sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Hiustenhalkomista

Ajattelin pitkästä aikaa taas kirjoitella vähän hiuksista. Asiaa kertyi lopulta niin paljon, että postauksia on tulossa nyt varmaan ihan kolme kappaletta, koska en näe mitään järkeä yhdessä kilometripostuaskessa. Tässä olisi nyt luvassa ensimmäinen hiuspostaus ja loput tulossa toivottavasti ensi viikolla.

En tiedä onko joistakin mun kuvista huomannut, mutta kävin kesällä kampaajalla ja halusin jotain  erilaista, mahdollisesti vähän vaaleampaa hiusväriä. Päädyimmekin lopulta kampaajani kanssa tekemään hiuksiini liukuvärjäyksen, koska en halunnut mitään älyttömän rankkaa käsittelyä hiuksilleni, mutta kuitenkin jotain kivaa uutta.


Yllä näkyy lähtötilanne vasemmalla, eli hyvin haalistunut tumma ruskea ja turhan näkyvä vaalea juurikasvu. Oikealla sitten lopputulos kampaajalta tulon jälkeen.

Mulla on nyt aika pitkään ollut tosi "luonnollisen" väriset hiukset, eikä mulla ole ollut edes mitään raitoja pitkään aikaan, joten halusin taas vaihteeksi jotain "vähän monimutkaisempaa". Aiemmin mulla on ollut niin punaista kuin violettiakin hiuksissa ja blodiakin on tullut kokeiltua, mutta sitten tuli semmoinen back to basics -vaihe, kun hiukset ovat olleet oikeastaan vain yksiväriset perus tummanruskeat ja nyt taas alan olla siihen vähän kyllästynyt.


Juureen laitettiin tumma ruskea, joka on itseasiassa vaaleampi kuin edelliskerralla, mutta vanha väri oli niin haalistunut, että näyttäähän tuo juuri nyt tummemmalta kuin tuossa ennen kampaajalle lähtöä otetussa kuvassa, jossa on vielä tuo ihana ei minkään värinen juurikasvuni. Latvoihin harjattiin sitten vaalennusainetta (alimmat kerrokset jätettiin tummiksi latvoihin asti) ja minusta lopputuloksesta tuli tosi kiva. Ei liian selkeää rajaa, vaan juuri sopivan liukuva lopputulos. Tämä hiustenväri pääsee minusta parhaiten oikeuksiinsa, jos hiuksia vähän kihartaa, kuten kampaajanikin teki.


Olen ollut tosi tyytyväinen näihin hiuksiini, sain juuri sitä vaihtelua, jota kaipasinkin. Ei se mitään tämän monimutkaisempaa tai radikaalimpaa siis vaatinut. Hiukset näyttävät kivoilta myös ponnarilla ja olen alkanut pitää hiuksiani taas enemmän auki. Väri on pysynyt kivana läpi koko kesän ja ainakaan vielä en kaipaa uudestaan kampaajalle. Monet ovat sanoneet, että tykkäävät tuosta vaalemmasta sävystä minulla, joten edelleen päässä kytee ajatus, josko sitä vähitellen siirtyisi vielä hieman vaaleampaan hisutenväriin. Mutta katsotaan.

Onko lukijoissa muita liukuvärjäyksestä tykkääviä? Mitä olet itse viimeksi hiuksillesi tehnyt?

5 kommenttia:

 1. Mulla oli vuosi sitten liukuväri ja lähes blondit latvat, talvella kuitenkin menin ja värjäsin punaiseksi. Nyt on liukuväri punaisilla latvoilla ruskeissa hiuksissa. En raaskinut enää vaalennellla latvaa ja rasittaa hiusta enemmän kuin on tarve:)

  VastaaPoista
 2. Minä taisin liukuvärjätä tummasta karamellinruskeaan keväällä 2012 jonka jälkeen enemmän tai vähemmän liukuvärityylillä on menty :) Nyt tosin viimeinen kampaajakäynti on toukokuulle jäänyt ennen kesän reissuja, jolloin naksasin reilusti pituutta pois ja otin balayagehenkiset raidat. Ylikasvanut polkka on yliyliylikasvanut, tai oikeastaan kohta taas pitkä ja vaaleus vallitsee kesän jäljiltä enemmän kuin tumma, mikä tässä päässä on aika harvinaista :D enkä ehkä miellä itseäni vaaleahiuksikseksi - asialle täytynee tehdä jotain, kun keksisi vielä mitä!

  VastaaPoista
 3. Mulla ei ole liukuvärjäystä ollut mutta mieli tekis kovasti.Viimeksi värjäsin hiukset liilalla ja ne vaatis jo uutta väriä

  VastaaPoista
 4. varsinaista liukuvärjäystä ei oo koskaan ollut , loppukesästä oli ns. dip dye latvoissa ;).
  Viimeksi hiuksia on ainoastaan pätkäisty aika rankalla kädellä ja oon vaalentanut , ei muuta !

  VastaaPoista
 5. Kynsille: Punaiset latvat kuulostaa kyllä kivoilta! Ja se on ihan totta, että vaalennus rasittaa kyllä hirmu paljon hiusta ja sen takia mäkin siitä blondista väristä luovuin silloin aikoinaan, kun hiukset oli niin huonokuntoiset parin vaalennus kerran jälkeen.

  Katjamaria: Mulla aina kyllä tuppaa venähtämään noi kampaajalla käynnin välit... Mutta kun on mukamas niin kovin kiireinen, ettei sitä ikinä ehdi kampaajalle, vaikka sehän ois just semmosta ihanaa hemmottelua. :) Ja sitten kun sinne kampaajalle pääsee, on aina se valinnanvaikeus, että mitä niille hiuksille sitten tekisi.

  eekku: Mullakin on ollut violettia hiuksissa, mutta ei ihan koko päässä. Varmasti sullekin luikuvärjäys sopis! :)

  Maarit: Se on kivaa vaihtelua, kun välillä pätkäisee enemmän pois. :) Mä en oo kans pitkään aikaan leikkauttanut kunnolla mitasta pois, nytkin vaan vähän latvoja. Saa nähdä, koska kyllästyn tähän pitkään ja haluan mittaan jotain vaihtelua...

  VastaaPoista

Kirjoita tänne palautteesi, kommenttisi tai terveisesi! Kiitos jo etukäteen, arvostan paljon jokaista jätettyä kommenttia! Pyrin vastaamaan kaikkiin kommentteihin mahdollisimman pian!