sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Joulutunnelmia

Joulu on ohi ja arkeenkin on jo ehditty palata ainakin meidän perheessä. Ajattelin kuitenkin koota blogiin vielä vähän kuvia ja tunnelmia joulusta.


Tällä kertaa vietimme vähän erilaisen joulun, koska poikkeuksellisesti emme lähteneet sukulaisten luo Etelä-Suomeen kuten yleensä, vaan vietimme ensimmäisen joulun täällä Savossa. Kamalan paljoa en kotia koristellut, koska eihän minulla edes ole täällä mitään koristeita, kun en ikinä ole kotona joulua!  Kuusenkin äiti toi mukanaan, ettei tarvinnut  lähteä semmosita ostamaan. Tyydyin siis lähinnä laittamaan tuikkuja (eikö ole ihana tuo tanssija, joka pitelee tuikkua?!) ja kynttilöitä esille, kokosin kuusen parvekkeelle ja vaihdoin jouluisemmat verhot, vaikkei mistään varsinaisista jouluverhoista voidakaan puhua. (Vallilan kelohonka toimii aina!)


Jouluun valmistautuminen meni paljolti töiden merkeissä ja pakko myöntää, että olin 23. päivä illalla ihan poikki töistä kotiin päästyäni. Kyllä mieltä lämmitti, kun tiesin saavani viettää kolme päivää kotona ja keskittyä välillä muuhun kun töihin.


Olen ollut tosi monena jouluaattona töissä ja nyt oli suorastaan outoa, kun sai rauhassa nukkua kotona pitkään, herätä rauhassa katsomaan Lumiukkoa ja syömään perinteisen joulupuuron aamupalaksi. Sitten pitikin alkaa jo leipomaan & ruokaa laittamaan. kalkkuna oli kyllä paistettu jo edellisenä iltana. Meillä ei siis ole kinkkua koskaan, vaan kalkkunarulla. Muutenkaan miedän jouluruuat ei taida olla sieltä perinteisimmästä päästä. Itse kun en ole ollut ikinä mikään jouluruokien suuri ystävä, niin mielummin kehittelen omat jouluruokani, jotka sitten oikeasti myös ovat maultaan mieleeni. :)


Lahjoista kai pitää myös laittaa vähän kuvaa. Sain kaikennäköistä hyödyllistä ja semmoista, mitä olin toivonutkin. Ja tietenkin karkkia. Perinteeksi on muodostunut myös se, että teetätän seuraavalle vuodelle aina kalenterin Veetin & Bobon kuvilla. Ja tämmöiset menee aina lahjaksi myös kummallekin "mummolle".

Huomaatteko, ei yhtään kynsilakkoja?! No, tilasin niitä ihan itse itselleni "etukäteislahjaksi" ja esittelen niitä sitten toisessa postauksessa... :D En viitsinyt pistää niitä pakettiin nimittäin.


Meidän isoin joululahja saatiin jo 23. päivä käyttöön, sillä hankimme uuden television ja se saapui juuri sopivasti ennen joulua. Kyllä itsellä on vähän totuttelua tuohon 50 tuumaiseen jättinäyttöön, mutta avomies tykkää ja hykertelee tyytyväisenä, kun nyt on kiva pelata xboxia...

Ja sain ihan täytenä yllätyksenä avomieheltä kaksi törkeän tyylikästä Ferrari-hupparia lahjaksi! Toisessa on edessä vetoketju ja menee kesällä vaikka takista ja toinen on perinteinen hupullinen huppari kengurutaskulla. Olen katsonut formuloita jo pikkutytöstä ja Ferrari on ollut aina suosikkitallini. Kävin Espanjassakin Ferrarin liikkeessä hypistelemässä vaatteita, mutta en raaskinut ostaa mitään silloin... Nyt sain kaksi ihan aitoa fanipaitaa, jotka pääsevät varmasti käyttöön.


Koska avomiehen vanhemmat eivät päässeet viettämään tänä vuonna kanssamme joulua, he kävivät jo vähän aiemmin kylässä ja hankkivat meille vähän kaikkea kivaa uutta kotiin. Saatiin mm uusi matto olkkariin ja makkariin kaappi, jonka päälle siirtyi meidän vanha tv.


Maton päällä pari poikien (eli siis hauvojen) joululahjaa. Pojat sai tänäkin vuonna ihan älyttömästi lajhjoja ja kaapit pursuilee nyt kaikkia koirien herkkuja. :D Mutta niinhän niiden lasten pitääkin saada eniten paketteja...

Sitten olisi vielä esittelyssä parit joulukynnet. En ole ehtinyt tänä vuonna oikeastaan tehdä kuin nämä kahdet joulukynnet, muttta tykkäsin näistä kummistakin kovasti. Nämä ensimmäiset vilahtivat kuvassa jo ylempänä joulukorvisteni kanssa.


Meidän tämän joulun teemavärit olivat punainen ja kultainen (joilla koristeltiin joulukuusi) ja valitsin nämä samat värit myös kynsiini. Halusin kokeilla kerrankin punaisia lumihiutaleleimoja perinteisten valkoisten sijaan ja alle valkkasin erilaisia kultaisia lakkoja, joita löytyikin aika paljon. Parilla kynnellä on OPIn Love.Angel.Music.Baby. + vähän kimallusta China Glazen Cleopatralla, parissa kynnessä on China Glazen I Herd That ja keskisormissa on liukuväri China Glazen Cleopatralla ja Oxygenilla. Kaikissa kynsisäs on päällyslakka päällä. Leimaukset tein Konadin punaisella leimauslakalla ja kuvio löytyi tällä kertaa Bundle Monsterin laatasta, jossa on siis koko kynnen kuvio lumihiutaleilla.


Toiset joulukynteni olivatkin sitten vähän monimutkaisemmat. Alla ensin kaikki käyttämäni lakat.


Käytössä olivat pari juuri ostettua Essencen lakkaa (jotka hankin nimenomaan joulua ajatellen): punainen Fame Fatal ja vihreä (ei minttu, kuten kuva väittää) Roller Coaster, Wild & Mildin Broadway ja China Glazen ehdottomat joullakat: Ruby Pumps ja Party Hearty. Tosin Ruby Pumps oli hyvin minimaalisessa osassa tässä lakkaukessa (pisteinä punaisilla kynsillä tuomassa kimmellystä), koska eihän sitä voi mennä joulua ilman Rubya...


Harvoin tulee maalailtua vapaallä kädellä kynsille koristeluja, mutta nyt maalasin havuoksia tai mistelinlehtiä (miten sen nyt haluaa tulkita) ja joulupalloja. Tuo Party Heartykin toimii mielestäni todella hyvin kultaisella pohjalla. Party Hearty taitaakin olla minulle se ehdoton joululakka ja heti perässä tulee sitten Ruby Pumps, vaikka Rubya tulee joskus käytettyä muinakin vuodenaikoina.


Tykkäsin lopputuloksesta paljon ja pari ihan tuntematonta ihmistä kehuikin kynsiäni töissä. Näistä kynsistä tuli lopulta oikeasti niin kivat, että harmitti oikein poistaa lakkaukset, vaikka ne ehtivät olla useamman päivän!

3 kommenttia:

  1. eekku: Niin oli mustakin! :) Saitko muuten itse paljon lahjoja?

    VastaaPoista
  2. Olin jälleen mukana muutaman bloggaajan kesken järkätyssä joululahjaringissä.Blogissa näkyy postausta lahjoista,kaikkea ihanaa
    Puolison kanssa sovittiin ettei hankita ja sit sain lähinnä rahaa jolla saan ite hankkia lahjoja itselle

    VastaaPoista

Kirjoita tänne palautteesi, kommenttisi tai terveisesi! Kiitos jo etukäteen, arvostan paljon jokaista jätettyä kommenttia! Pyrin vastaamaan kaikkiin kommentteihin mahdollisimman pian!