lauantai 11. tammikuuta 2014

Siivousvimma osa 3: Vaatekapit järjestykseen

Omistan aika paljon vaateita & kenkiä ja kodissani täytyisi ehdottomasti olla vaatehuone. Nykyisessä asunnossani on kyllä onneksi yksi kokonainen seinä makuuhuoneessa täynnä vaatekaappeja, joten selviän juuri ja juuri. :) Yritän kuitenkin aina vuodenaikojen mukaan pitää osaa vaatteista ja kengistäni ullakolla häkkivarastossa, jotta kaapeissani säilyisi edes vähän paremmin järjestys. En ole kyllä mielestäni kovinkaan hyvä pitämään vaatteitani hyvässä järjestyksessä... Niitä saisi olla ihan parin päivän välein järjestelemässä, jos haluaisin että vaatteet olisivat jatkuvasti siististi kaapeissa.

Alla kaappi täynnä housuja (ylähyllyllä puolihameita) ja toinen kaappi täynnä paitoja & treenivaatteitani.


Alkutalvesta innostuin järjestelemään vaatekaappini ja aika rankalla kädellä kävin läpi vaatevarstoani. Päätin luopua kaikista vaatteista, jotka olivat jo huonokuntoisia tai joita ei vain tule käytettyä tarpeeksi usein. Pois annettaviksi päätyivät niin muutamat aivan aavistuksen epämukavan kireät housut kuin makuuni hieman liin lyhyet paidat. Heitin ison kansan vanhoja kulahtaneita treenivaatteita myös poislähtevien kasaan, koska sain monia uusia treenivaatteita vanhemmista vielä ehjistä puseroistani, jotka kuitenkin alkoivat olla jo sen verran kuluneita, että arkena en niitä mielelläni enää pitänyt. Muutamasta topista ja paidasta leikkasin kuluneet ja värjääntyneet kaulukset tai hihat pois ja ne ovat taas aivan käyttökelpoisia treenivaatteina.

Päätin viedä vaatteitani mm. H&M:n keräyspisteelle, koska sinne sai viedä rikkinäisiä ja "käyttäkelvottomiakin" vaatteita. Osain vein myös UFF:n keräykseen, jonne päätyi muutamia kenkiäkin viime kenkävalikoiman siivuoksen yhteydessä. Ja koska pääsin isosta osasta turhaa tavaraa eroon, niin tilallehan voi ostaa uutta, eikö?! :) Syksyn aikana onkin tullut päivitettyä vaatekaappia aika urakalla ja kokosin tähän joitakin hankintoani, joita en ole blogissani musitanut/ehtinyt esitellä.


Yritän monesti olla ostamatta kaikenlaisia juhla- ja cocktailmekkoja, koska niille vain on niin älyttömän vähän käyttöä. Ja satun omistamaan jo aika monta juhlamekkoa, jotka suurimman osan ajasta seisovat vain kaapissa. Eli haluaisin niitä vanhempiakin päästä käyttämään, jos jokin juhlavampi tilaisuus osuu kohdalle. Kesän lopussa tein kuitenkin poikkeuksen, koska en voinut vastustaa tuota yllä olevaa Bikbokin mekkoa. Värit ovat toimivat, peplum-helma oli juuri sopiva vartalolleni ja ihastuin tuohon selän paljastavaan leikkaukseen.


Tein syksyllä myös pitkästä aikaa kirpputorikierroksen ja varsinkin talvea ajatellen hyviä vaatteita. Violetti neulemekko on konaisuudessaan läpinäkyvä ja tarivii alleen jonkin peittävän ylä- ja alaosan tai mekon. Hintaa tällä taisi olla 3e? Neule taas on ihanan lämmin ja tykkään nykyään paljon juuri pitkistä neuleista. Hinta ei ollut taaskaan mikään päätä huimaava, olisikohan ollut vähän päälle 4e? Alla vielä samettihousut, joita olen etsinyt viime aikoina epätoivoisesti. Kaikki sovittamani samettihousut ovat väärän mallisia (liian kapeat puntit ja isommassa koossa taas vyötärö on aivan liian lyösä) ja jouduin aikoja sitten luopumaan jo vanhoista sammareistani, koska ne olivat jo niin kuluneet. Nyt löysin kerrankin suht istuvan mallin ja hintaa näilläkin olin vain naurettavat 2-3e. Olin todella tyytyväinen. Kyllä tuo kirppiksillä kiertely välillä kannattaa! :)


Tykkään todella paljon kaikista pitsisistä ja ohuista tai läpinäkyvistä vaatteista. Kesällähän ne ovat mukavan viileitä, mutta talvella vaativat alleen jotakin lämmittävää. Mutta kyllä minun ainakin tulee pidettyä ohuita läpinäkyviä vaatteita talvellakin kun muistaa vain kerrospukeutumisen. :) Yllä näkyvän topin ostin Fiorellasta alennuksella.


Kesällä onnistuin löytämään Fiorellasta myös korkeavyötäröisiä farkkuja, joita oli pakko ostaa heti kaksin kappalein kun sopivat sattuivat kohdalle. Nämä vilahtelivatkin jo monissa päivän asuissa kesän & syksyn aikana (esim täällä). Samalla kerralla hankin myös korkeavyötäröiset shortsit, joista olin myös todella innoissani. Korkeavyötäröiset housut ovat mielestäni vain niin käteviä, kun ei tarvitse pelätä pepun vilkkumista ja mahakaan ei vilahtele epämiellyttävällä tavalla, vaikka pitäisi lyhyempiä paitoja. Nämä ovat olleet kovassa käytössä.


En aiemmin ole kovin paljoa innostunut shortsien käytöstä, mutta viime kesänä ne löivät oikein kunnolla läpi pukeutumisessani. Tajusin niiden olevan paljon kätevämpiä kuin lyhyet hameet. Ei ole yhtä pahaa vilautteluvaaraa. :) Tämän vuoden yksi parhaita hankintojani on ehdottomasti alla näkyvä vaalea kevyt neule H&M:ltä. Se näkyy päälläni mm. täällä.


Kaikki varmasti muistavat haalaritrendin, joka räjähti suorastaan käsiin jokusen vuotta sitten? Itse en potkupukuhaalareista julkisilla paikoilla perusta, mutta kotikäyttöön ne ovat minulla päässeet ja mukavuudessaan kyllä voittavat melkein kaikki muut kotivaatteetkin ihan 10-0.


Fiorellan alesta nappasin mukaani harmaan ohuen haalarin ja vähän myöhemmin silmiini osui Stadiumin alessa vielä pinkki hieman paksumpi (=lämpimämpi) haalari. Jäljellä oli vain isoja kokoja, mutta tämä oli pakko saada. Tuo pinkki haalarihan suorastaan huutaa mun nimeäni. :D Ja se on ollut ihanan lämmin nyt talvella.


Siivotessa vaatekaappejani luovuin melkein kaikista perus mustista paidoistani, koska ne olivat lähes puhki kuluneita ja tätä mustien peruspaitojen puutetta korjasin nyt ensihätään mustalla pitkähihaisella, jonka bongasin H&M:n alerekistä.

Kävin siivotessa läpi myös koko legginsivarastoni ja heitin pois rikkinäisimpiä. Tilallehan piti saada vähän uusia... Fiorellasta löysin kivat pitsiset- ja strassikoristeiset mustat legginsit tarjouksesta. Tosin kuvaaminen ei oikein onnostunut kun Bobon mielestä hän oli paljon mielenkiintoisempaa kuvattavaa kuin jotkut mustat lattialle levitetyt vaatekappaleet. :D


Millaisia vaatteita te tykkäätte käyttää? Ja kuinka säilytätte vaatteitanne? :)

3 kommenttia:

  1. Noi haalarit! <3 Pinkki ois kyllä ihan mun näkönen kans... Just sain joululahjaksi haalarit ite, hyvä et malttanu pestä niitä ku on niin mukavat kotona.. :D
    Toi harmaa neule on kans ihanan näkönen :)

    VastaaPoista
  2. eekku: Kiitos! :)

    rose86: Kiva et joku muukin on hurahtanut haalareiden käyttöön kotioloissa, etten ihan ainoa ole. :)

    VastaaPoista

Kirjoita tänne palautteesi, kommenttisi tai terveisesi! Kiitos jo etukäteen, arvostan paljon jokaista jätettyä kommenttia! Pyrin vastaamaan kaikkiin kommentteihin mahdollisimman pian!