sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Monochromatic ombre-lakoilla

Ablcs15-haasteessa oli yhtenä teemana monochromatic, jonka voisi kai suomentaa tarkoittavan saman värin eri tummuusasteita. Päätin tässä välissä käyttää tilaisuuteni ja testata paria ostamaani ombre laukkauksen tekemiseen tarkoitettua lakkaa.


Catricen lakkaa ei ole saatava Suomesta, mutta Essencen lakka on saatavilla myös Suomesta. Nämä toimivat hieman eri tavalla, sillä Catrice tummentaa lakkaa ja Essence taas vaalentaa. Tikulle testasin kumpaakin ja yllä näkyy lopputulos. Catriceen valitsin ehkä vähän huonon pohjavärin, koska lopputulos oli lähinnä likaisen näköinen. Essence toimi tikulla ehkä paremmin, mutta viimeinen kerros oli jo aika paksu ja lähes valkoinen.

Testasin sitten kumpaakin lakkaa ihan kynnelle asti ja tässä ensin Catrice. Pohjalakaksi valitsin Essencen Oh My Glitter! nimisen lakan. Se ei ollut ehkä paras vaihtoehto pohjalle, koska lakka oli itsessään jo aika ohutta ja vaati useamman kerroksen peittääkseen kunnolla. Nyt jälkeenpäin sanoisin, että pohjalle kannattaa valita lakka, joka peittää amhdollisimman vähillä kerroksilla. Nimittäin lakkakerroksia tulee aika paljon, kun päälle suditaan vielä lakkaa tummentavia kerroksia.


Catricen Ombre Top Coat oli aika lirua ja kuvistakin näkee, että se valahti hieman kynsinauhoille, vaikak yritin levittää sitä hyvin ohuelti. Yllä olevassa kuvassa eri kynsien välillä on vain yhden kerroksen ero, jolloin tummuus ei vaihdu minusta vielä kovin paljoa. Alla olen lisännyt keskisormeen Ombre Top Coatia kerroksen, nimettömään kolme ja pikkurilliin viisi. Silloin väriero tulee jo todella selvästi näkyviin. Lopputulos oli kivan näköinen (ei yhtään niin ruman likaisen näköinen kuin tikulla), mutta vaati siis ehkä liian monta kerrosta.  Koska pikkurillissä oli tosiaan varmaan noin 10 kerrosta lakkaa, kun otetaan kaikki mukaan aluslakasta päällyslakkaan. Se on ehkä vähän liikaa ja liian aikaa vievää... En tiedä voisiko vähemmillä kerroksilla selvitä, jos kerrokset olisivat hieman paksumpia. Pitänee testailla tätäkin vähän lisää vielä.


Essencen Pastel Ombre Top Coatin alle valitsin Essencen Be Berry Now!:n Tämän lakan alla täytyy mielestäni olla puhtaasti creme-lakka, eikä mitään shimmeriä tai muuta saa olla lakassa mukana, koska Essencen ombre on niin maitomainen koostumukseltaan, että se näyttäisi uskoakseni vain hassulta muun kuin cremen päällä.


Ongelmaksi tässä muodostui ehdototmasti se, etten osannut lakata tarpeeksi tasaista kerrosta kynnelle, vaan kynsi jäi raidoittuneen näköiseksi ja sävy ei vaalentunut kynnellä niin tasaisesti kuin olisi toivonut. En tiedä, olisiko lakka parempi olla vähän ohuempaa, jotta lopputuloksesta olisi helpompi saada tasaisempi? Päällyslakka kyllä hieman tasoitti lopputulosta, mutta silti läheltä tarkasteltuna kynnet olivat hieman epäsiistin näköiset, siis raidoittuneet tai läikikkää. Olin vähän harmissani. Kuitenkin kauempaa katsottuna raidoittumista ei huomannut ja nämä kynnet näyttivät oikeasti aika hauskoilta, koska näytti siltä, että olisin osannut valita täydellisesti toisiinsa mätsäävät lakat ombrelakkaukseeni. Pitänee ehkä siis vain harjoitella vähän lisää tämän käyttöä, jotta  sopivan paksuinen kerros löytyy.


Lopuksi yhteenvetona voin todeta, että Essencen Ombre oli tikuilla tosi toimivan oloinen (hyvä esimerkkikuva yllä), mutta kynnellle levittäessä tuli eteen vähän haasteita, koska lakka oli hankala levittää tasaisesti. Catrice taas oli helpompi saada toimimaan kynnellä, koska koko kynsi tummui tasaisemmin. Catricen käyttöä hankaloitti hieman liru koostumus ja se tosiaan vaati minusta useampia kerroksia, jotta lakan tummuminen tulisi selvästi esiin.

Ihan hauska idea näissä lakoissa, mutta ei nyt ihan kuitenkaan mikään jackpot mielestäni. Kumpikin lakka jää varmasti vielä kokoelmiini ja ehkä tulevaisuudessa näette vielä kun otan lakat uusintakierrokselle.

 Löytyykö muilta jompaa kumpaa (tai jonkin muun merkin?) ombre-lakkaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita tänne palautteesi, kommenttisi tai terveisesi! Kiitos jo etukäteen, arvostan paljon jokaista jätettyä kommenttia! Pyrin vastaamaan kaikkiin kommentteihin mahdollisimman pian!