maanantai 18. toukokuuta 2015

ABLECS15: Game To Play

Viikolta 11 tuli toteutettua vain teema Game To Play. Olin tästä aiheesta jo vähän etukäteenkin innoissani ja tiesin heti, mitä haluan tehdä. Tai en tiennyt, mitä haluan tehdä, vaan mihin liittyen haluan kynnet tehdä. Sillä onhan olemassa yksi peli ylitse muiden: The Sims.


Sitten aloinkin pohtia, miten tämän teeman saa kynsille asti. Tuli aika pian mieleen plumbob, eli se kulmikas (yleensä vihreä) juttu simien pään päällä. Se olisi suhteellisen helppo toteuttaa. Tätä kautta yhdistin vihreän värin yleensäkin Simsiin, vaikka myös sininen väri olisi minusta sopinut. Ovathan kaikki valikot ja alkunäytöt usein hyvin sininsävyisiä jo ihan ykkösestä lähtien.


Itse olen tutustunut Simsiin jo ykkösen aikoihin, eikä sittemmin ole ollut paluuta. Ykköseen hankin kaikki lisäosat, samoin kakkoseen. Sims 2 on edelleen lempaprini ja kolmosta tulee pelailtua joskus. Nelosta en ole vielä hankkinut, paitsi sen ilamisen siminluontidemon. Jotenkin koen, että nämä vanhemmat vielä riittävät, koska kolmosestakaan en ole ehtinyt vielä hankkia kaikkia lisäosia. Nyt nelosen ilmestyttyä olen vasta innostunut hankkimaan kolmoseen lisäosia, koska niitä saa nyt todella halvalla.


Olisi ollut hienoa yrittää maalata vaikka ihan simejä tai jonki pelin/version logoja, mutta päädyin toteuttamaan vähän yksinkertaistetun version tästä ideastani, nimittäin yhteen kynteen per käsi kirjoitin kynnelle sinisellä SIMS. Sekin oli jo tarpeeksi vaativaa, varsinkin kun vasemmalla kädellä yritti samaa tekstiä saada oikean käden kynnelle. Plumbobit muuten onnistuivat taas vasemmalla kädellä mielestäni paremmin, joka oli vähän jännä.


Pariin kynteen per käsi tein liukuvärin vihreillä lakoilla valkoiselle pohjalle. Samoilla vihreillä väreillä maalailin kapean siveltimen avulla plumbobit yhteensä neljään kynteen. Jotkut onnistuivat paremmin, jotkut vähän huonommin, mutta kuitenkin mielestäni tunnisti, mistä on kyse.


Lopputulos oli yllättävän kiva, kun ottaa huomioon, etten paljoa vihreissä kynsissä viihdy. Myös puhtaan valkoiset kynnet ovat minulla vähän vieras näky. Joten tässä oltiin loppupeleissä aika oman mukavuusalueen ulkopuolella, kun yhtälöön lisää vielä käsinmaalauksenkin, joka sekään ei ole se ykkösjuttu. Pitäisi vain ahkerammin jaksaa harjoitella.

Onko muita Simsin pelaajia? Tuleeko kynsistä Sims mieleen?

4 kommenttia:

 1. Tulee sims helpostikkin mieleen! :)
  Täällä on kans simsin pelaaja. Mulla on ykkönen vain lemmikkilisäosalla ja nyt nelonen. Ja voi jestas kun tätä nelosta on tullut pelattua jo melkein liikaa. :-D

  VastaaPoista
 2. Milba: Jee, hyvä et näyttää simsiltä muidenkin silmiin. :) Saa nähdä, tuleeko koska hankittua sitä nelosta omaksi. Kyllä mä noiden vanhempien versioiden parissa viihdyn aika paljon tai sanotaanko, että enemmänkin pelaisin, jos ois aikaa. :D

  VastaaPoista
 3. Kyllä ehdottomasti tulee sims mieleen! Itsekin olen simssejä hurjana pelannut ja löyttyy sims 2+lisärit, sims3+lisärit ja nyt vielä tuo nelonen. Kakkonen on kyllä omakin suosikki! Vielä kun sais sen innostuksen pelaamisen takasin, se kun on hävinnyt jonnekkin

  VastaaPoista
 4. BlueAngel: Mullakin menee pelaaminen vähän kausittain, että kyllä se peli-into varmaan sieltä taas jossain vaiheessa tulee takas. :)

  VastaaPoista

Kirjoita tänne palautteesi, kommenttisi tai terveisesi! Kiitos jo etukäteen, arvostan paljon jokaista jätettyä kommenttia! Pyrin vastaamaan kaikkiin kommentteihin mahdollisimman pian!