tiistai 8. maaliskuuta 2011

Tanssia televisiossa

Yleltä on alkanut uusi tanssiaiheinen nuortensarja Tanssiakatemia, jota esitetään sunnuntaisi summerissa! Sarjas voit lukea lisää täältä. Äitini sarjasta mainitsikin ennen sen alkua, mutta sitten jo unohdin koko homman, kunnes joku koulussa mainitsi asiasta ja kertoi mitä ekassa jaksossa tapahtui. Tarkoitukseni oli seuraavana sunnuntaina katsoa toinen jakso, mutta sekin unohtui. Onneksi jaksot voi katso Yle Areenasta. (Kiitos muuten tänne, josta bongasin sarjaa koskevan bloggauksen ja päätin mennä katsomaan löytyisikö jaksot netistä.) Ekaakin jaksoa voi katso vielä reilut 20 päivää ja toista melkein kolmekymmentä. Ja YouTubestakin taitaa löytyä kaikki jaksot?! Löysin ainakin tämmöisen trailerin.Sarja oli aika kliseinen, semmoista teinihömppää. Pääosassa Tara, joka on pienestä tuppukylästä ja pääsee opiskelemaan isoon tanssikouluun. Kotipaikkakunnallaan hänet tunnettiin ballerinana, mutta kouluun päästyään hän huomaa olevansa tekniikassa muita jäljessä, eikä elämä ole enää niin helppoa. Koulusta löytyy myös se pakollinen "mean girl", joka on muita parempi tanssija ja silti hänellä on pakkomielle mollata muita. Koulussa tanssitaan enimmäkseen balettia, mutta myös vähän muita tanssilajeja.

Vaikka alkuasetelma oli hyvin ennalta-arvattava, hahmot kliseisiä ja sarja tosiaan nuoremmille suunnattu, niin nautin kyllä sarjan katsomisesta. Jaksotkaan ei ole kuin 30min pitkiä, niin tää on semmoista kivaa nopeaa ja kevyttä viihdettä iltapäivien ratoksi. Mä kyllä tykkään kaikesta, missä vaan on tanssia tai vaikka en tykkäiskään kauheasti, niin katson kumminkin. Tanssia sisältäviä sarjoja ja elokuvia on kuitenkin niin vähän tarjolla (tai siis en vaan koskaan saa niistä tarpeekseni), että kaikki tarjolla oleva käy. Yleensä nää on juoneltaan kaikki hyvin samanlaisia, niin en jotenkin jaksa odottaa hirveästi vaihtelua. Aina ne tietynlaiset stereotypiset hahmot löytyy, kuten tuo pikkukaupungin likka, teknisesti lahjakas ilkeä tyttö ja joku rakkaustarina...

Pakko vielä kehaista, että australialaiset (tai siltä suunnalta tulevat sarjat on kyllä musta yleensäkin hyviä! En tiedä kuinka moni esim muistaa joskus Summerissa näytetyn Klaani tv-sarjan (The Tribe englanniksi) ja itse ainakin fanitan sarjaa edelleen ja sarjahan on tehty Uudessa-Seelannissa. Sitten on McLeodin tyttäret ja Ylellä pyörii tällä hetkellä se Mercy peakin lääkäriase tms...

Pakko vielä todeta tähän loppuun, että onneksi ei ole meno ihan tuollaista oikeasti, ainakaan meidän koulussa. :)

Niin ja yritän tänään vihdoin mennä katsomaan Black Swanin, joka on rantautunut myös tänne pikku Kuopioon! Burleskiahan ei täällä leffateattereissa ollenkaan näkynyt ja siksi jo pelkäsin, että Black Swankin menee multa ihan ohi, mutta ei onneksi! Natalie Portman on ollut aina yksi suosikeistani, mitä näyttelijöihin tulee ja täytyyhän leffa nähdä jo senkin takia, että Natalie sai roolistaan oscarin!

2 kommenttia:

  1. Mullakin on vähän sama juttu, että ei niin väliä sarjan laadulla, jos se liittyy tanssiin! :)

    Olen myös aina pitänyt Natalie Portmanista näyttelijänä, joten olin tosi iloinen, kun kuulin, että hän tekee roolin balettileffassa! Pitäisi vaan yrittää löytää aikaa mennä katsomaan tuo Black Swan..

    VastaaPoista
  2. No Black Swan oli upea ja Natalie Portman näytteli upeasti, eli suosittelen! :) Kamalan laihaksi se oli itsensä saanut, siinäkin mielessä tosi uskottavan näköinen tanssija.

    VastaaPoista

Kirjoita tänne palautteesi, kommenttisi tai terveisesi! Kiitos jo etukäteen, arvostan paljon jokaista jätettyä kommenttia! Pyrin vastaamaan kaikkiin kommentteihin mahdollisimman pian!