keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Vika kouluviikko (TEOT)

Mulla siis loppui koulu viime viikon lauantaina ja se tarkoittaa, että puolessa välissä ollaan ja tanssinopettajan ammatti on taas hiukkasen lähempänä. :)

Vikalla viikolla ei ollut enää mitään "normaalia koulunkäyntiä", eikä sitäkään edellisellä viikolla, vaan reenitunnit meillä loppui jo pari viikkoa sitten. Viimeinen kouluviikko koostui lähinnä vain esiintymisistä ja niiden harjoittelusta. Kiva spesiaali viikko siis. Jo edellisellä viikolla oltiin pidetty valoharkkoja, jotta esitysviikolle jäisivät lähinnä enää kenraaliharjoitukset ja itse esiintymiset.Yllä näkyy juliste, jolla mainostettiin viikon esityksiä. Jokainen ilta oli hieman erilainen ja itse esiinnyin torstaina, perjantaina ja lauantaina. Keskiviikkona sain siis keskittyä täysin järjestelypuoleen ja olinkin vastaanottamassa katsojia, ohjaamassa heitä katsomoon ja myymässä väliajalla tarjottavia. Eli hommaa riitti, vaikka en itse lavalla ollutkaan.Keskiviikon asuvalinta oli yllä näkyvä.

toppi H&M
tunika Gina Tricot
legginsit Inspire
kengät Inspire
kaulakoru Espanjasta
hiuskukat H&M (muistaakseni) 

Torstaina oli sooloni ensi-ilta. Se jännitti tosi paljon, koska soolon valmistuminen meni toella viime tippaan. Itseasiassa koreografioin sooloni alun vasta esitysviikon tiistaina, kun vaihdoin vielä edellisellä viikolla alun musiikkia ja siksi alku  meni hieman uusiksi. Lopullinen puvustuskin oli kasassa vasta keskiviikkona, sillä etsin pitkään täydellistä valkoista/vaaleaa hametta sooloni loppuosaan. Torstaina oli onneksi kenraali ennen varsinaista esitystä ja siellä pääsin testaamaan, etät kaikki toimii. Ja kaikki onneksi toimi. Suurin jännitys siis jäi taakse kenraalissa ja itse esitykseen oli mukavampi lähteä, kun pahin paniikki oli poissa. Toisaalta musta oikeaa tunnetta ja tunnelmaa oli hieman haastavampi saada aikaan esityksessä, kun ei jännittänyt niin paljon. Mutta loppupeleissä soolon ekasta vedosta jäi hyvä mieli ja pystyin suuntaamaan hymyssä suin kotiin. Lava oli korkattu ja seuraavan päivänä jatkuu! Käytiin keskiviikkona onnistuneen illan jälkeen pyörähtämässä Pannuhuoneen terassilla ja vaihdettiin vähän fiiliksiä ekasta illasta. Mutta kaikki lähti ajoissa nukkumaan, koska torstaina jatkui haroitukset jo aamusta ja illalla oli taas esitys.Olin TEOISSA esiintymässä myös yhdessä ryhmäkoreografiassa, jonka Tarja Rinne teki meidän luokalle. Tarja Rinnehän on ollut tuomassa jazz-tanssia Suomeen ja kehittämässä sitä. Oli mahtavaa päästä tämmöisen melkein legendan tunneille. :) Tykkäsin paljon! Tehtiin perus treeninä Mattox-tekniikkaan pohjautuvia harjoituksia ja sen lisäksi Tarja kokosi meille tämän esitysbiisin, jossa oli mukana myös livemusa. Tarja opetti meille vanhaa liikeamteriaaliaan videolta, mutta katsoimme sen ilman musiikkia ja musiikki sävellettiin tukemaan meidän liikkeitä. Se oli tosi mielenkiintoista!

Esityksessä oli yhteensä kolme osaa. Musiikki vaihtui aina osien välissä ja meillä säesti rumpali ja pianisti. Ensimmäinen osa oli "lattari", toinen "funky" ja viimeinen "afro". Kokonaisuus sai nimekseen Minstreling. Se esitettiin perjantaina ja lauantaina avausnumerona.

Haasteena oli siis tuoda puvsutukseen elementtejä näistä kaikista. Värimaailmaksi Tarja toivoi "punakaalia" ja siihen sopivia tummai värejä. Onneksi tuo violetti kuuluu vahvasti omaan vaatekaappiini ja esiintymisvaatteet oli suhteellisen helppo löytää itselle. Lainasin myös muutamille kavereille vaatteita tähän esitykseen.Yllä näkyy esiintymisasuni ja alla hieman lisää pukuhuonetunnelmia ennen perjantain esitystä. Perjantaina en esittänyt muuta kuin tämän kyseisen tanssin ja siksipä pystyin tekemään meikin ja hiukset täysin Minstrelingin ehdoilla. Tein vinon ranskanletin, johon kiinnitin ison violetin rusetin koristeeksi. Otsahiukset (ne ylikasvaneet) kiinnitin pinneillä sivuun, jotteivat ne olisi silmillä.

Perjantain jälkee alkoi jo väsymys painaa (mun lisäksi Veetiä), mutta onneksi oli enää yksi päivä jäljellä. Äiti tuli perjantai-iltana kylään ja tuli sitten lauantaina katsomaan mun esityksiä.Kuvattiin lauantaina mun soolon esiintymisvaatteet kotona, että voin ne esitellä blogissa.

Sooloni alussa mulla oli musta mekko ja kuvasta puuttuu mustat tossut. Lavalla oli takavalot, joten musta näkyi yleisöön vain tumma silhuetti. Tätä kehuttiin hienon näköiseksi valotilanteeksi ja odotan kyllä, että näkisin sen itse videolta, koska siellä lavalla ollessa ei oikein saa käsitystä miltä se ulkopuolisen silmin näyttää.Sooloni edetessä vetäisin valkoisen mekon tuon mustan päälle ja tanssi jatkui. Päädyin lopulta käyttämään omaa Espnajasta ostettua mekkoa, joka ei ollut vielä tätä ennen päässytkään päälleni.Näiden vaatteiden lisäksi lavalla nähtiin mun mun Espanasta ostama farkkumekko yhden mun luokkalaisen päällä.
Olen ehtinyt mekkoa jo itsekin käyttää Suomeen paluun jälkeen ja nyt odottelen innolla kesän lämpimiä kelejä, jotta voin taas käyttää tätä. :)

Loppuun täytyy esitellä vielä ihana ylläri, nimittäin mun muutamia oppilaita oli katsomassa lauantain esitystä. Eikä mitä tahansa oppilaita, vaan mun huippu ihanat ikinuorten tanssijamituksen "mummot" ja heillä oli mulle ruusu! Aivan ihana yllätys ja aivan ihana ruusukin kaiken lisäksi! Kyllä mieltä lämmitti. :)

Harmitti ihan lähteä sunnuntaina kohti Hämeenlinnaa äidin kanssa kun ruusu jäi Kuopioon koristamaan mun kotiani... Mutta me tosiaan suunnattiin jo sunnuntaina sitten äidin kanssa etelämpään ja viikon lomailen täällä äidin nurkissa ennen kuin palaan taas Kuopioon nauttimaan kesästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita tänne palautteesi, kommenttisi tai terveisesi! Kiitos jo etukäteen, arvostan paljon jokaista jätettyä kommenttia! Pyrin vastaamaan kaikkiin kommentteihin mahdollisimman pian!