tiistai 12. tammikuuta 2016

Asuun sopivat annetussa ajassa

Kuinka moni lakkaa kyntensä yleensä johonkin asuun sopivaksi? Minä teen sitä hyvin harvoin. Lähinnä kai siksi, että yleensä lakkaan kynteni yömyöhään ja en todellakaan tiedä, mitä seuraavana päivänä laitan päälleni. Joskus kun on jokin erityinen tapahtuma, voin valita vaatteeni etukäteen ja pystyn suunnittelemaan asuuni sopivat kynnet.


tunika H&M
pitkähihainen Pimkie
farkut Fiorellasta

Valitettavan monesti minulle käy kuitenkin niin, että kun asu on valittuna etukäteen ja siihen on valittuna sopivat lakat, niin itse kynsien lakkaukseen varatu aika häviää johonkin muuhun puuhasteluun. En vain osaa varata ikinä tarpeeksi aikaa kynsien laittoon, jos en saa puuhastella niitä rauhassa omassa kodissani samalla kun syön iltapalaa, katson televisiota jne. Tästä viisastuneena pitäisi aina tehdä kynnet edellisenä iltana, jos seuraavana päivänä on jokin meno, johon olen suunnitellut laittavani kynteni. Vielä en vain ole osannut ottaa tästä neuvosta vaaria...


Kun aikaa on käytettävissä hyvin rajallisesti, on pakko pitää koristelut ja lakkakerrokset minimissä, koska mikään ei ole niin ärsyttävää kuin huomata kiireessä lakattujen lakkojen ruttaantuneen kesken tärkeän tilaisuuden. Niin ja kannattaa tietenkin valita käyttöön lakkoja, jotka ovat jo yksistään niin ihania, etteivät paljon koristeluja kaipaa. Tämmöisiä ovat esimerkiksi F.U.N Lacquerin lakat.


Tähän lakkaukseen käytin F.U.N:in kahta ihanaa holohippua sisältävää multichromelakkaa: Celebrate ja Blessing. Celebratesta voi eri valossa erottaa ainakin violettia, kuparia, punaista ja jopa vihreää. Blessingisstä löytyy nopealla vilkaisulla ainakin vihreää, sinistä ja violettia. Mielettömän upeita lakkoja kumpikin ja oikeastaan sellaisia lakkoja, jotka eivät koristeluja kaipaa, vaan ovat ehkä jopa parhaimmillaan kun pääsevät yksistään kynsille. Pikkurilliin ja etusormeen tein lakoilla liukuvärjäyksen ja muihin kynsiin lakkasin yksistään Blessingiä. Nopeaa ja helppoa, eikä tarvinnut pelätä paksujen lakkakerrosten hidasta kuivumista ja siitä mahdollisesti seuraavaa lakkojen ruttaantumista tilanteessa, jossa en muista niitä varoa.


 

Kokeilin seuraavana päivänä vielä kotona koristella näitä kynsiä H&M:n söpöllä glitterlakalla, mutta en tiedä tykkäsinkö kynsistä kuitenkin enemmän kaikessa yksinkertaisuudessaan ilman glitteriä?


Niin ja tässä asussa kävin katsomassa Swan of Tuonela tanssiesitystä viime vuoden puolella Hämeenlinnassa. Esitys yhdisti hienosti sirkusta, nykytanssia ja Sibeliuksen musiikkia. Tosin teokseen oli sävelletty myös omaa musiikkia, joka hienosti vuorotteli tuttuakin tutumman Sibeliuksen musiikin kanssa. Teos oli monipuolinen ja siitä kyllä näki, ettei taustalla ollut vain suomalaisia tekijöitä. Teoksen korealainen koreografi ja tanssijat toivat hienosti teokseen "jotain omaa, selkeästi ei suomalaista". Teos oli hetkittäin hauska, kaunis, yllättävä ja surumielinenkin. Eistyksen jälkeen oli olo, etten ole aiemmin nähnyt mitään vastaavaa. Ehdottomasti katsomisen arvoinen!

2 kommenttia:

Kirjoita tänne palautteesi, kommenttisi tai terveisesi! Kiitos jo etukäteen, arvostan paljon jokaista jätettyä kommenttia! Pyrin vastaamaan kaikkiin kommentteihin mahdollisimman pian!