sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Joulu on taas, joulu on taas!

Se on nyt sitten jo joulukuukin hyvässä vauhdissa ja aattokin lähestyy! Oman joulusuunnitelmani alkavat olla nyt valmiina kun olen saanut jouluviikon työvuorot ja uudelle vuodellekin olen jo suunnitelmia tehnyt.


Joulukuuhun kuuluu tietenkin olennaisena osana joulukalenteri. Tänä vuonna minulla on tuollainen Fazerin konvehtikalenteri, johon olen ollut toistaiseksi erittäin tyytyväinen. Tämän lisäksi availen ahkerasti luukkuja muutamasta netistä löytyvästä joulukalenterista. Olettehan te lukijat muistaneet Adeninan ja Mimaxin joulukalenterit, joissa on hyviä tarjouksia ja vinkkejä jouluisiin kynsiin? Lisäksi olen itse tykännyt Costumen joulukalenterista.


En ole koskaan ollut mitenkään yltiöpäinen jouluhössöttäjä, enkä siksi ole koskaan kovin aikaisin alkanut intoilla joulusta. Nyt tänä vuonna olen kuitenkin mielestäni päässyt hyvin ajoissa jo jouluisiin tunnelmiin. Olen nauttinut urakalla glögiä, paistanut pipareita ja leiponut joulutorttuja tähän mennessä varmaan jo enemmän kuin kahtena edellisvuotena yhteensä. Omiin perinteisiini lapsuudessa on aina kuulunut pipareiden leipominen äidin kanssa itsenäisyyspäivänä. Nyt aikuisiällä olen jatkanut tätä perinnettä omatoimisesti ja olen täällä Kuopiossa ainakin kahtena vuotena leiponut pipareita juurikin itsenäisyyspäivänä. Vielä kun muistaisi joskus tuoda ne kymmenet piparimuotit äidin luota tänne omaan kotiin, jossa niille olisi enemmän käyttöä. Äiti kun ei enää pipareita leivo. Olen meinaan ostanut vain pari piparimuottia itselleni, kun ajatuksena on tosiaan ollut käyttää niitä äidiltä löytyviä muotteja... Ja taas joutui vähän soveltamaan kun ei ollut kuin kolme muottia! Ehkä ensi jouluksi sitten saan jo ne muotit tänne Kuopioon! :)


Joulutunnelmassa on auttanut ehdottomasti se, että naapurit ovat koristelleet meidän kerrostalon käytävän valoilla ja muilla joulukoristeilla. Omaa kotia en koskaan paljoakaan jouluksi koristele, koska vietän varsinaisen jouluaaton ja joulupäivätkin yleensä äitini luona tai muuten sukulaisilla. Tänäkin vuonna koristelen kuusen sitten äidin luona, johon on hankittu ihana uusi valkoinen kuusi täksi vuodeksi!


Jouluunhan kuuluvat tietenkin myös joululahjat. Joko olette ostaneet lahjoja? Entä mitä te toivotte joululahjaksi? Keräsin tähän muutamia kynsiaiheisia juttuja, joita ois kiva saada lahjaksi tai vaikka ostaa itse itselle lahjaksi. :)

Ensinnäkin. A Englandilta on ilmestynyt ihanasti nimetty uusi kokoelma: Ballerina. Mä siis tahtoisin nuo kaikki lakat jo ihan vain tuon kokoelman nimen takia ja itse lakkojenkin nimet ovat upeita. Nimissä vilahtaa Margot Fonteyn ja Rudolf Nurejev. Lakat ovat kauniita hololakkoja ja hololakkojahan ei voi koskaan olla liikaa? No, myönnettäköön että itselläni alkaa olla kyllä jo aika kattava valikoima hololakkoja, mutta pakko näistäkin on kai jossain vaiheessa edes pari kotiuttaa? Pari semmoista sävyä, joita ei vielä löydy omasta kokoelmasta... Lakkoja löytyy sekä Adeninasta että Cesarsilta. Swatcheja voitte ihastella esim. Charming Nailsin blogista tai Sigin blogista.

Kuva: cesarsshop.fi

Ehdottomasti himotuslistalleni pääsevät myös Essien Encrusted Treasures lakat, joita saa CesarsShopista. Näissä on monia mielenkiintoisia tapauksia, joita tahtoisin itse päätä kokeilemaan. Bongasin myös, että Cesarsilla on tällä hetkellä Ciaten kaikki setit hyvässä alennuksessa. Setit maksavat noin 15e kappale. Tämmöisenkin voisi kotiuttaa...

Kuva: cesarsshop.fi
Mainittakoon vielä muutama poiminta Mimaxin valikoimasta. Mimaxille on nimittäin ilmestynyt myyntiin Revlonin lakkoja. Lisäksi huomasin, että Essieiden valikoima on kasvanut. Muutama kiva väri voisi sieltäkin lähteä ostoskorin kautta minulle päin... Mimaxilta ostetuissa Essieissähän on leveä suti! Lopuksi vielä pakko linkata China Glazen Ombre -setit, joita kuolaan. Nää vaan jotenkin houkuttelee todella paljon, vaikka samat lakathan vois ostaa yksittäinkin. Mutta ne on jotenkin paljon myyvemmän näköisiä tämmöisessä setissä, eikö?! :)

Tähän postauksen loppuun lisään vielä itsenäisyyspäivänä tekemäni kynnet. Ajattelin että on kiva mennä sitten seuraavana päivänä töihinkin isänmaallisissa kynsissä ja sainkin kehuja töissä kynsistäni. En halunnut lippuja kynsiini, vaan lähdin lähestymään tätä isänmaallisuutta värien kautta. Eli sinistä ja valkoista. Sitten mieleen tuli idea teippimanista, jota on monesti pitänyt kokeilla mutta en vain ikinä muista silloin  kun lakkoja vaihdan. Mieleen muistui myös joskus tekemäni Suomi-kynnet ja ajattelin yrittää nyt sinivalkoista liukuväriä paremmalla onnella kun oli jopa töpöttelysienikin saatavilla. Sitten bongasin vielä facesta kuvan Tiken kynsistä ja niitäpä lähdinkin sitten aika paljolti apinoimaan. Eli ei ihan perinteistä liukuväriä, vaan sinistä ja valkoista päällekkäin.


Valitsin käyttööni pari sinistä- ja pari valkoista lakkaa. Aloitin lakkaamalla koko kynnen tuolla aivan vaalealla nimettömällä lakalla (yllä olevassa kuvassa oikeassa reunassa), joka antaa kylmän sinisen vivahteen kynnelle. Se ei ole missään nimessä peittävä, mutta sopi mielestäni tämmöiseen kylmänsävyiseen lakkaukseen hyvin luonnolliseksi pohjalakaksi. Seuraavaksi töpöttelin Seppälän valkoista kynnen kärkiin. Valkoisen lakan kuivuttua teippasin joka kynteen kolme ohutta koristeluteippiä ristiin rastiin. Jokaisesta kynnestä tuli hieman erilainen. Tämän jälkeen töpöttelin aina kynsi kerrallaan kumpaakin sinistä lakkaa kynnen kärkeen peittämään valkoisen lakan. Kun yksi kynsi oli valmis, nappasin heti kyseisen kynnen teipit pois ennen kuin jatkoin seuraavaan kynteen. Näin saa viivoista siisteimmän näköiset.


Hyvänä vinkkinä kerrottakoon myös se, että kannattaa ottaa teipit pois käänteisessä järjestyksessä, eli ottaa ensimmäisenä pois se teippi jonka viimeisenä kynnelle kiinnitti. Tämä on tietenkin aika itsestään selvää, mutta minä en joka kynnen kohdalla kyllä itse enää muistanut missä järjestyksessä teipit kiinnitin ja sinisen lakan töpöttelyn jälkeen sitä oli vaikea nähdäkin.

Ajatuksena oli vielä lisätä jotakin glitteriä tai hopeaa kynsille, mutta tykkäsin kynsistä näinkin ja koska kello oli jo kovin paljon, niin luovuin siitä ideasta. Päätin säästää hopeaglitterin sitten seuraaviin kynsiin.


Hauska yksityiskohta muuten tuosta Lumenen lakasta. Siinä on tikkuglitteriä! Tikkuja ei tullut paljoa kynsille kun töpöttelin, muta ainakin tuossa viimeisessä kuvassa peukalossa näkyy selvästi hopeisia tikkuja! Ja tämä lakkahan on aivan ikivanha. Siis jostain yli kymmenen vuoden takaa. Lumene on siis todella ollut edelläkävijä... :D Lakkaa on noin puolet jäljellä se on edelleen loistavassa kunnossa. Omistan muutaman muunkin Lumenen todella vanhan lakan ja täytyy kyllä kehua, että ne eivät ole menneet miksikään.

Onko teillä jo joulun suunnitelmat selvillä? Entä miten vietitte itsenäisyyspäivää?

2 kommenttia:

 1. Mullakin on tuo Fazerin kalenteri, ainoa mikä siinä kyllästyttää on tuo ulkonäkö.
  Se on ollut samanlainen jo useamman vuoden! Eikä yhtään jouluinen edes!
  Eräänä vuonna oli ihana ulkoasu, siinä oli sellainen joulukuusi. :D
  Sisältö on kuitenkin hyvä <3

  VastaaPoista
 2. nata: Onneksi se sisältö on se pääasia! :)

  VastaaPoista

Kirjoita tänne palautteesi, kommenttisi tai terveisesi! Kiitos jo etukäteen, arvostan paljon jokaista jätettyä kommenttia! Pyrin vastaamaan kaikkiin kommentteihin mahdollisimman pian!