keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Pikaiset kouluterveiset

Hengissä ollaan, ainakin melkein! Nimittäin nyt on kolme ekaa koulupäivää takana kesäloman jälkeen ja ei todellakaan ollut mikään kevyt aloitus. Kynsiä olen pikapikaa lakkaillut ja kuvia tulee, kun ehdin ja jaksan niitä siirtää koneelle. Kuvituksena toimii Suvin viime syksynä ottamat kuvat. Sopivat hyvin, koska syksyhän se on jo ja mun uus hiusvärikin on aika lähellä tätä vuoden takaista. Otsatukasta tosin olen taas vaihteeksi luopunut...Meillä menee nyt kaksi ekaa kouluviikkoa oikeastaan kokonaan koulumme 20v. juhlaan valmistautumiseen ja normaalit treenitunnit saavat odottaa, kun päivät treenataan juhlaan esitysbiisejä. Juhla on siis 14.9. ja esiintymään tulevat myös uudet ykköset. Me treenattiin juhlaa varten jo viime keväänä biisejä ja nyt sitten koetamme ne kaivella jostain muistin syövereistä. :D Kaikki tanssitunnit ovat nyt siis vain esitystreeniä, että saadaan kaikki biisit kahdessa viikossa esityskuntoon.

Eka päivä alkoi infotilaisuudella klo10 ja siellä oli paikalla kaikki musiikin ja tanssin oppilaat, niin uudet kuin vanhatkin (tosin kaikki vanhat ei kyllä olleet paikalla). Sitä ennen olin jo lähtenyt kierrokselle kouluvirastoon, kansalaisopsitoon, jne hakemaan avaimia yms infoja, koska illalla alkaa jo opetukset. Tulin vasta viikonloppuna Kuopioon, joten ainoa vaihtoehto oli maanantaina lähteä hakemaan kaikkea tarpeellista. Infotilaisuuden jälkeen meillä oli jo heti lastentanssia ja vierailevat opettajat (tanssinopettaja ja muusikko) Ruotsista! Huippua saada heti vieraita ja virkistävää päästä käyttämään myös englantia. Meille siis pidettiin ihan oikea lastentanssitunti, eli liikuttiin noin 60min ja sen jälkeen juteltiin tunnista. Tämän jälkeen oli ruokatunti ja sitten olikin ohjelmassa järkätä ykkösille jamit iltapäiväksi. Suunniteltiin siis vähän jotain "tutustumisleikkejä" alkuun ja lopussa olisi sitten avoimet jamit ja livemusiikkia tietty paikalla. Tää oli tosi hauska juttu ja hiki tuli jameissa! Varmaan jatkossa tämmösiä aletaan aina järjestää, kun tulee uusia oppilaita. Kivahan se on, et on jotain spesialia ekana päivänä. :)

Illalla sit tosiaan mulla alkoi opetukset melkein heti koulun jälkeen, kävin vain nopeasti välissä kotona. Maanantaisin ohjaan Ikinuorten Tanssijamitusta, Dance Fusionia nuorille ja aikuisille suunnattua tanssillista "dancea". Tunnit loppui kasin aikaan ja siitä sitten kotiin läpikäymään seuraavan päivän opetusmateriaaleja. Kyllä uni maistui ekan päivän jälkeen...Tiistaina koulua oli merkattu klo9-17 ja kaikki tunnit pelkkää tanssia, mutta onneksi päästiin hieman aiemmin, kun eräs opettajamme oli estynyt tulemaan meidän päivän vikoihin harjoituksiin oman tulevan ensi-iltansa takia. Sain hetken hengähdystauon kotona ennen kuin lähdin taas opettamaan. Tälläkertaa ryhminä oli Dance Mix, aikuisten jazzia ja Zumba. Ysin aikaan kotiin ja iltapalan jälkeen nukkumaan. Oli aika rankka päivä ja jotkut 10h yöunet ois olleet aika jees...

Keskiviikko mentiin sitten taas kaavalla: koulua klo9-17. Aamulla lastentanssia ja iltapäivällä esitysharjoituksia. Pakko nyt sanoa kolmen päivän jälkeen, että kyllä lastentanssi on rankkaa! Mutta hauskaakin se on! Jotenkin vapauttavaa olla tuollaisella tunnilla, jossa saa olla luova ja leikkisä, eikä tarvitse niin keskittyä teknisiin harjoituksiin tai super pitkiin sarjoihin. Tiistaina meillä oli teemana Muumit ja meille luettiin myös satu Muumipeikon syntymäpäivästä. Tänään teemana oli rytmit ja me teimme paljon taputuksia ja muita rytmittelyjä. Lopussa oli tosi hauska tanssi, jossa mm soitettiin ilmakitaraa. :D Tänään keskiviikkona meillä oli myös yhteistreenit uusien ykkösten kanssa. Oli kiva päästä näkemään heitä in action, eli tanssimassa. Oli kyllä vähän ahdasta, kun tungettiin kaikki samaan saliin. :)

Mulla on nyt kolmen päivän jälkeen saldona paljon kipeitä ja tukkoisia lihaksia, mutta kyllä ne tästä taas vetreytyy, kunhan pääsee rytmiin. Oikeassa sääressä komeilee noin puolen säären kokoinen mustelma, josta harkitsin jopa ottavani kuvan, mutta päätin kuitekin jättää väliin. On meinaan aika karmea näky. Ei tarvitse hameita taas käyttää ihan hetkeen... Väsymyskin on jo aika kova, mutta viikonloppuna sitten levätään. Niin ja onhan tää ollut ihan super kivaa, vaikkakin rankkaa! Pitkän kesätauon jälkeen on ihana palata tähän arkirytmiin ja tanssia viitenä päivänä viikossa. Enää kaksi päivää tätä viikkoa jäljellä, joten sen kyllä jaksaa. Huomenna on onneksi vähän kevyempi päivä, kun keskellä päivää on pidempi paussi ja ehdin vaikka nukka pienet päivunet. Luksusta!

4 kommenttia:

 1. Onko tuo 20v. juhla tarkoitettu vaan opiskelijoille yms. vai onko se sellainen, mitä voisi tulla katsomaan? Kuulostaa nimittäin kivalle, saatan kyllä olla töissä tuolloin. :)

  VastaaPoista
 2. Se on periaatteessa kutsuvierasjuttu, mutta kutsuvieraita tulee noin 500 ja paikkoja salissa on noin tuplasti siihen verrattuna, joten itse showta pääsee kyllä katsomaan muutkin ja saadaan pyytää kavereita katsomaan. Esityksen jälkeinen buffet on vain sitten varattu kutsuvieraille. Aika on vaan vähän hankala, kun meillä on pelkkä päivänäytös, joka oli muistaakseni klo14-16.

  VastaaPoista
 3. Esityksen perässä mie olinkin, mutta meen muistaakseni jo kolmeen töihin niin en kyllä sitten ehdi. :(

  VastaaPoista
 4. No voi höh. :( Show tosiaan loppuu vasta joskus neljän aikaan kun buffetin ajankohta on klo16.15 alkaen, niin et kyllä sit millään ehdi. Mut ens kerralla sit, kun meillä on vaikka TEOT, niin tuu kattoon. Nekin on ilmaisia. :)

  VastaaPoista

Kirjoita tänne palautteesi, kommenttisi tai terveisesi! Kiitos jo etukäteen, arvostan paljon jokaista jätettyä kommenttia! Pyrin vastaamaan kaikkiin kommentteihin mahdollisimman pian!