sunnuntai 19. huhtikuuta 2009

Rock the Ballet!

Eilen se sitten vihdoin oli! Nimittäin pääsin Helsinkiin, Savoy teatteriin katsomaan Rock the Ballet esitystä. Tätähän olin siis odottanut jo monta kuukautta ja ladannut aivan mielettömät odotukset esitykselle. Alkoi jo vähän mietityttää, että näinköhän joudun pettymään, kun odotin show olevan vähintään yhtä mieletön kuin Cirque de Soleilin Delirium-show, jota kävin katsomassa silloin kun se oli Helsingissä ja Suomessa ensimmäistä kertaa.

No, voin nyt hyvillä mielin sanoa, etten todellakaan pettynyt. Olen siis aivan myyty! Rasta Thomas ja hänen Bad Boys of Dance -ryhmänsä on aivan käsittämätön! (Katsoja lue lisää Bad Boys of Dance -ryhmän kotisivuilta.) Siis miehet on tajuttoman taitavia, tekniikka puhdasta ja esiintyäkin osaavat. Niin ja ei ollut yhtään hullumpaa katsella hyvin reenanneiden miesten paljaita ylävartaloita... Kyllä niitä lihaksia jo kehtäsi näytelläkin!

Ihan oikeasti, kaikki jotka väittävät ettei baletti ole cool, niin menkääpä kattoon toi esitys ja tulkaa sitten mulle kertoon. Toi on show just niille teinitytöille, jotka dissaa ballerinoja ja haluaa tanssia vaan jotain hiphoppia. Totuushan on, että baletti on kaiken pohja ja ilma balettitaustaa ei voi saada noin hyvää ja puhdasta tekniikkaa. Kaverit loikkas ilmaan ihan kuin niillä ois ollut vaijerit ja jalatkin lensi niin, ettei missään näyttänyt tutuvan. Vaikuttavaa.

Eihän toi esitys mitään perinteistä balettia ollut. Rock the Ballet oli sekoitus eri tanssityylejä ja musiikkia. Lavalla nähtiin balettia, nykytanssia, broadwayta, steppiä, hiphoppia, jne. Päättyipä ensimmäinen näytös hauskasti "I'm too Sexy" biisin tahdissa ja sitä ei kyllä ihan helpolla unohda. Tuli sen verran kiljuttua ja naurettua. Toisessa näytöksessä kuultiin musiikkiaQueenilta, Michael Jacksonilta ja Princeltä.

Eli siis yhteenvetona, ihan mahtava show. En tiedä olenko kenellekään vielä koskaan taputtanut seisoen niin pitkään ja hartaasti. Kaikki vaan nyt varaamaan lippuja Rock the Balletin Savoyn lisäviikolle, joka on elokuussa. Lähtisin itse mielelläni vaikka uudelleen katsomaan showta, oli se niin mykistävä temppuineen kaikkineen. Rasta Thomas on todellakin jumalan lahja tanssille. Eikä muu ryhmä nyt hirveästi hänestä jälkeen jää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita tänne palautteesi, kommenttisi tai terveisesi! Kiitos jo etukäteen, arvostan paljon jokaista jätettyä kommenttia! Pyrin vastaamaan kaikkiin kommentteihin mahdollisimman pian!