maanantai 6. huhtikuuta 2015

Vanhoilla kotikulmilla

Viime aikoina olen aika ahkerasti vieraillut Hämeessä ja muutenkin Etelä-Suomessa. Junassa istuminen on tullut taas pitkästä aikaa tutuksi ja matkakilometrejä on kertynyt. Tässä on sopivasti ollut vähän vapaita ja pyhien takia pidempiä viikonloppuja. Kiva on ollut kyllä, että on nähnyt sukulaisia ja sillä suunnalla asuvia kaverieta enemmän kuin normaalisti.


Hämeenlinnassa olen nyt vasta  päässyt tustumaan kunnolla "uuteen" kauppakeskukseen Goodmaniin, joka rakennettiin moottoritien päälle. Paljonhan siellä oli ihan tuttuja liikkeitä, jotka löytyvät mm Kuopiosssa Matkuksesta, mutta myös muutama ihan uusi tuttavuus sieltä löytyi.


Shoppailun lomassa kävin myös syömässä ja päätimme testata Mario nimisen paikan, jossa tarjolla oli pizzaa, pastaa ja burgereita. Annokset olivat kyllä hyvän kokoisia ja oma kanalla ja vuohenjuustolla täytetty burgerini oli kyllä super hyvä! Myös ranskalaisista iso plussa, maukkaita olivat.

Tottakai jälkiruokapaikatkin piti testata (ei sentään kumpaakin yhdellä reissulla). Goodmanista löytyi tuttu ja ehdottomiin lemppareihini lukeutuva Spice Ice, jossa yleensä otan joko Fantasian tai Pyörremyrskyn. Nyt päätin kokeilla pitkästä aikaa Fantasiaa Daim-jäätelöllä, vaniljan makuisella pehmiksellä, strösselillä ja valkosuklaalla. Oli makeaa, mutta ei liian makeaa! :) Toinen jäätelöpaikka Goodmanissa oli minulle ennestään ihan vieras Minetti. Herkullisia kermajäätelöitä ja sorbetteja oli vaikka mitä makua ja kyllä siinä vähän valinnanvaikeus iski. Olisi pitänyt varmaan ottaa kaksi palloa, jotta olisi päässyt testaamaan kahta makua, mutta ruuan päälle ei jaksanut kuin yhden pallon vaahtokarkkijäätelöä.


Yksi kauppa, jossa tykkään vierailla Hämeenlinnassa käydessäni on Marks & Spencer. Kaupastahan saa myös vaatteita, mutta itse ostan yleensä joitakin herkkuja, kuten keksejä ja karkkeja kyseisestä kaupasta. Ostin kyllä vuoden alussa alennusmyynnistä ihanat pehmeät tossukat, joille jäi hintaa vain peri euroa! Ne oli siis pakko kotiuttaa, koska nehän olivat melkein ilmaiset! :)


Satun käymään Hämeenlinnassa juuri sopivasti kun siellä oli Pimeän kaupan ilta. Sieltähän ei lähdetty tyhjin käsin, ehei! :D Ohittamaton tarjous tuli vastaan K-kengässä, jossa ikkunassa koreili alla näkyvät kengät. Alennus näissä oli reippaasti jotakin 70% paikkeilla, joten nämä oli pakko kotiuttaa. Pinta on vielä käsitelty niin, että se hylkii vettä, joten näillä uskaltaa lähteä ulos, vaikka ei ihan täydellinen keli olisikaan.


The Body Shopista tarttuu aina jotain mukaan. Eihän vartalovoiteita ja suihkusaippuoita ole ikinä liikaa? TBS:ssä on oikeastaan aina jotain hyviä tarjouksia, joihin sitten tykkään tarttua. Kuopiossa tulee käytyä aika harvoin The Body Shopissa, kun se on Matkuksessa asti, johon ei ihan joka päivä tule lähdettyä. Jos TBS löytyisi keskustasta, niin useammin varmasti tulisi käytyä rahoja tuhlaamssa. :D


Hämeenlinnan lisäksi tuli käytyä ihan Helsingissäkin asti katsastamassa jälleen kerran kun Cirque du Soleil vieraili Suomessa.Olen tainnut olla jokaista Suomeen tullutta Soleilin showta katsomassa? Ja aion jatkossakin käydä heitä katsomassa, jos vain aikatauluihin sopii. Olen fanittanut Cirque du Soleilia siitä asti kun ensimmäisen kerran näin jonkin heidän shownsa televisiosta. Ensimmäinen kerta livenä oli kun he vierailivat Delirium shownsa kanssa Suomessa ja oli aivan huippua päästä näkemää livenä juttuja, joita on ihaillut televisiossa vuosia. Tällä kertaa esitys kantoi nimeä Quidam. Hyvä oli tämäkin show, mutta ei kuitenkaan yltänyt ihan samalle tasolle kuin esim lempparini Alegria.


Kotiinviemisinä näiltä "etelän reissuilta" on melkeinpä aina vähän kynsilakkoja, koska tilaillaa ahkerasti kimpassa hämeenlinnalaisten kynsiharrastajien kanssa juttuja ulkomailta. Niitä sitten noudan aina kun sillä suunnalla käyn. Alla yhden reissun saalis.


Essencen Hidden Stories oli kokoelma, josta halusin lakkojen lisäksi myös hiussprayta, korostusvärin ja glittermascaran. Kokoelman lakkoja oli kyllä sen verran vaikeasti saatavilla, että jouduttiin hankkimaan meille diilaaja ihan ulkomailta. Kuvassa vasemmalla näkyvä kasvonaamio tuli yllärinä Saksasta meidän "lakkadiileriltä". :) Alhaalla myös Fanilta ostamani pari lakkaa eli OPI DS Tapestry ja China Glaze Givers Theme.

2 kommenttia:

  1. Hamppari näytti hyvälle ja kivoja ostoksia =)

    VastaaPoista
  2. eekku: Kiitos! Musta on kiva tesstata aina uusia ruokapaikkoja ja tämä ainakin osoittaitui oikein hyväksi! :)

    VastaaPoista

Kirjoita tänne palautteesi, kommenttisi tai terveisesi! Kiitos jo etukäteen, arvostan paljon jokaista jätettyä kommenttia! Pyrin vastaamaan kaikkiin kommentteihin mahdollisimman pian!