytyy tällä hetkellä seuraavista kaupungeista ja myymälöistä: Carlson: Joensuu, Kuopio, Mikkeli. Halpa-Halli: Haukipudas, Kiiminki, Kokkola, Kuopio Matkus, Liminka, Muhos, Pietarsaari, Pori, Raahe, Saarijärvi, Siilinjärvi, Ylivieska. Keskisen Kyläkauppa Tuurissa. Kärkkäinen: Ii, Lahti ja Ylivieska. Osassa näistä paikosit aon pieni valikoima eli vain yksi metrin hylly. Osassa taas on koko olemassa oleva Suomen valikoima, eli kaksi metriä Essenceä. Helsinki on saamassa omat myyntipisteensä tässä kuussa ja tiedän, että Essenceä on odotettu pääkaupunkiseudulle kuin kuuta nuosevaa. Essencet tulevat
Tokmanni-ketjussa ensin kuuteen myymälään testiin. Toukokuun puolivälin jälkeen Essenceä pitäisi löytyä Helsingin Kaisaniemen, Itäkeskuksen sekä Hyrylä/Tuusulan Tokmannilta. 

Kiinnostaaako Essence? Onko merkki entuudesta tuttu? Mulla ois suunnitelmissa jo muutama Essenceen painottuva postaus, kuten huulipuna swatcheja, mahdollisesti luomivärien esittelyä ja ehkä juttuja Trend Editioneista? Myös kynsilakosita tottakai tulossa lisää juttua.

6 kommenttia:

 1. Voin kertoa että tänä aamuna karisi aika nopeesti unihiekat silmistä kun sun postauksen avasin ja lähes yhtä nopeesti lähti puhelu anopille että nyt meet heti hakeen mulle lakkoja Carlsonilta. Ei muutaku kuvia ja teksti ohjeistusta lähtemään Kuopion suuntaan ja melkein kaikki sain mitä halusin, soitti vielä hyllyn vierestä että enkö varmasti tarvi muuta, no olisinhan mä tarvinnu jos oisin huomannu sun kuvista että sieltä ois saanu kynsinauhojen puhdistus kyniä ja tippitarroja, hmph. No ensi kerralla sitten. Myös himoitsemani mintun värinen pastellilakka oli loppu. Täytyy toivoa että meidän kylälle saataisiin täyspitkä (2m) hyllykkö essnceä, se on kuulemma mahdollista jos ihmiset tarpeeksi ostaa pienemmästä hyllystä.
  Noihin kausituote hylyihin tulee kuulemma vasta syksyllä seuraavan kerran uutta. Riemulla odotan että huomenna nuo "muutamat" lakka ihanuudet käsiini saan!

  VastaaPoista
 2. Milloinkahan johonki helsingin kaupoista tulee myyntiin tosin ei löydy halpa-hallia eikä tuota toistakaan

  VastaaPoista
 3. ninni: Kiva kuulla, että tästä postauksesta oli hyötyä. :) Mä olen kyllä luottavainen sen suhteen, että Essencelle on menekkiä niin paljon, että sitä tulee koko ajan uusiin paikkoihin myyntiin, joten eiköhän se toinenkin metri sinne teille päin saada. :) Hyvä muuten tietää, että syksyllä ois tulossa taas jotain kausituotteita.

  eekku: Helsingin suunnalle tulee Tokmanneille ensin muutaman paikkaan testiin Essenceä toukokuussa ja sitten jos menekki on hyvä, niin muihinkin Tokmanneihin ois tulossa. Eli Tokmanneja vaan kyttäämää ja niistä Essenceä kyselemään! :)

  VastaaPoista
 4. Törmäsin tähän merkkiin viime viikolla ja ostin kokeiluksi pari kynsilakkaa ja poskipunan. Kiva kuulla ettei ne ole mitää kuraa vaan hyviä tuotteita :) oli nimittäin niin halpoja kaikki että tekisi mieli mennä hakemaan lisää :D

  VastaaPoista
 5. Clivia A: mä ainakin oon tykännyt ihan kympillä! :) Omaan meikkipussiini on jäänyt paljon Essencen meikkejä ja kynsilakkoja omistan kymmenittäin. TOdellakin hintasa arvoisia ovat. :)

  VastaaPoista

Kirjoita tänne palautteesi, kommenttisi tai terveisesi! Kiitos jo etukäteen, arvostan paljon jokaista jätettyä kommenttia! Pyrin vastaamaan kaikkiin kommentteihin mahdollisimman pian!