keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Joulu 2013

Vaikka vuosi on vaihtunut, mutta kuljen itse sen verran jäljessä, että minulla on vielä aika luvattoman paljon julkaisematonta materiaalia viime vuoden puolelta. Joten koetan tässä tammikuun aikana purkaa tätä luonnoskasaani ja saada viime vuoden juttuja vielä julkaistua blogissani.

Ensimmäisenä tartun joulun tunnelmiin, koska siitähän ei ole vielä kulunut kauan kun joulua vietettiin. Blogeissa on näkynyt paljon jouluun liittyviä postauksia, mutta toivottavasti jaksatte lukea vielä yhden semmoisen.


Vietin aattoa vanhassa kotikaupungissani omien ja avomiehen sukulaisten kanssa. Matkasimme joulun viettoon maanantaina illalla päästyäni töistä ja olimme vasta myöhään perillä. Niinpä aattoaamuni alkoi kuusen koristelulla äidin luona. Äiti ei haluaisi jouluksi kuusta ollenkaan, mutta minä sen aina joka vuosi vaadin.. Täksi vuodeksi olin saanut jopa puhuttua äidin hankkimaan ihanan valkoisen muovikuusen! Koristelin sen vaaleanpunaisella ja violetilla, olipa mukana muutama hopeinen peilipallokin. Löysin Carsonilta aika mielettömän ihania kotisteita kuuseeni, nimittäin pinkkejä glitterisiä korkokenkiä ja niitä oli pakko ostaa neljä kappaletta.


Äidin kanssa syötiin perinteisesti riisipuuroa ja katseltiin Lumiukkoa. Kävimme myös hautausmaalla viemässä kynttilöitä. Illan ohjelmaan kuului ennen lahjojen jakoa vielä avomiehen siskon luona ruokailu ja sitten olikin aika availla lahjapaketteja.


Hauvathan olivat jälleen tapansa mukaan aika tohkeissaan siitä hälinästä, joka lahjoja jakaessa syntyi. Bobolle tämä oli vasta toinen joulu, joten Bobo oli aika hämillään, mutta Veetille kuvio alkaa olla jo hyvin tuttu. Innostui Bobo vähän repimään ja leikkimään lahjapaperilla, mutta muuten tuijotteli hieman hämmästyneen oloisena kaikkia herkkuja, joita lahjapaketeista paljastui.


Alunperin oli ajatuksenä tänä jouluna, että oltaisiin maltillisia ja hankittaisiin vain yksi lahja jokaiselle, mutta eihän se taas ihan niin mennyt... Mutta siitä olin kyllä tyytyväinen että ainakin meidän perhe sai tänä jouluna lähinnä "järkeviä" ja tarpeellisia lahjoja, eikä kaikenlaista turhaa.

Perinteeksi on jo muodostunut teetättää lahjaksi meidän perheelle ja kummankin vanhemmille kalenterit. Kuvituksena tänä vuonna oli ensimmäistä kertaa Veeti ja Bobo. Aiemmin kalenterit ovat sisältäneet luonnollisesti vain Veetin kuvia, koska Bobo on ollut osa perhettämme vasta hieman yli vuoden., eikä siksi ehtinyt viime vuonna vielä osaksi kalenteria.


Olin toivonut mm. paria cd-levyä ja uutta ulkoista kiintolevyä. Toivelistaltani löytyi myös eräs kynsikirja, jonka bongasin Suomalaisen hyllystä ja sekin paketeista paljastui. Lisäksi sain sukkia ja alusvaatteita, mukeja ja toivomani leffan. Äiti lahjoi myös parilla ihanalla korulla, jotka hän osti Porvoossa käydessään. Koruissa oli tanssijoita. Ne täytyy esitellä myöhemmin tarkemmin, koskanyt en löytänyt niistä lähikuvaa.


Itse olen vielä sen verran perinteinen, että tykkäään ihan oikeasti kuunnella musiikkia cd:ltä, enkä vain kuunnella koneella tai latailla kaikkea laittomasti netistä. Lisäksi oikeissa levyissä on se hyvä puoli, että niitä minulla on oikeus käyttää tanssinopetushommissa, koska työnantajani maksavat lisenssini käyttää levyjä opetustilanteissa. Joten ainakin minulla tulevat olemaan nämä levyt vielä pitkään käytössä.


Saimme yhteisesti avomiehen kanssa toivomamme SodaStreamin ja yllätyksenä todella kätevät (ja pinkin!) rikkaimurin. SodaStream on ollut jo ahkerassa käytössä ja pitäisi varmaan mennä joku kerta vähän katselemaan niitä eri makuvaihtoehtoja. Toistaiseksi olemme tyytyneet vain kuplitettuun veteen tai paketin mukana tulleisiin colaan ja appelsiiniin. Lisäksi saimme haarukoita ja veitsiä, jotka tulivat myös todella tarpeeseen. Ja kumpikin sai oman muumimukin. Minä tietenkin niiskuneidin ja avomies muumipeikon.


neule H&M
legginsit Inspire
tonttulakki lainattu

Jouluaatto meni siis mukavasti sukulaisten kanssa aikaa viettäen. Muutamia tonttuilukuvia otettiin illan päätteeksi, tosin Veeti piiloutui mielummin kuusen taakse kuin tuli poseeraamaan tonttulakissa.


Tällä kertaa kuvat olivat vähän "raskaammin muokattuja" eli leikin hieman pintojen, kontrastien ja erilaisten koristeiden kanssa. Mitä tykkäätte? Ajattelin näiden sopivan ainakin jouluun, mutta voin tietenkin jatkossakin muokkailla kuviani tällä tavalla hieman enemmän, jos se ei teitä liikaa häiritse? Onko kivempi katsoa koristeellisempia kuvia vai pidättekö enemmän yksinkertaisista ja "koristeettomista" kuvista?

4 kommenttia:

 1. Kivoja lahjoja ja aika moni sai limsakoneen joululahjaksi =)

  VastaaPoista
 2. eekku: Jep, tuo SodaStream on ollut aika monen toivelistalla. :)

  VastaaPoista
 3. Ihanan kuuloinen joulu!

  Minusta tälläiset muokatutkin kuvat toimivat välillä. Eli jatkossakin vain tälläisiä mikä jaksamista riittää :)

  VastaaPoista
 4. Bambi: Kiva kuulla, että tällaiset kuvat eivät ainakaan häiritse liikaa. :) Koska joskus on minusta ainakin kiva vähän hullutella kuvankäsittelyohjelmalla. :D

  VastaaPoista

Kirjoita tänne palautteesi, kommenttisi tai terveisesi! Kiitos jo etukäteen, arvostan paljon jokaista jätettyä kommenttia! Pyrin vastaamaan kaikkiin kommentteihin mahdollisimman pian!