perjantai 8. huhtikuuta 2011

Taitonsa kullakin

Oon nähnyt tän videon joskus ennenkin, mutta nyt satuin bongaamaan sen taas kun se oli linkitetty jonkun kaverin seinälle facebookissa. Eli vähän erilaista Joutsenlampea...Itse en ihan hirveästi syty noin akrobaattiselle tanssille. Musta akrobatina ja sirkuksen ja tanssin välillä täytyy olla ero. Jos meen katsomaan balettia, niin odotan näkeväni balettia, en mitään käsittämätöntä temppuilua. Temppujen teko kun syö musta paljon sitä tanssillisuutta. On vain temppu tempun perään tai temmpu, vähän tanssi ja taas temppu. Eli kaikki osat on erillää, eivätkä ne yhdisty luontevasti. On todella vaativaa yhdistää temppuja tanssiin niin, ettei se temppu näytä irtonaiselta.

Tästäkin huolimatta, niin onhan tuo video nyt ihan käsittämätön! Oon kyllä sirkuksenkin ystävä ja fanitan kovasti esim. Cirque du Soleil'a. Ja nimenomaan tolleen sirkuksen näkökulmasta tuo video on aika uskomaton. Kyllä tommoinen tanssillinen sirkus vetoaa muhun perinteistä sirkusta paremmin.

Vielä palatakseni tuohon tanssiin ja sen erottamiseen muista lähellä olevista lajeista, kuten akrobatiasta, voimistelusta jne... Katsoiko kukaan keskiviikkona kun alkoi Subilta ysiltä uusi tanssiohjelma? Jälleen tosi-tv:tä, nyt Briteissä etsitään taitavia tanssioita. Ohjelman nimi oli jotain Got to Dance ja Suomeksi aika karu Tanssitaivaan huipulle tai jotain semmoista Tanssien tähtiin. :D Eka jakso oli vaan semmoinen ennakkotunnelmista kertova jakso, eli yhtään esityksiä ei oikeastaan oo nähty vielä. Hyvin ehditte siis ensi viikolla vielä mukaan! Sarja vaikutti hyvältä ja aion ehdottomasti katsoa. Ihmetyttää vain, kun ne lyhyet pätkät mitä telkassa pyöri ei musta näyttänyt aina ihan tanssilta. Siellä oli voimistelua ja cheerleadingia. Siis chearleading ei todellakaan ole tanssia, anteeksi nyt vain. Mitä ne tekee tanssikisassa? No, ehkä ne vaan tanssi cheerleadereiden asuissa, ehkä se selviää tulevissa jaksoissa... Ja moni minut tunteva ihminen kyllä tietää mun suhtautumisen voimisteluun ja voimistelijoihin, jotka kuvittelee tanssivansa. Voimsitelu on kivaa ihan voimsiteluna, mutta sitten tanssillista voimistelua en taas ihan niin ymmärrä, kun musta vois hyvin joko tanssia tai voimistella. Ei tarvis tehä kumpaakin yhtä aikaa, kun harvemmin se onnistuu hyvin. Mutta tosiaan kisaan liittyen vielä: kisassa ei ole siis ikärajaa, joten mukana on mitä hellyyttävimpiä ja taitavimpia lapsia! Ja mitä pelottavimpia alle 10v. tyttöjä tekoripsineen ja meikkeineen... Katsokaa! Keskiviikkona Subilta! :)

Edit: Kiitos Suville kun kertoi ton sarjan todellisen suomennoksen! En eilen illalla jaksanut millään tarkistaa sitä mistään. Ja hei, sarja tulee tänään uusintana klo18 Subilta! Eli ehditte nähdä vielä ekan jakson. Ja ennen sitä tulee toinen tosi-tv, missä tanssi on pääosassa, nimittäin Dirty Dancing!

4 kommenttia:

 1. Siis noi temput on ihan käsittämättömiä! Miten joku voi seistä yhellä jalalla jonkun toisen pään päällä, ja siitä vielä taipua taaksepäin?!?!? Mutta oikeassa olet, tuo on jo ennemmin temppua tempun perään...

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Ei edes Tanssitaivaan huipulle, vaan Tanssien tähtiin, eli vielä vähän karumpi :D Mut bongasitko sieltä ne lockingit? :D

  Ja vouuu, toi video. Hajoon. Ei ehkä ihan balettia munkaan mielestä (vaikka minähän nyt en siitä lajista mitään ymmärrä :D) mut ihan mieletön! Ja ehkä siisteintä noi jalat tossa aika alussa, kun ne on niinku siivet! (:

  VastaaPoista
 4. On kyllä jotenkin ihan fysiikan lakien vastaista toimintaa tuossa videolla. :D

  KarzU: Mä kauhistelin myös tuota samaa taaksepäin taivutusta itsekin. Käsittämätöntä, että joku pystyy tommoseen.

  Suvi: Hei joo, huomasin mäkin sieltä sitä lockingia! Ootan jo kovasti tulevia jaksoja!

  Ja et oo kyllä ainoo, joka hajoilee kun kattoo tota videoo. Käsittämätöntä! Ja ne jalat siipinä on hienot!

  VastaaPoista

Kirjoita tänne palautteesi, kommenttisi tai terveisesi! Kiitos jo etukäteen, arvostan paljon jokaista jätettyä kommenttia! Pyrin vastaamaan kaikkiin kommentteihin mahdollisimman pian!