sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Kaikkea uutta päästä varpaisiin

Tässä tulisi nyt niitä kuvia viime viikonlopulta, kun olin Hesassa käymässä. Missiona oli siis käydä tyhjentämässä Suomen Tanssitarvike reenikamoista (tarvitsin esim tossuja) ja tsekata uusi baletti Manon.

Päivän asu tulisi tässä.Halusin laittaa jotain tyylikästä, että näyttäisin sitten baletissa nätiltä ja silti jotain helppoa, joka päällä voisin pyöriä koko päivän myös kaupungilla (ja sovittaa tossuja ja vaatteita). Hopeiset hihat olivat iltaa varten, päivällä mulla oli ihan perus musta vetoketjullinen enule päällä. Jalkaan laitoin kotoa lähtiessäni hopeiset lenkkarini (oonkohan koskaan postannut niistä kuvaa?) ja vaihdoin sitten Oopperatalolla jalkaan hopeiset avokärkiset avokkaat.

Niin ja onhan mulla uus tukkakin!Otsatukka on tosiaan taas paremmin kuosissa ja hiuksista löytyy nyt aika paljon violettia. Oon myös tosi tyytyväinen kaumapukseeni, siitä tuli tosi kiva, vaikka olin täysin äidin hiustenlaittotarvikkeiden varassa.

Ja mitäs minä sitten ostin?Ostin nyt vihdoin ne uudet kärkitossut, kun keväällä olisi tarkoitus koulussa jo niillä tanssiakin. Vihdoin löytyi mun jalalle sopivat ja hyvällä säkällä ne oli vielä -20%! Aivan mahtavaa! Sen kunniaksi ostin sitten itselleni uudet pehmusteetkin.Edelliset tossuni olen ostanut joskus.... useita vuosia sitten? Kärjillä on tullut tanssittua viimeksi varmaan joku seitsemän vuotta sitten? Eli aikaa on... Mutta nämä uudet kaunokaiset on nyt ihan käyttövälmiit, kun äidin kanssa ommeltiin jo nauhat ja kumpparit paikoilleen. Tossut on muuten Blochin ja äärettömän mukavat jalkaan, jos kärkkärit nyt voi olla mukavat. Kärjessä on pieni pehmuste valmiiksi.

Muutenkin ostoslistani oli aika tossupainotteinen...Ostin uudet tossut myös jazziin, koska meillä on prokkis nyt keväällä ja halusin sitä varten uudet tossut. Vanhat ovat jo niin kuluneet. Ostin nyt nauhattomat, kun edellisissä oli nauhat. Samaa merkkiä nämä on kuin ne edelliset, mutta vain kankaiset ja tosiaan ilman niitä nauhoja. Nämä saa paljon nopeammin jalkaan ja on siitä tosi kätevät. Helppo pistää kesken tunnin.

Ostin myös semmoiset päkiäsuojat tai foot glovet, kun oon pitkään miettinyt pitäiskö hankkia ihonväriset tossut. Musta nää ajaa sen asian hyvin. Kaukaa näyttää, ettei oo mitään jalassa. Äiti itse asiassa maksoi nämä ja myös seuraavan tuotteen...Oon tämmöisistä haaveillut jo pitkään! Ihanat super leveät polvipituiset housut! Oisin kyllä itsekin nää ostanut, mutta onneks äiti suostui maksamaan. Nää on ihanat. Ens viikolla pääsen jo toivottavasti reenaileen näissä.

Tanssitarvikkeessa meillä vierähti aikaa joku parisen tuntia. :D Suurin osa ajasta meni kärkkäreiden sovitteluun, kun kävin läpi melkein jokaisen kaupasta löytyvän mallin. Ostosten jälkeen ehdittiin vielä syömään Santa Fen ihanaa ruokaa jälkkärin kera ennen illan balettia.

Ja pari sanaa nyt vielä siitä baletista, Manonista. En ole aiemmin balettia nähnyt, en edes osittain. Loppupeleissä olin esityksestä oikein myyty, sillä tarina oli koskettava ja viimeinen näytös toi ihan kyyneleet silmiin. Pääosassa oli siis nuori tyttö, joka rakastuu köyhään nuorukaiseen, mutta haaveilee rikkaasta elämästä ja siksipä hänen olisi fiksumpaa valita rikas vanha mies rinnalleen. Kolmiodraamaa, epäsiveellistä elämää ja paljon kuolemia. Pääpari eläytyi traagiseen tarinaan lopussa hienosti. Alku tuntui vähän kankealta ja liikekieli hetkittäin tosi oudolta ja vähän haparoivalta. Esitys kuitenkin parani loppua kohden huomattavasti ja tosiaan kakkos- ja kolmosnäytökset olivat jo todella mukaansa tempaavia. Eniten pidin kolmosnäytöksestä, koska siinä oli suuria tunteita. Loppufiilis oli siis positiivinen.

Esitys oli kaikkiaan vasta toinen, eli olin katsomassa kakkosmiehityksen ensi-iltaa. Manonin roolissa tanssi Petia Ilieva, joka on aina kuulunut oikeastaan suosikkeihini. Hänen parinaan tanssi  Samuli Poutanen. Kivana yllätyksenä näin lavalla Madamen roolissa Riina Laurilan-Castrénin, joka teki useita vuosia sitten ryhmäni kevätnäytösbiisin. Olen pari kertaa sen jälkeen nähnyt Riinan lavalla ja se on aina ilo. Harmittaa vain, etten nähnyt Minna Tervamäkeä, joka tanssi perjantain ensi-illassa. Hän kun on ehdoton suosikkini ja suuria idoleitani. Ensi kerralla jos sitten näkisi taas Tervamäenkin lavalla...

2 kommenttia:

  1. Uu, minkä väriset hiukset! (: Ja noi tossut on niin nätit, kun ei oo vielä yhtään kuluneet!

    Oliks tää nyt sit muka se Helsinki-postaus.. Et ees kertonut että eksyit. Vai olisko sen pitänyt olla salaisuus ;D

    VastaaPoista
  2. Haha, mä olin autuaan unohtaanut koko eksymisen. :D On jo sen verran kato kauan aikaa siitä, että pyyhin mielestäni tommoset.

    VastaaPoista

Kirjoita tänne palautteesi, kommenttisi tai terveisesi! Kiitos jo etukäteen, arvostan paljon jokaista jätettyä kommenttia! Pyrin vastaamaan kaikkiin kommentteihin mahdollisimman pian!