sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Kynsikirjallisuutta

Kaikkiin harrastuksiinhan kuuluu olennaisena osana myös aiheeseen liittyvä kirjallisuus? Vaikka kynsiharrastukseen liittyvää kirjallisuutta ei ole kamalan paljon tarjolla ja aiheesta on alettu kirjoittaa vasta viime vuosina, olen kynsikirjallisuutta kuitenkin onnistunut jonkun verran itselleni hankkimaan. Minua tottakai kiinnostaa nimenomaan kirjallisuus, josta saa ideoita omien luonnonkynsien koristeluun. Monet kirjoista ovat englanniksi, vaikka joitakin niistä on myös suomennettu. Tästä voimme päätellä, että kynsiharrastuksen yleistyminen täällä Suomessa on jossain määrin laitettu siis merkille.


Yllä melkein reaaliaikainen kuva kynsikirjakokoelmastani. Kuvasta puuttuu viimeisin hankintani Nails, nails, Nails!, jonka hankin joskus viime vuoden puolella. Kuvassa näkyvät kaksi suomenkielistä kirjaa voi hankkia myös englanninkielisinä, mutta tottakai hankin ne itselleni suomeksi, kun kerran saatavilla oli. Varsinkin Kynnet kuin karkit -kirjassa on paljon hyviä ohjeita ja yleensäkin tekstiä, jolloin suomenkieli on tietenkin aina plussaa.


Olen näitä kynsikirjoja pyytänyt usein lahjaksi tai hankkinut lahjaksi saaduilla lahjakorteilla. Olen tainnut melkein kaikki kynsikirjani ostaa Suomalaisesta, joko neitstä tai paikanpäältä. Huomioitavaa on, että suurin osa kynsikirjoista on tilaustuotteita, eli niitä ei hyllystä valmiiksi löydy, mutta omansa voi tilata joko myymälän kautta tia netistä.Jokaisesta kirjasta löytyy yleensä kuvien lisäksi jokin "perusinfo" siitä, miten kynsiä hoidetaan ja millaisilla välineillä niitä voi koristella. Joissakin kirjoissa on runsaastikin tekstiä ja esim yksityiskohtaiset ohjeet tiettyjen kynsien teosta. Toisissa kirjoissa on taas enemmänkin inspiraatiokuvia, joiden toteutuksen joutuu itse pähkäilemään lopputulosta tarkastelemalla.


Yllä näkyvä kirja taitaa olla ensimmäinen kynsikirjani. Tästä se kaikki sitten lähti! :) Sain kirjan joskus aikoinaan kynsimiitistä Kuopiosta (Mimaxin lahjoittamana) ja kyseinen kirja sisältää lähinnä kuvia. Itse tykkään kyllä henkilökohtaisesti paljonkin ihan "kuvakirjoista", sillä haen niistä usein inspiraatiota ja ideoita omiin kynsiini. En välttämättä lähde edes matkimaan täysin jotakin tiettyä lakkausta, vaan saatan poimia siitä väriyhdistelmän tai jonkin koristeluidean omille kynsilleni.Kirjojen lisäksi Suomesta on mahdollista ostaa Nail It! lehteä, joka on minun ehdoton ykköslehteni tällä hetkellä. Olen jokaisen numeron itselleni ostanut toisesta numerosta alkaen ja aion varmasti jatkossakin ostaa. Vain ensimmäinen numero ehti minulta mennä ohi, kun tarpeeksi läheltä ei löytynyt silloin myyntipaikkaa. Lehdessä on useita artikkeleita ja mm kyselypalsta kynsiin liittyen. Tässä on minusta siis oikeasti monta sivua ihan luettavaa asiaa, ei pelkästään hienoja ja inspiroivia kuvia. Lisäksi lehdestä löytyy useampia kuvasarjoja, joissa kynnet ovat tietenkin pääosassa. Lehdessä esitellään myös julkkisten kynsiä, lehden lukijoiden kynsiä aina tiettyyn teemaan liittyen ja tottakai lehti sisältää myös eri lakkamerkkien uusimpien kokoelmien mainoksia. Jos et ole tähän lehteen vielä tutustunut, niin lämpimästi suosittelen! Lehti ilmestyy n 2kk välein.


Kynsikirjallisuus on ehdottomasti minulle se ykkösjuttu, mutta on sitä muutakin kauneuteen liittyvää kirjallisuutta tullut hankittua. Ainakin tuo Hair Bible ja Make Up Bible ovat älyttömän hyviä ja käytännöllisiä kirjoja, jotka kaikkien kannattaa omistaa. Vogue Beautyn nappasin itselleni joskus muistaakseni Suomalaisen alesta muutamalla hassulla eurolla.

 

Tarkoitus olisi esitellä teille muutamia lakkauksia, joita kynsikirjojen pohjalta olen tehnyt. Ne säästän kuitenkin omaan postaukseensa, jottei tämä postaus veny älyttömä pitkäksi. Omistatteko kynsikirjoja? Jos teiltä sattuu löytymään jokin hyvä kynsikirja, jota minulla ei vielä ole, niin vinkatkaa ihmeessä.

2 kommenttia:

  1. Omistan muutaman tuollasen pienen joita esim mimax myy

    VastaaPoista
  2. eekku: Nuo pienet taitavat olla aina sellaisia, että niissä on lähinnä vain kuvia, mutta itse tykkään kyllä sellaisista selailla lakkaus-/koristeluideoita. :)

    VastaaPoista

Kirjoita tänne palautteesi, kommenttisi tai terveisesi! Kiitos jo etukäteen, arvostan paljon jokaista jätettyä kommenttia! Pyrin vastaamaan kaikkiin kommentteihin mahdollisimman pian!