maanantai 10. elokuuta 2009

Juhannuksen viettoa Tukholmassa osa 2/2

Eli jatketaampa nyt sitten vihdoinkin tätä kuvatulvaa rakkaasta naapurimaastamme...

(Tuli sitten muuten aivan älyttömän paljon kuvia, koittakaa jaksaa odottaa, että ne latautuu...)Minä pieni, ovi iso. :)Nähtiin tämmöinen aivan mahtava valkoisiin pukeutunut ja valkoiseksi meikattu taiteilija kadulta, joka keräsi kyllä aika paljon yleisöä esityksellään. Otti mahtavasti kaikkia hauskaoja asentoja ja vanhemmat yrittä saada lapsiaan kättelemään "patsasta".
Kuninkaanlinna joka puolelta kuvattuna. Hienohan se oli. Niin iso kylläkin, että oli vaikea saada mahtumaan kuvaan. :)

Kuninkaanlinnan ympäristöstä rakennuksia. Kaikkea sekalaista siis, mitä sattui vain siinä lähistöllä näkymään. Siellä oli niin paljon kaikkia upean näköisiä taloja ja tosi kauniita yksityiskohtia, että eihän toi kameran muistikortti millään meinannut riittää. En edes viitsi rääkätä teitä niillä kaikilla kuvilla, joita otin. Niitä kun on satoja. Viimeisessä kuvassa muuten suomalainen kirkko.Lisää kuninkaanlinnaa ja ekassa kuvassa minä poseeraan upeasti tuossa hiekkarampilla, jota noustiin linnan eteen. Sitten vähän lähempää kuvaa koristelllisista sisäänkäynneistä. Arvatkaa vaan mikä työ oli saada kuvaa niin, ettei ois tuhat eri päätä oven edessä...

Ja tässä hieman lähikuvaa kuninkaanlinnaa koristavista patsaista. valitettavasti osa oli ikävästi tuollaisen verkon takana, niin kuvat eivät ole parhaita mahdollisia, mutta eiköhän tässä nyt ole teille patsaita tarpeeksi. :)


Oopperatalo oli aivan mielettömän upea näky ja sitä oli hyvä kuvata tuosta kuninkaanlinnan edestä. Aivan mielettömän kaunis rakennus.Tässä on taas näkymiä kuninkaanlinnan edestä. Äkkiä alkoi kuulua jostain musiikkia, siis lähinnä torvien soittoa yms. ja kauheesti katselimme ympärillemme ja ihmettelimme, mistä se ääni oikein tuli ennen kuin bongattiin tuo jokin kulkue vastarannalla.


Istuttiin hieman lepuuttamaan jalkojamme ja siinä sitten kuvasin ajankuluksi ympäristöä. Siinä vieressä oli tuommoinen "tonttukauppa", siksi tuo viimeisen kuvan tonttu oli siinä kadulla. Oli muuten aivan mieletön turistinähtävyys, kaikki vanhemmat kuavs lapsiaan tontun vierellä ja kävi siinä muutama aikuinenkin poseeraamassa. :)

Muutama kiva yksityiskohta matkaltamme. Monessa paikassa oli tällaisia ihania kylttejä ja lippuja toivottavassa ohikulkijoita tervetulleeksi sisään.

Löydettiin matkalla myös tämmöinen oikein kaunis suihkulähde, joka oli siis pulujenkin mieleen. :)Tätä rakennusta tuli sitten kuvattua hieman enemmän, kun ei se millään meinannut mahtua kokonaan kuvaan ja täytyihän tuosta pihalla nököttävästä patsaastakin saada lähikuva. Niin ja joku voi halutessaan yrittää lukea patsaan taustalla olevan taulun tekstin... :)Muutama hieno yksityiskohta vielä poimittuna matkalta takaisin laivaan. Ja niin rakastuin noihin pikkukujiin, joita vanha kaupunki oli tietenkin aivan pullollaan.

Ja sitten ollaankin jo onnellisesti takaisin laivalla ostoskassien kanssa, tietenkin. Ja päälle vaihdoin tuon über kimmeltävän pinkint paidan ja sitten lähdettiinkin kannelle kuvaamaan Ruotsin saaristoa.

Näkymiä kun laiva lähti taas liikkeelle. "Hei, hei, hyvästi Ruotsi!" Eli maisemia siitä ihan sataman lähettyviltä. Ja kun tosiaan oltiin juhannusristeilyllä, niin kolmoskuvassa näkyy, kuinka laiva oli koristeltu juhannuskoivuilla! :)

Tässä hieman taiteellisempia kuvia. Ihanasti roikkui pilvet kun kauempana satoi ja aurinkokin kun alkoi laskea, niin taivas värittyi aika upeasti.

Ahvenanmaalle kun saavuttiin, niin aurinko laski juuri silloin. Taivas oli aika kauniin näköinen. Ja satuttiin sopivasti kannelle, että pystyttiin kuvaamaan meidän satamaan tulo. Siljan laiva kääntyi kivasti ihan meidän vieree

Illalla siirryttiin yökerhon puolelle ja sieltäkin nappasin pari kuvaa ennen kuin vein kameran hyttiin. Eli tämmöisiä drinkkejä maisteltiin ja päällä on muuten jälleen paita, jonka nappasin mukaani Ruotsista. Niin, pakkoohan mun oli saada chihuhua-blingblingiä. xDHome Sweet Home. Eli tämmöinen (siis tuommoinen kuin ekassa kuvassa) oli näkymä hyttimme ikkunasta kun saavuimme Helsinkiin. (Oltiin siis juurikin vasta siinä heräilty...) Eli äkkiä kamat kasaan ja ulos laivasta, kohti autoa ja sitten ajamaan Hämeenlinnaan. Keimolassa käytiin ostamassa vähän evästä, että jaksettiin kotiin asti. Olipa mahtava juhannus! (Vaikka olo nyt ei ollut mikään mahtavan muutaman tunnin yöunien jälkeen...)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita tänne palautteesi, kommenttisi tai terveisesi! Kiitos jo etukäteen, arvostan paljon jokaista jätettyä kommenttia! Pyrin vastaamaan kaikkiin kommentteihin mahdollisimman pian!