lauantai 4. kesäkuuta 2011

Back to School

No ei se koulu ihan vielä ala, vaikka mun lomani periaatteessa loppuukin huomenna, koska maanantaina on eka työpäivä. Mutta nyt aattelin vähän kertailla jotain fiiliksiä tältä kuluneelta kouluvuodelta. Eka vuosi tanssinopettajan opintoja on mennyt ihan siivillä...

Hiihtolomasta lähtienhän mä pääsin taas opetushommien makuun, kun pääsin pitämään pari tanssituntia per viikko. Sen lisäksi tuli tehtyä aika mukavasti erilaisia sijaisuuksia ja kyllä nyt oon tyytyväinen kun ainoa tulonläde kesäkuussa on tämä tanssitunneista maksettu palkka. :D Ja toivottavasti saan ens syksynäkin taas muutaman tunnin pidettäväkseni, niin pysyy toi kosketus opettamiseenkin. Onhan meillä koulussa tietty pedagogiikkaa, mutta silti on kiva päästä pitään tunteja koulun ulkopuolella. Se on semmoista työtä, mitä voi hyvin koulun ohessa tehdä. Muuten tuntuis aika mahdottomalta tehdä vielä jotain duunia tuon koulun lisäksi. Ja kyllä mä haluan ihan koulunkäyntiin keskittyä.


Kuvaamisesta iso kiitos Sallalle!

Kevään yksi iso homma oli tehdä pareittain tai pienissä ryhmissä omat koreografiat. Mä tein kahden muun luokkakaverin kanssa koreografia, joka me esitettiin Kuopion Musiikkikeskuksella tämmöisen mielettömän hienon taideteoksen edessä. Taideteos oli koko seinän kokoinen puinen veistos/maalaus/teos, joka oli paljolti meidän koreografian lähtökohta. Teoksen nimi taisi olla Van Goghin sävelkorva.Yleisö katsoi tanssiamme yläviisosta, semmoiselta parvekkeen tapaiselta, joten sekin toi ihan uuden puolen esityksen tekoon. Enkä ole kyllä aiemmin tehnyt tanssia minkään taideteoksen pohjalta.

Pienen lisämausteen teokseemme toi myös se, että yksi meistä kolmesta mursi jalkansa vain pari viikkoa ennen esitystä. (Yllä olevissa kuvissa näkyy kipsi!) Pelättiin jo, että koko homma menee uusiksi tai joudutaan perumaan koko homma, mutta kuin ihmeen kaupalla kaikki sujui lopulta paremmin kuin hyvin. Paljoakaan ei jouduttu lopulta muuttamaan, sillä meidän liikemateriaali olikin aika kipsiystävällistä lopulta! :D Ja oikeastaan kaiken, mitä tekee pystyssä, voi tehdä myös lattialla. Tuli sekin nyt testattua.Toineen kevään iso juttu oli jazzprokkis, joka oli vähän kuin meidän kevätjuhla. Sitä esitettiin kolmena päivänä Sotkulla ja meillä oli livebändi taustalla. Asut meille teki muotoiluakatemian vaatetusalan oppilaa ja saatiin myös hieman vaikuttaa siihe, millaiset asut meille tulee. Mä tietenkin sanoin tykkääväni kaikesta kivemmasta, enkä ole harmissani, jos asuun tulee hapsuja tai rimpsuja. Ja aika kimmeltävän kokonaisuuden mä sainkin! En kyllä laskenut paljonko on paljetteja, mutta aika paljon oli. Ja aika paljon niitä ropisi myös Sotkun lattialle... :D

Mun piti ottaa teille heti ekana esityspäivänä hienot kuvat mun meikistä ja hiuksista, kun satuin löytään vielä täydellisesti asuuni sopivat tekoripset, joissa on kultaiset rajaukset. No, se tietenkin unohtui ja kuvasin kampaukseni ja meikkini vasta viimeisenä esityspäivänä. Kyllä noi tekoripset aika hyvin kesti kaikki kolme päivää, vaikka vähän olivat vinot viimeisenä päivänä. :D

Otsiksenkin sain kuntoon juuri esityksiä varten. Ja muuten tuo hiuspantakin on muotoiluakatemian opiskelijoiden tekemä. Ne teki melekin kaikille jonkun pääkoristeen. Nutturan mä tein lähinnä siksi, että joissain biiseissä täyty käyttää hattua ja se oli mulle liian iso, joten noilla hiussökeröillä sain feikattua pääni vähän isommaksi, eikä hattukaan enää tippunut kesken tanssin. :)

Kevään päätteeksi käytiin tietty palautekeskustelut opettajien kanssa ja niistä jäi hyvä fiilis. Edistymistä on tapahtunut varsinkin baletissa ja mun motivaationi sai kehuja. Ootan jo innolla seuraavaa vuotta ja hyvällä mallilla tässä ollaan menossa kohti ammattitaitoista taiteilijapedagogia. Eli tästä kehtaa lähteä kesälaitumille ja pitää vähän lomaa, ladata akkuja ja valmistautua toiseen kouluvuoteen.

Loppuun vielä pakko laittaa video Got to Dancen ehdottomasta suosikki kilpailijastani. Matthew Koon on ihana! Ja niin taitava! Niin ja mikä lavakarisma, ah! Onneksi pääsi finaaliin. Odotan jo innolla finaaliesitystä, koska tää poika saa mut aina kyyneliin! Video viime keskiviikkona Suomessa näytetystä jaksosta, eli semifinaalista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita tänne palautteesi, kommenttisi tai terveisesi! Kiitos jo etukäteen, arvostan paljon jokaista jätettyä kommenttia! Pyrin vastaamaan kaikkiin kommentteihin mahdollisimman pian!