sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Vuodenvaihde

Kerroin jo aiemmin, että minulla on vielä yhdet joulukynnet esittelemättä, koska en ehtinyt niistä siirtää kuvia koneelleni joulukynsikoosteeseeni. Ja tämmöisistä kynsistä oli kyse.


Olen monesti halunnut tehdä karkkikeppikynnet, mutta aina päädyn siihen lopputulokseen, että jouluna sitten. Nyt kun joulu tuli, niin meinasin ne kokonaan unohtaa! Mutta onneksi en ja joulun pyhinä sain vihdoin toteutettua tämän suunnitelman. Nämä kynnet pohjautuvat kai löyhästi Cesarsin sivulta löytyvään tutoriaaliin. Minusta oli hauska idea tehdä viivat vinosti, eikä suoraan. Väreiksi valikoitui punaista ja kultaa, koska en kovin paljon kultaa käytä, mutta jouluan se kuuluu mielestäni ehdottomasti kynsille. Ja hopeaa kynsilläni oli jo nähty sinä jouluna.


Käytin pohjallla Wild & Mildin vaaleaa Wedding Dayta, jonka päälle tein punaisia raitoja teippien avulla sekä China Glazen Ring In The Redillä että Orlyn Devil May Carella. Tuo Orlyn lakka alkaa olla mulla the joulu lakka, koska sitä oli viime joulunakin kynsillä. Rajasin punaisia odioita kultaisella koristelulakkalla ja toisen valkoisen raidan vahvistin vielä tuolla valkoisella koristelulakalla.


Vaikka tähän piti loppua joulukynteni, niin tein kyllä vielä yhdet tarrakokeilun, koska tajusin unohtaneeni taas testata joskus ostamiani glittertarroja, jotka mielestäni olivat oikein jouluisen väriset ja siksi säästin niitä aina joulua varten. Ne oli nyt pakko saada vielä kynsille edes tämän testin muodossa. Kokeilin tarroja siis vain toiseen käteeni ja tämä testini kesti vain yhden vuorokauden, mutta siinä ajassa sai jo ihan hyvän käsityksen tarrojen kestävyydestä.


Tarrojen lisäksi kynsillä oli karkkikeppilakkauksesta tutut punaiset ja lisäksi China Glazen kultainen I Herd That. Liimaisn kokonaiset tarrat vain pikkusormeen ja nimettömään. Keskisormi ja etusormi saivat puolikkaat tarrat. Alle lakaksin jonkun vaalean melkein nuden lakan, jota lainasin äidiltä ja se jäi kuvasta pois. Keskisormeen tein kultaisen puolikuun ja etusormeen töpöttelin punaista glitteriä (Ring In The Red) niin, että lopputulos oli liukuvärjäysmäinen kun kärjestä paistoi hieman vaalea lakka. Peukaloon tein punaisilla lakoilla liukuvärjäyksen ja tästä tuli ehkä kaikkein kivoin sormi. Toinen suosikkini oli tuo nimetön, johon tökin vielä kultaisia pisteitä I Herd Thatilla. Vahinko vain, etten kuvannut kynsiä heti ne tehtyäni, sillä kuvaushetkellä tarrat eivät olleet enää ihan "parhaassa iskussaan".


Olin hyvin epäileväinen, etteivät tarrat kovin kauan pysy hyvinä, sillä tarrat olivat aika paksut ja siksi uskoinkin, että jo niiden asettelu kynnelle voi olla haastavaa. Tarrat asettuivat yllättävän hyvin kynnelleni, mutta kyllä ne alkoivat vähän repsottaa jo vajaan vuorokauden jälkeen, joka näkyy näissä kuvissa. Näissä oli kyllä se hauska juttu, että tuntui kuin kynsillä olisi hiekkalakkaa. Tarrat olivat meinaan selkeästi karheita ja tekstuuripintaisia. Siitä jotenkin tykkäsin. Ja tarrojen poistokin oli kivan helppoa, ei muuta kuin (repsottavasta) reunasta kiinni, veto ja tarra oli irti kynnestä. En tiedä olisiko näidenkin kanssa pitänyt käyttää päällyslakkaa, kuten yleensä käytän tarrojen kanssa, mutta en halunnut pilata tekstuuripintaa. Se olisi kuitenkin ehkä voinut lisätä kestävyyttä.

Niin ja sitten siihen otsikossa vihjailtuun aiheeseen, meinaan vuodenvaihteeseen. Mitään kovin erikoista en tehnyt, koska olin koiravahtina ja jännitin hieman Bobon suhtautumista raketteihin, mutta kummatkin koirat eivät lopulta olleet millänsäkään ulkona paukkuneista raketeista, kuten alla näkyy. :D


Vuoden vaihteen asuni oli yksinkertainen musta Inspiren (edestä lyhyempi takaa pidempi) mekko, jonka ostin juuri pari päivää aiemmin. Mekon kaveriksi pääsivät niin ikään vasta hankitut mustat legginsit, joita esittelen paremmin tulossa olevassa postauksessa. Kyllä ne tuossa oikeanpuoleisessa kuvassa vähän vilahtavat. Illalta ei ole oikeastaan paljoakaan kuvamateriaalia ja tuo on ainoa kuva, jossa asuni näkyy edes jotenkin.


Vuodenvaihteen syömiset koostuivat lähinnä herkullisesta salaatista ja erilaisista kekseistä juustojen & viinirypäleiden kera. Lisäksi oli vielä sipsiä ja vihanneksia dipattavana ja aivan törkeän hyvä muffinsi. Kyllä siinä taas tuli syötyä itsensä ihan ähkyyn. :)



Vuoden vaihteessa pääsin vihdoin testaamaan ostamaani kulmaväriä. Kävin I Love Me -messuilla värjäyttämässä kulmani ja olin silloin todella tyytyväinen lopputulokseen. Päätin, että täytyy alkaa itsekin värjätä kulmia, kun se tuo niin paljon ilmettä ihan meikkaamattomaankin naamaan. Hankin Dependin kulmavärin jo monta kuukautta sitten, mutta en ole vain ehtinyt testaamaan. Nyt sain onneksi jo haalistuneet kulmani taas kuntoon ja olen ollut kovin tyytyväinen lopputulokseen.


Kulmien värjääminen itse oli minusta helppoa. Pakkauksessa oli hyvät ohjeet ja aine ei valunut. Annoin aineen vaikuttaa 10-15min ja pyyhin/pesin paketin ohjeen mukaan pois. Alla pari kuvaa lopputuloksesta, jota olisi tietenkin kiva kai verrata lähtötilanteeseen, mutta empä tajunnut ottaa kuvaa ennen värjäyksen aloittamista. Ensi kerralla ehkä sitten.



Vuodenvaihteeseen kuuluu tottakai teemaan sopivat kynnet. Mulla oli heti selkeä visio, että tahdon käyttää näissä kynsissä China Glazen Your Present Required lakkaa, jonka sain CesarsShopista testiin. Lakka kuuluu viime vuoden joulukokoelaan, mutta ei minusta ole yhtään jouluinen. Uuteen vuoteen se kyllä sopii kuin nenä päähän.


Muut käyttämäni lakat olivat Lumene 450, Rimmel Pompous, China Glaze Polarized, IsaDora Wine Crush ja OPI Alcatraz...Rocks. Kaksi viimeisintä lakkaa ovat hiekkalakkoja ja ne pääsivät nimettömään ja pikkurilliin. Muihin sormiin tein galaksimaisen lakkauksen, joka voisi kai vähän viitata myös raketteja täynnä olevana taivaaseen. Pohjalla liukuväri vinosti violetilla ja sinisellä, yhtymäkohdassa päällä Your Present Requiredia ja vielä Polarizedilla muutama piste.


Nämä kynnet olivat kyllä todella hankalat tallentaa kameralle, liekö sitten ollut liikaa blingiä ja kaikkea mahdollista sekaisin? :D Pakko kyllä sanoa, että Your Present Required on kyllä ehdottomasti yksi lemppareitani tuosta talvikokoelmasta ja kumpikin kynsillä ollut hiekkalakka on mielettömän upea monivärisine kimalluksineen.


Tein myös kaverilleni hieman hillitymmän version vuodenvaihteen kynsistäni. Pohjalla hänen oma musta lakkansa ja töpöttelin kynsien kärkeen liukuvasti China Glazen Your Present Requiredia, joka pääsee kyllä ehdottomasti oikeuksiinsa tummalla pohjalla.


Joululomani perinteeksi on tainnut muodostua myös kampaajalla käynti. Tänä vuonna se oli äidin joululahja minulle ja kävin siis värjäyttämässä hiukseni taas tummiksi. Olihan siitä edelliskerrasta taas jo noin puoli vuotta ja ihan hieman annoin leikata pituudestakin pois. Hiuksieni väri tummeni asteen verran ja valitsin nyt aika kylmän sävyn, kun usein olen valinnut jotakin punaiseen taittavaa tai kultaa/kuparia sisältävää. Musta tuntuu että tuo tumma ruskea on se väri, jota jatkossakin tykkään hiuksissani pitää. Olen nyt kaksi kertaa peräkkäin värjännyt hiukseni yksivärisesti tummalla ruskealla ja olen tykännyt paljon. Väri on tuntunut omalta heti paikalla. Vuosien varrella on tullut kokeiltua monia shokkivärejä raitojen muodossa ja ihan vaaleakin olen joskus ollut, mutta nyt tuntuu että nuo erilaiset kokeilut saavat vähäksi aikaa jäädä ja pitäydyn tässä suhteellisen luonnollisessa yksivärisessä tummassa hiusvärissä, joka mielestäni minulle sopii.


Mitä tykkäsitte postauksen kynsistä? Entä uusista hiuksista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita tänne palautteesi, kommenttisi tai terveisesi! Kiitos jo etukäteen, arvostan paljon jokaista jätettyä kommenttia! Pyrin vastaamaan kaikkiin kommentteihin mahdollisimman pian!