torstai 14. maaliskuuta 2013

Back in Finland

Niin se hiihtoloma meni ja loman jälkeistä kouluviikkoakin on jäljellä enää päivä. Arkeen on palattu aika ryminällä... Siksipä en ole edes aiemmin ehtinyt tänne postailemaan, onneksi siis ajoitin pari tekstiä loman ajaksi ja hienosti ne ovat tupsahtaneet näkyviin.

Olin siis lomani reissussa ja nyt ajattelin hieman tarkemmin valottaa teille, että missä sitä tuli käytyä. :) Olin nimittäin reilun viikon verran Espanjassa. Edellisen kerran kävin Espanjassa vajaa vuosi sitten vappuna. Silloin olin siellä erään tuttavapariskunnan häissä ja nyt matkan tarkoituksena oli mennä tätä samaista hääparia tervehtimään. Nyt asustelimme miehekkeeni kanssa siis heidän luonaan viikon verran ja tutustuimme espanjalaiseen arken. :)

Postauksen kuvat ovat viime vuoden matkalta, koska en ole ehtinyt vielä siirtämään uusimpia kuvia kamerastani. Tulossa siis myöhemmin lomatunnelmia kuvien muodossa, ostopostauksia jne.Pakko sanoa, että loma ulkomailla tuli tarpeeseen. Näin pystyi oikeasti unohtamaan kaikki koulukiireet ja työkuviot kun lähti johonkin "kauas pois". Loma oli todella onnistunut ja rentouttava, juuri sitä mitä haettiinkin. Nyt jaksaa taas painaa koulussa ja töissä hikihatussa loppukevään!

Espanjassahan on nyt talvi kuten Suomessakin, mutta ei siellä Fuengirolan rannoilla kyllä kamalan talviselta tuntunut. Lämpötilathan olivat vähintään +16-18 päivällä ja parhaimmillaan mittarin lukemat kyllä kohosivat reippaasti yli +20 asteen. Eli aika kesäinen olo siellä oli kun vertaa tähän Suomen lumeen ja pakkaseen. Sää oli tietenkin epävakaisempi kuin kesällä ja sateitakin tuli useana päivänä ja oikeastaan joka yö, mutta se ei kyllä menoa haitannut yhtään.Tämän postauksen kuvat ovat muuten päiväreissulta Cordobaan, joka oli mielestäni ehdottoman vierailemisen arvoinen paikka! Eli jos Espanjassa käyt ja ajattelit esim autolla reissata johonkin kaupunkiin, niin voin suositella Cordoba matkakohteena. Siellä olisi riittänyt nähtävää useammallekin päivälle. Lisätietoja voit tsekata wikipediasta.Meidän oli tarkoitus nyt hiihtolomallakin pistäytyä Cordobassa, koska se on ihan inhimillisen ajomatkan päässä Fuengirolasta, mutta valitettavasti ei löydetty sopivaa vapaapäivää kaikille. Ideana olisi nimenomaan ollut se, että tämä meidän "isäntäperhe" olisi päässyt kaupungin näkemään, koska he eivät olleet siellä koskaan käyneet.Olen nyt näiden parin reissun aikana kyllä tykästynyt kovin Espanjaan, joka on kaunis maa ja maisemat ovat aina niin henkeä salpaavia kun siellä ajelee ympäriinsä. Ei sitä malta edes pitkillä automatkoilla nukkua, kun tahtoo nähdä kaikki hienot maisemat.Kummallakin reissulla olen innoissani kuvannut maisemien lisäksi rakennuksia ja arkkitehtuuria. Kävelyretketkin olivat ihanan viihdyttäviä jo siksi, että espanjalaiset kotitalot olivat niin persoonallisen näköisiä ja värikkäitä. Niitä oli suorastaan ilo katsella. Ja joka liikeneympyrässä oli jonkinmoinen patsas tai suihkulähde. Paljon kuvattavaa siis! Ei ollut yhtään hullumpi ratkaisu hankkia uusi kamera ja täysin tuliterä muistikortti matkalle. Taas tuli kuvattua aika runsaasti.

Vielä palaan Cordobaan sen verran, että siellä vieraillessa kannattaa ehdottomasti käväistä muslimikylpylässä (hamam bath), jossa on siis kuumia ja kylmiä vesialtaita sekä eräänlainen höyrysaunamainen huone. Lisäksi siellä on mahdollisuus hierontoihin. Aivan ihana paikka, jossa voisi olla koko päivän! Alla paikan mainos.

Palailen matka-asioihin kun saan kaikki ostokseni kuvattua ja matkalaukut lopullisesti purettua. :) Arvatkaapa vaan ostinko paljon kynsilakkoja... Ja vinkkinä voin kertoa, että ne ovat aika halpoja Espanjassa! :D3 kommenttia:

  1. Varmasti kiva reissu ja olla poissa täältä pakkasesta

    VastaaPoista
  2. SaraCupCakez: Eiks ookin, mä en kestä kun siellä oli niin upean näköistä! :)

    eekku: Joo, oli kyllä mieltä lämmittävää kun luin Suomen paukkupakkasista siellä lämmössä. :)

    VastaaPoista

Kirjoita tänne palautteesi, kommenttisi tai terveisesi! Kiitos jo etukäteen, arvostan paljon jokaista jätettyä kommenttia! Pyrin vastaamaan kaikkiin kommentteihin mahdollisimman pian!