maanantai 27. kesäkuuta 2011

Tanssia, tanssia, tanssia ja vähän töitä

Vitsi kun on ollut kiire tuon KTS:n jälkeen ja en ole vieläkään ehtinyt kunnolla täällä hehkuttaa kuinka upea festivaali Kuopio Tanssii ja Soi todella oli! Parhaat palat koettiin ehdottomasti viimeisenä kahtena päivänä kun esiintymässä olivat Ailey II ja Cedar Lake Contemporary Ballet. Kummatkin ovat muuten Pohjois-Amerikasta. Pääsin myös Ailey II järjestämään worshoppiin viimeisenä päivänä ja se todella kruunasi koko festivaalin! Huippua päästä reenaamaan niin kuin Alvin Aileyn porukka reenaa! Pakko vain lyhyesti todeta, että Alvin Ailey on nero ja ollut todella aikaansa edellä silloin 60-luvulla. Ailey II esiintyi Kuopiossa kahtena iltana ja heillä oli kumpanakin iltana hieman poikkeava ohjelma. Kumpikin ilta päättyi Revelations nimiseen puolituntiseen teokseen, joka on siis Alvin Aileyn koreografioima ja ehdottomasti yksi hienoimmista esityksistä, joita olen ikinä nähnyt! Ailey II päättää yleensä kaikki eistyksensä tähän kokonaisuuteen. Enkä ihmettele. Se oli aivan eri tasoa kuin muut Ailey II:n teokset, vaikka tekninen lahjakkuus näkyi kyllä muissakin teoksissa. Kävin katsomassa Ailey II:n kahteen kertaan, lähinnä Revelationsin takia. :)

Tässä muutama pätkä, jotka löysin YouTubesta Revelationsista. Ensimmäinen on aika huonolaatuinen, mutta kannattaa katsoa silti. Se on kooste oikeastaan koko jutusta. Musiikkihan on hyin uskonnollisesti painottunutta ja asutkin ovat ihanan vanhahtavia. :)
Seuraava pätkä on kappale "Fix Me Jesus". Todella taidokas duetto. Ihailtavaa kehonhallintaa.Alla hieman vauhdikkaampaa menoa "Wade in the Water" biisin tahtiin.Viimeiseksi vielä mielettömiä miestanssijoita. Nauttikaa!Toinen suuren vaikutuksen minuun tehnyt ryhmä oli Cedar Lake Contemporary Ballet, joka esitti myös upean pitkän kaksituntisen shown kahtena peräkkäisenä iltana. Ilta sisälsi kolme eri teosta: Sunday, Again; Unit In Reaction ja Hubbub. Itse odotin viimeistä teosta paljon, koska koreografina oli Alexander Ekman ja koko teoksen idea vaikutti hauskan humoristiselta ja sitähän se oli! Nauroin ja tanssijat esiintyivät hyvin. Myös Unit In Reaction oli aika häikäisevän vangitseva esitys.

Yski aika paljon odottamani esitys oli myös Kreikkalainen Apotosoma Dance Companyn Romeo and Juliet. Ryhmän Taiteellinen johtaja toimii Andonis Foniadakis. Hän piti myös workshopin, mutta sinne en mahtunut valitettavasti kuin katselemaan. Romeossa ja Juliassa on niin ihana musiikki!

Oli pakko hankki festaripaita, kun se oli ihan mun värinen ja näin huikealla tekstillä! Tuolla lausahduksella Jorma Uotinen on kuvaillut kreikkalaisen Apotosoman esitystä. Klikatkaa ihmeessä isommaksi, että teksti näkyy kunnolla!

Kävin katsomassa myös Mimulus Cia De Dancan, joka oli Brasiliasta ja heidän tanssinsa pohjautui tangoon. The Byuk-Pah Dance Research Society oli Korealainen visuaalisesti hyvin näyttävä esitys ja varsinkin viuhkatanssi oli hurmaavaa! Upean värisiä asuja ja perinteistä tanssia. Belgialainen Compagnie Thor tuli myös katsastettua ja siinä oli todella miesenergiaa (vain miestanssijoita). Positiivinen yllätys oli Suomalainen As2Wrists Dance Company. Suomalaisista esiintyistä näin myös Simo Kellokummun ja Vincent Roumagnacin yhteisohjauksen, Rimpparemmin ja Pienen Suomalaisen Balettiseurueen. Rimpparemmi oli todella positiivinen yllätys, kyllä kansantanssikin voi olla todella kivaa katsottavaa!

Esiintyjistä voi lukea lisää KTS:n nettisivulta, koska en viitsi nyt kaikkia esitellä juurta jaksaen, muuten tämä postaus paisuisi ihan järkyttäviin mittoihin.

Loppuun esittelen vielä mun uuden valkoisen kaverini, nimittäin Samsungin kosketusnäyttöpuhelimen, jota olen tässä ankarasti opetellut käyttämään.

Helppoa ei ollut luopua mun rakkaasta Nokiasta, mutta kyllä mä jo oon oppinut tykkään tästä uutukaisesta, vaikka alku olikin aika kivikkoista... Kun oppi puheluihin vastaamaan ja keksi mitä kaikkea kivaa puhelimella voi tehdä, niin enköhän mä tän oo valmis pitämään. :) Pääseehän tällä nettiinkin, vaikka se nyt viekin tuhottomasti akkua. En muista koska olisin hankkinut uuden puhelimen... Eli ehkä oli jo aikakin. Loppuun vielä yksi päivän asu KTS:n ajalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita tänne palautteesi, kommenttisi tai terveisesi! Kiitos jo etukäteen, arvostan paljon jokaista jätettyä kommenttia! Pyrin vastaamaan kaikkiin kommentteihin mahdollisimman pian!