lauantai 30. huhtikuuta 2011

Hauskaa Vappua!

Tänä vuonna sujuu vappu täällä hieman erilaisissa merkeissä kun yleensä. Kotoa ei oikein viitsi poistua, kun pari päivää sitten kävi aikamoisen ikävä äksident Veetille ja nyt keskityn mielummin pitämään huolta pojastani kuin rellestän jossain kaupungilla. Toisaalta tää on vähän tämmöinen "ympyrä sulkeutuu" tai jotain, koska nelisen vuotta sitten vietettiin vappua melko samalla tavalla kotosalla, kun paria päivää ennen taloon oli tullut pieni valkoinen karvakasa, joka ei vielä ollut sisäsiisti, eikä sitä raaskinut jättää yksin hetkeksikään! :)Veetillä on nyt siis kaulassa kuusi tikkiä ja haavassa on vielä putki, josta kaikki kudosneste valuu pois. Ja tämän aiheitti keskikokoinen lenkillä vastaan tullut koira. Kävi yllättäen Veetiä kaulasta kiinni ja se jos mikä säikäytti kyllä pahanpäiväisesti!Kaikkiaan tapahtumasta selvittiin siis periaatteessa säikähdyksellä. Veetillä ei ollut missään vaiheessa hengenhätää, vaikka ainekset vaikka miten pahaan onnettomuuten olikin ilmassa. Koira on jo koko ikävän väkikohtauksen unohtanut, itse olen vielä aika järkyttynyt ja en kyllä päästä isoja koiria Veetin lähelle varmaan enää ikinä. Edes haistelemaan. Sen verran on vainoharhainen olo nyt. Enkä ajatellut enää toista kertaa saada yhtä pahaa paniikkikohtausta koirani takia.

Huomenna ois tarkoitus lähteä vähän vapputorille ja katotaan lähteekö koira mukaan vai jääkö kotiin. Mutta tämä ilta menee tosiaan ihan kotosalla lätkää katsoen ja herkkuja syöden. Ja ihan mielellään otan rauhallisesti tänään, kun viikko on ollut aika rankka. Ekana yönä en meinannut saada nukuttua ton onnettomuuden jälkeen kun valvoin ja jännitin miten koira selviää. Haava kun on niin hankalassa paikassa, ei voi laittaa kauluria tai mitään suojaksi. Ja haava kutisee varmaan aika simona (ainakin raapimisyrityksistä päätellen), joten täytyi kehitellä säärystimestä tuommoinen patenttiratkaisu Veetin takatassuun, ettei pääse raapimaan.

Katsoin mä netistä Burleskin näin vapun kunniaksi kun en onnsitunut sitä leffassa näkemään. Ootan kyllä et pääsen ostamaan omaks, niin näkee  vähän laadukkaammalla kuvalla. Mutta olihan se hyvä ja sopivan paljon paljetteja, tekoripsiä, tanssia, komeita näyttelijöitä, Christinaa ja hyvää musaa! Tosi harmi edelleen, ettei tullut täällä Kuopiossa leffaan.Näin unisissa tunnelmissa oltiin kun hain pojan tikkauksen jälkeen kotiin. Veeti oli kyllä aikamoisen söpö koko illan, kun oli ihan tokkurassa. Huojui ja hoiperteli ympäriinsä. Ja silmät ne vaan lumpsui ihan koko ajan. Veeti näytti muuten ihan Uuno Turhapurolta kun sillä oli tommonen verkkopaita haavan suojana! :) Veeti on meistä ainoa, jolla on vappuasu!Verkkopaitaa ja sideharsoja pidetään haavan päällä kun käydään ulkona, mutta sisällä valvovan silmän alla koitetaan antaa haavalle happea.

Mun oli tarkoitus tehdä vapuksi jotkut kivat koristelut kynsiin. Pohjan sain kyllä jo aikaan, mutta koristeita en vielä. Kyllähän sitä vielä ehtii... Mutta mä siis testasin yhtä niistä Lumenelta tulleista hyvityslakoista. Ja on musta kyllä tosi hyvä nuden sävyinen lakka!

Katotaan nyt jaksanko tässä illan aikana vielä jotian tähän päälle taiteilla. Ehkä jotain konadointia... Mutta nyt Sleviytyjät ja tippaleipää, kiitos! Huippuhauskaa vappua kaikille! Olkaapa ihmisiksi! :)

7 kommenttia:

 1. voi veeti parkaa :> minkä rotunen hän on?

  VastaaPoista
 2. Veeti on bichon frise. Ei kyllä näytä rodulle tyypilliseltä, kun en pidä semmoista leikkasta kuin rodulla yleensä on. Veeti on myös aika pieni bichoniksi. Nyt täytyy varmaan mennä trimmiin ja vetästä turkki ihan lyhyeks kun on noita kaljuja spotteja tikkauksen takia. On meinaan muuten aika hullun näköinen koira. :)

  VastaaPoista
 3. En tunnistanu rotua bichon frise'eksi, kun mun ystävällä on sama koira, mutta toi turkki on erilainen. Ja voi että bichonit on söpöjä!! Pikaisia paranemisia!

  VastaaPoista
 4. KarzU: Ei ihme, jos Veetiä ei heti bichoniksi tunnista. Kun tota omaa koiraa vertaa koirakirjojen kuviin, niin en mäkään uskois, että Veeti on bichon. :D En harjaa karvaa kovinkaan paljoa, niin se on kiharampi, eikä niin kevyt ja ilmava. Moni luulee esim villakoiraksi. Ja Veeti paranee jo kovaa vauhtia, haava on hyvin jo umprutunut ja putkikin saatiin eilen pois. Joskus ens viikolla sitten tikkien poistoon.

  VastaaPoista
 5. Voi Veetiä! Pikaista paranemista hänelle. :(

  Toivottavasti ei jää mitään traumoja muita koiria kohtaan... Uskaltaako udella, että millainen rotu oli vastakkaisena osapuolena? Että oliko näitä "otetaan rotikka/bulli/pitti/dobberi" ja sitten ei osata kouluttaa niitä...

  VastaaPoista
 6. Veeti tuntuu kyllä unohtaneen jo koko tapahtuman, eikä edes käyttäydy toisia koiria kohtaan mitenkään erilailla entiseen verrattuna. Eli isojakaan rotuja ei tunnu pelkäävän, onneksi. Ja päälle käynyt koira oli mielestäni novascotiannoutaja, eli ei mikään "tappajarotu" missään mielessä, vaan rotua kuvaillaan erittäin lempeäksi jne. Oli leikattu ja siitä se kai sitten lopulta johtui, kun Veetiä ei ole leikattu.

  VastaaPoista

Kirjoita tänne palautteesi, kommenttisi tai terveisesi! Kiitos jo etukäteen, arvostan paljon jokaista jätettyä kommenttia! Pyrin vastaamaan kaikkiin kommentteihin mahdollisimman pian!