torstai 2. lokakuuta 2014

Kuopio Tanssii ja Soi osa 2

Vielä lupaamani toinen postaus Kuopio Tanssi ja Soista. Tässä postauksessa kertaa hieman tarkemmin tämän vuoden esiintyjiä ja vinkkaan pari hyvää videopätkää, jos satutte kiinnostumaan.


Dada Masiloa voisi kutsua kai festivaalin yhdeksi pääesiintyjäksi, koska se sai huomiota paljon etukäteen ja tämän vuoden festaripaidassakin näkyi joutsenlammen henkeä. Dada Masilo tanssii itse omaa nimeään kantavassa ryhmässä ja on tehnyt oman versionsa rakastetusta Joutsenlammesta. Masilon teoksessa baletti ja afrikkalainen tanssi yhdistyvät ja lopputulos on vähintäänkin mielenkiintoinen. En malttanut odottaa, miten nämä kaksi niin erilaista tyyliä sulautuisivat yhteen. Tarina oli jo ennestään tuttu, mutta siihenkin oli saatu pientä twistiä mm sillä, että prinssi Siegfried rakastuukin mieheen. Huumoria teoksesta ei puutu, mutta se ei myöskään ole mikään pilailuversio, vaan tanssijat ovat käsittämättömän taitavia ja liikuttavat upeasti kroppaansa. Olin aivan myyty! Voitte katsoa Dada Masilon haastattelun, jonka yhteydessä näkyy pieniä pätkiä hänen Joutsenlammestaan.

Ehkä minuun eniten kolahtanut esitys tänä vuonna oli Rojas y Rodriguezin Titanium. Alkujaanhan tämän ryhmän ei edes pitänyt tulla Kuopioon, vaan he tulivat viime hetkellä Nacional de Españan tilalle, joka perui työtaistelun takia koko kiertueensa. En siis jotenkin odottanut paljoa Titaniumilta. Mutta siksi ehkä se pääsikin yllättämään. Angel Rojas ja Carlos Rodriguez ovat kuulemma flamencon edelläkävijöitä ja yhdistelevät siihen taitavasti muita tanssityylejä. Titaniumiin oli yhdistelty sulavasti vaikutteita hip hopista ja kokonaisuus toimii. Lavalla on niin paljon testosteronia, että ihan hengästyttää! Vauhti on kova ja meno hurjaa, koko pitkän shown ajan. Tätä haluan nähdä lisää! En ole oikeastaan koskaan käynyt katsomassa mitään flamencoa, joten senkin takia varmasti tämä oli niin uutta ja ihmeellistä. Katsokaa ihmeessä Titaniumin traileri täältä. Ja jos halautte nähdä machoja miehiä lavalla, tämä on juuri sitä! :)


Jonkinmoiseksi perinteeksi on kai jo alkanut muodostua erityinen gaalailta, joka oli tänä vuonna 45v. juhlagaala. Itsekin halusin pistää gaalan kunniaksi jotain "vähän parempaa" päälle ja mätsäsin oikein kynnetkin asuun (kuvat yllä). Gaala on aina tosi suosittu kun semmoinen järjestetään, niin myös tänä vuonna ja kahdesta näytöksestä se ensimmäinen taisi olla ihan loppuunmyyty. Gaalassa esiintyy monia muutenkin festivaalilla nähtäviä ryhmiä/tanssijoita, mutta mukana on myös esiintyjiä, jotka esiintyvän vain gaalassa. Tänä vuonna vain gaalassa nähtyjä esiintyjiä olivat mm. Katja Koukkula ja Jussi Väänänen, sekä Will Funk For Food. Itse henkilökohtaisesti odotin aivan älyttömästi WFFF:n eistystä, koska se oli mielestäni jotain erilaista, eikä katutansseja nähdä missään nimessä liikaa tällä festarilla. WFFF lunasti odotukset ja he vetivät huippu hyvän shown. Muutenkin gaala oli kaikin puolin hieno ja ymmärrän kyllä, miksi se on niin suosittu. Jos on mahdollisuus käydä vain yhdessä esityksessä festivaalin aikana, on gaala hyvä vaihtoehto, koska siellä näkee monta eri esitystä ja esiintyjää samana iltana.

Paljon kehuja jo etukäteen sai Hofesh Shechterin  teos Political Mother, joka päätti festivaalin. Teosta kuvailtiin rock-konsertin ja tanssiesityksen yhdistelmäksi, kosa se sisälsi livemusiikkia. Tämäkin kokonaisuus oli mielestäni upea kokemus, jälleen jotain uutta mitä en ole koskaan kokenut. Musiikki oli isossa roolissa ja teos herätti minulle paljon ajatuksia maailman historiasta, erityisesti natseista ja juutalaisista. Sinänsä ei yllättävää, koska Hofesh Shechter on israelilaissyntyinen ja teoksen kuvaillaan olevan kritiikki totalitarismia ja vapauden riistoa vastaan. Tästäkin löytyy video, sen voi katsoa täältä.


Festivaalin yksi ihana puoli (tosin lompakko ei tästä niin tykkää) on Kokkolan Tanssitarvike, joka vierailee Kuopiossa aina (tai näinä vuosina kun itse olen festivaalilla ollut) festivaalin aikaan. Trjolla on paljon ihania tanssivaatteita ja hyviä alennuksia. Ja ammattilaisena sain myös normaalihintaisista vaatteista alennusta, joten lähtihän se mopo vähän keulimaan... Yllä ja alla näkyy ihania ostoksiani. Lisäksi ostin turkoosin puvun, josta en nyt tähän hätään löytänyt mitään kuvaa, mutta kyseessä on tämä. Muutenkin taisin aika pahasti ihastua noihin Wear Moin pukuihin ja muihin vaatteisiin. Harmi, kun ei oikeastaan ole käyttöä viidelle eri balettipuvulle... Tsekkaa täältä, mitä kaikkia ihanuuksia heillä on.


Festari on aina super kiireistä aikaa ja hyvä jos löytyy joku väli, että ehtii syödä. Onneksi äiti oli taas tässä apuna ja kun minä juoksin aamut & päivät tanssikursseilla, hoiti äiti hyvin tuon ruokapuolen. Ehdimme yhtenä päivänä jopa ihan ulos syömään, nimittäin kreikkalaista ruokaa tarjoilevaan Kreeta ravintolaan. Kreikalla on aina erityinen paikka mun sydämessä, koska lapsena on tullut niin paljon siellä reissattua juurikin äidin kanssa ja siksi tykätään käydä yhdessää äidin kanssa siellä syömässä aina välillä.


Esityksiin vielä palatakseni, haluan sanoa pari sanaa festivaalin suomalaisista esiintyjistä. Minut pääsi yllättämään oikein positiivisesti Alpo Alltokoski Companyn Together. Olen alpolta nähnyt muitakin teoksia ainakin osittain ja tämä on kyllä tähän asti suosikkini. Teos on tehty kahdelle miestanssijalle. Ja sitten oli vielä se Jemina! Eli Helsinki Dance Company ja Jyrki Karttunen esityksellä Jeminan monta elämää. Tätä mä odotin niin paljon! Olen paljon kuullut tästä ja nyt vihdoin pääsin näkemään omin silmin! Jes! Aivan huikea tuo Jyrki. Ja tää on musta teos, joka kaikkien pitäis nähdä. Jokaiselle on jotakin. Menisin katsomaan uudestaankin, koska olisi varmasti toisella kerralla jälleen ihan uus kokemus.paita H&M
toppi H&M
shortsit Fiorellasta
nahkatakki Bershka
kengät Inspire

Festari päättyi tietenkin päättäjäisiin ja siellä me talkoolaiset saimme maittavan iltapalan ja tulihan sitä vähän tanssittuakin. Kyllä siinä vaiheessa jo vähän festariväsymys painoi, mutta hyvin sitä jaksettiin siihen asti, että paikat alkoivat mennä kiinni. Oli tosiaan keskiviikko, jolloin melkein kaikki Kuopion menomestat sulkivat ovensa jo hyvin aikaisin.

Tässä ei auta kuin odotella ensi vuotta, koska haluan jälleen ehdottomasti mukaan. Tuntuu, että tämä festivaali on vain vuosi vuodelta parempi, kun pääsee paremmin sisään tähän touhuun. :) Jännityksellä jo odotan, mitä upeita esiintyjiä ensi vuonna saadaan Kuopioon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita tänne palautteesi, kommenttisi tai terveisesi! Kiitos jo etukäteen, arvostan paljon jokaista jätettyä kommenttia! Pyrin vastaamaan kaikkiin kommentteihin mahdollisimman pian!