sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Cracklea vai krokoa?

Joskus silloin kun cracklet olivat kovasti muotia, hankin itselleni Sinan crackleja parissa eri värissä. Nämähän olivat siitä erikoisia, että tarvitsevat alle oman valkoisen aluslakkansa toimiakseen. Päälle laitetaan sitten värilakka, joka halkeilee. Ostin itselleni violetin ja oranssin. En ole varmaankaan tätä oranssia missään vaiheessa blogissani esitellyt, joten tässä se tulee nyt.Yllä olevassa kuvassa oranssi väri on vääristynyt, kynsikuvissa se on lähempänä todellisuutta.

Kaivoin nämä lakat esiin nyt oikeastaan siksi, että muistin Sinan crackelen halkeilevan hieman eritavalla verrattuna normaaleihin crackleihin. Itseasiassa nämä muistuttavat minusta nyt pinnalla olevia krokotiiliefektilakkoja?Yllä kuvaa kuivumisprosessista. Hauskahan sitä on seurata kuinka kuvio muodostuu. Nämä kummatkin lakat (siis pohjalakka ja värilakka) ovat kyllä tosi liruja ja pakostakin valui lakkaa sormille. Valkoista lakkaa laitoin pari ohutta kerrosta, jotta sian tasaisemman lopputuloksen, vaikak eihän se valkoinen tuolta ihan kamalan paljon edes näy.Lopputulos vaihteli hieman kynnestä riippuen, joissakin kynsissä oli enemmän halkeamia kuin toisissa.Lakkaus ei ole kovin kestävä, nimittäin vaikka laitoin päälle päällyslakkaa, alkoi värilakka halkeilla irti kynneltä jo päivässä. Vaatii siis kunnon paksun kerroksen päällyslakkaa kestääkseen, muuten alkaa värilakka rapista pois. Toisaalta tämmöiset cracklet ovat usein minulla semmoinen hätäratkaisu ja siinä mielessä väliaikaiset, enkä niitä usein kahta päivää pidempään pidä. Joten ei haitannut yhtään, että alkoi kulua kun olin muutenkin tekemässä uudet lakkaukset.

Ainoa miinus näissä on tosiaan se, että alle on vain tuo valkoinen lakka. Olisi kätevää, jos tarjolla olisi jokin toinenkin värivaihtoehto. Vaikkapa musta, joka sopii aian kaiken kanssa.

Mitä piditte lakasta? Oletteko te tehneet krokotilikynsiä?

4 kommenttia:

 1. Tosi kivat! Pitäisi itekki hankkia tuollee halkeileva lakka :)

  VastaaPoista
 2. Suvinen: Kiitos, mäkin tykkään tämmöisestä halkilusta tosi paljon!

  VastaaPoista
 3. Hienot !
  Normi crackle lakkaa täältä jo löytyy parissa värissä, mutta tuollainen croco crackle olis vielä saatvata ! :D

  VastaaPoista
 4. ooka: Kiitos! Musta kannattaa ehdottomasti hankkia joku kroko, vaikka noita perinteisiä crackleja jo olisi. :)

  VastaaPoista

Kirjoita tänne palautteesi, kommenttisi tai terveisesi! Kiitos jo etukäteen, arvostan paljon jokaista jätettyä kommenttia! Pyrin vastaamaan kaikkiin kommentteihin mahdollisimman pian!