tiistai 30. syyskuuta 2014

Kesämuistoja

Kesä on auttamatta ohi kun räntää sataa vaakatasossa, näin mietin tuossa viime viikolla, mutta onneksi sitä keliä ei kestänyt kuin pari päivää. Nyt on muutama lämminkin päivä vielä ollut, vaikka syksyhän se auttamatta on jo. Mutta silti haluan kirjoitella vielä vähän kesästä ja jakaa muutaman kuvan kesän ajalta. Aika sekametelisoppa tästä postauksesta taitaa tulla, mutta haluan näitä juttuja teidän kanssa kuitenkin jakaa, koska mulla oli kiva kesä. :)


Mun junamatkustaminen on vähentynyt viime aikoian roimasti ja varsnkin nyt kun en enää ole opiskelija, tulee junassa istuttua varmasti vielä vähemmän. Koirien kanssa on paljon helpompi liikkua omalla autolla ja kun matkassa on vähintään kaksi aikuisen junalipun hinnan maksavaa, niin halvemmaksihan se jo tulee. Junalla tulee matkusteltua lähinnä silloin kun olen äidin luona käymässä ja käyn esim Tampereella tai Helsingissä. Kesälläkin tuli pistäydyttyä pari kertaa Helsingissä ja junamatkaa piristivät hyvät matkaeväät. :)


Mitään suurempia reissuja en tänä kesänä tehnyt, vaan kesätyöt pitivät aika kiireisenä, mutta onneksi kotimaassakin voi matkailla ja kun vaan pääsee muutamaksi päiväksi pois kotimaisemista, niin kyllä se ihan lomalta tuntuu, vaikkei mihinkään ulkomaille asti pääsekään. Äidin luona tuli käytyä ahkerasti ja oli mulla yhden ystävän tuparit, toisen valmistujaiset... kaikkea semmoista pientä kivaa tekemistä ja kokemista.


Niin ja kesän huippuna päätöksenä oli ehdottomasti Cheekin stadionkeikka. Yllä pari kuvaa keikalta, mutta lisää on vielä luvassa. Kirjoittelen meinaan mun "keikkakesästä" oman postauksen, etten venytä tätä postausta ihan ylipitkäksi ja pääsen esittelemään vähän lisää kuvia teille. :)


Kun käyn äidin luona, on ainakin pari kertaa vuodessa pakko vierailla Iittalassa Kultasuklaan tehtäänmyymälässä. Samassa paikassa on myös Iittalan outlet, josta tulee ostettuauseasti myös kakkoslaatuisia astioita. Kesällä Kultasuklaalta tarttui mukaan pähkinöitä, lakua ja kilohinnalla ostettavia suklaita, joissa makuina mm. salmiakki-valkosuklaa ja vadelma-maitosklaa. Tykkään ostaaa näitä kilohinnoiteltuja paloja, koska ne ovat suhteellisen halpoja ja monista erikoisista mauista voi ottaa vaikka vain pienen maistiaispalan. Iloinen yllätys oli muuten se, että kuulin näitä myytävän myös Kuopion kauppahallissa.


Kesän ehdottomasti parhaita puolia on rusketus/päivetys, joka saa tämänkin kalpean naaman näyttämään vähän terveemmältä ilman meikkiäkin. :) Kesällä riittää paljon kevyempi meikki, vaikka otin kyllä taas kaiken irti siitä ilosta, että töihin voi/kannattaa meikata, kun en mene hikoilemaan tanssitunneille. Mun kasvot on ehkä huonoiten ruskettuva osa kehoani, jos tuota kaulan ja rintakehän aluetta ei lasketa. Eli kaikki ne osat, jotka on eniten näkyvissä, ruskettuu mulla kaikkein huonoiten. :D Reilua...


Kesän ehdoton plussa on tuoreet marjat ja herneet, joita voi ostaa torilla käydessä. Ihan liia vähän taas tänä kesänä tuli ostettua niitä ja olin aika laiska tänä vuonna pakastamaankaan marjoja. No, ensi vuonna sitten, jos vaikka sattuisi olemaan isompi pakastin.


Mä rakastan kesällä jäätelön syömistä ulkona! Aina kun käyn piipahtamassa torilla, pitää yrittää ostaa irtojäätelöpallo tai pehmis, koska niitä saa vain kesällä. taisin jo aiemmin kertoa, että kesän jäätelökausi korkataan aina viimeistään vappuna, jolloin täytyy ostaa ensimmäinen irtojäätelöpallo, vaikka lunta sataisi, mutta monesti olen kyllä ehtinyt jo viikkoa-paria ennen avata kesäjäätelökauden. :)


Tämä oli ensimmäinen kesä uudessa asunnossa ja tulipahan todettua, että yöt olivat pahimmilla helteillä aika kuumia ja hiostavia, mutta mielummin niin kuin että vettä sataisi koko kesä. Kumaa oli joo, mutta en halua liikaa valittaa, koska kesällä kuuluukin olla.


Koska tänä kesänä tuli reissattua paljon autolla, vierailin useampaankin otteeseen matkoillani Pandan tehtaanmyymälässä, joka sattuu olemaan kivasti "matkan varrella" kun tuonne Etelä-Suomeen ajelee. Sieltä tarttui aina mukaan enemmän tai vähemmän karkkia. :D Pandan tehdas sijaitsee siis Vaajakoskella ja sinne on mielestäni hyvät opasteet tulee sitten etelästä tai pohjoisesta päin. Tehdas on auki arkisin muistaakseni noin kuuteen ja lauantaisin kolmeen. Kesällä tehtaanmyymälä taisi olla myös sunnuntaisin auki? Joka tapauksessa tämän hetken aukiolot voi tarkistaa Pandan sivuilta.


Vaikka alkukesä oli kovin sateinen ja siksi sään puolesta aika surkea tai sanotaan vaikka kylmä, niin kyllä sitten loppukesästä myös lämpöä riitti. Itselleni sopi näin päin paremmin, koska alkukesä oli kamalan kiireinen kun viimeistelin opintojani ja kesätyöni alkoivat. Silloin en olisi edes ehtinyt nauttia hyvistä säistä. Mutta loppukesästä tuli nautittua ulkoilmasta ja auringonpaisteensa välillä yksin, välillä kavereiden kanssa ja myös muutaman kerran mun rakkaiden hauvojen kanssa. Bobo suorastaan nauttii auringossa makoilusta ja yritti pyydystellä kaikkia lentäviä ötököitä suihinsa. Sai siinä vähän olla tarkkana, ettei kaveri nappaa mitään ampiaista suuhunsa. Onpa Bobo onnistunut saamaan myös Veetin vähän innostumaan tuosta ötökoiden vahtaamisesta ja meillä on nyt kotona kaksi kärpästen metsästäjää. :D

Pakko vielä kehua, että meillä on nyt kyllä tosi kivan ulkoilumaastot ihan lähellä näin muuton jälkeen. Voidaan kiertää järveä tai pieniä metsäpolkuja, eikä tarvitse enää tallustella vain keskustan jalkakäytäviä.

Semmoisia kesämuistoja nyt tuli mieleen kun valokuva-albumejani koneellani selailin. Ehkä ensi kerralla sitten vuorossa taas jotain kynsiin ja kosmetiikkaan liittyvää... Mitä kivoja muistoja sinulla on kesästä?

2 kommenttia:

  1. Kivalta kuulosti sun kesä.Mun paras muisto on ehdottomasti turkin reissu

    VastaaPoista
  2. eekku: Varmasti ois ollut munkin kesän kohokohta, jos Turkissa olisin pistäytynyt :)

    VastaaPoista

Kirjoita tänne palautteesi, kommenttisi tai terveisesi! Kiitos jo etukäteen, arvostan paljon jokaista jätettyä kommenttia! Pyrin vastaamaan kaikkiin kommentteihin mahdollisimman pian!