keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Siivousvimma osa 2: Kengät järjestykseen

Muistatteko kun viime kuussa esittelin uutta kynsilakkalaatikoiden järjestystä? No, siivousvimma ei jäänyt todellakaan siihen, vaan kävin läpi myös kenkävarastoni ja samalla siirsin kaikki kesäkengät varastoon odottamaan ensi kesää. Niin ja kaivoin tietty varastosta kaikki talvikengät esille.

Makuuhuone näytti siis tältä...



Säilytän monia kenkiä kenkälaatikoissa, jos vain semmoisia sattuu olemaan. Kaikille kengille niitä ei valitettavasti ole, mutta onneksi joihinkin laatikoihin menee kaksi. Ja ostin loppukesästä tosiaan Ikeasta lisää erilaisia laatikkoratkaisuja noita kenkiä varten.

Pyrin aina ottamaan liikkeestä kengilleni laatikon mukaan, jos se on vain mahdollista. Tykkään ostaa kenkiä liikkeistä, joista saa laatikon mukaan. Mutta esim ulkomailta tuodessa kengät vain mahtuvat paljon paremmin matkalaukkuun ilman laatikkoa ja painavatkin vähemmän. Pidän laatikoissa enimmäkseen erilaisia avokkaita ja juhlakenkiä, mutta lenkkareiden mukana tulevasta kenkälaatikosta en koskaan kieltäydy, sinnehän voi laittaa kotona sitten ihan jotkut muut kengät.



Tajusin nyt, että yllä näkyvät kengät ovat jo kerran aiemmin blogissani vilahtaneet muotipäivien yhteydessä, mutta tässä ne nyt ovat vielä uudelleen. Biancon liikkeen loppuunmyynnistä kävin siis hakemassa pari paria kenkiä laatikoineen. Ensi kevättä ja kesää nuo saavat nyt kaapissa odotella, mutta valkoisille "peruskorkkareille" on aina käyttöä arkenakin kun korko on noin matala ja uskon kiilakoroista tykkääväni tulevaisuudessakin.



Tosiaan ballerinat saivat väistyä kenkälaatikoista varaston puolelle ja tilalle tuli nilkkureita ja saapikkaita. Kesäkengissä on kyllä se ihana puoli, että ne mahtuvat niin kovin pieneen tilaan! Noita talvikenkiä kun kaivoin esiin niin tuntui taas, ettei mulla ole tarpeeksi tilaa kaikille kengilleni. (Sehän ei missään nimessä tarkoita, että mulla ois liikaa kenkiä.)

Mä kävin siis samalla kenkävarastoni kunnolla läpi ja heitin kylmästi roskiin huonokuntoisia kenkiä, jotka alkavat olla niin loppuun kulutettuja, että ne ovat auttamatta tulleet tiensä päähän. Annoin myös pari paria kenkiä äidilleni ja pari paria odottaa mulla nyt johonkin kirpparille tms menoa, koska ne ovat itselle vain epäsopivat jalkaan ja käyttöä niille ei ole. Ja tämä kunnon karsiminenhan tarkoitti tietenkin sitä, että tilalle saa ostaa uusia kenkiä! :D Mä uusinkin tässä kesällä aika totaalisesti tuon kenkävarastoni ja nyt vihdoin sain kaikki uudet ihanuudet kuvattua ja liitän ne tähän samaan postaukseen.



Ensinnäkin pistin kaikki "läpsykkääni" ihan uusiksi tässä kenkäkaappisiivossa ja heitin surutta vanhat risaiset pois. Tilalle ostin perus värit eli mustat ja valkoiset alennuksesta.

Toinen huomionarvoinen asia oli, että mä annoin melkein kaikki lenkkarini pois. Multa lähti pari paria lenkkareita/tennareita roskiin ja pari paria kierrätykseen. Mulla ei siis ollut oikeastaan mitään "arkikenkiä" ja niitäpä piti sitten lähteä metsästämään kaupungilta. Tulin kotiin kolmen kenkäparin kanssa. Kaikki löytyivät Dinskosta. Tässäpä he ovat:



Kaikki kolme paria olivat alennuksessa ja maksoivat yhteensä jonkun 50e? Ei todellakaan paha! Yllä näkyvät ihanat kiilakorkolenkkarit suorastaan huusivat mun nimeäni kaupassa ja onneksi löysin näistä koon. Alla näkyy sitten mun uudet "perus mustat kengät", joita pitkään mietin että onko nää jotenkin liian erikoiset niitteineen kaikkineen mun jokapäiväisiksi käyttökengiksi. Täytyy kuitenkin sanoa, että oon ollut näihin tosi tyytyväinen ja nämä mulla on jalassa helposti viitenä päivänä viikossa. Musta on kiva, etteivät nämä ole vain "tylsät arkikengät", vaan noiden niittien ansiosta näissäkin on joku juju. Nyt talven tullen oon siirtynyt saappaisiin/saapikkaisiin, mutta nää on mun ehdottomasti eniten käytössää olevat kengät keväällä ja syksyllä.



Kolmantena parina tuli ostettua vielä nämä hopeiset kengät. Ihan vaan sen takia, että mun edelliset hopeiset lenkkarit ei ainakaan miehen mielestä olleet enää mitkään hopeiset, vaan kuluneen ja vanhan näköiset. En ikinä uskonut, että mulla ois näin hyvä säkä ja löytäisin täydelliset korvaajat mun rakkaille hopeatossuille ja vieläpä alesta!



Ballerinat ovat mielestäni vähän sellaisia, että ne kestävät sen kesän tai kaksi ja sitten alkavat olla jo niin puhki kuluneita, reikäisiä ja venyneitä, että uudet pitäisi hommata tilalle. Mä olin harmissani, kun mun söpöt vaaleat kukkaballerinat olivat jo aivan loppuun käytetyt, eikä viimeisin rankkasateessa kävely ainakaan tehnyt niille yhtään hyvää... Kovasti uskottelin kuitenkin itselleni, että kyllä ne vielä kerran tai kaksi jalassa menee... Ja sitten koitti ilon päivä kun löysin mielestäni melko identtiset uudet vaaleat kukikkaat ballerinat! Eikä maksanut kun 10e. :)



Kävin pyörähtämässä myös Matkuksessa tarkastamassa sen kenkävalikoimaa ja muutakin. Siellä pistäydyin jälleen Dinskon myymälässä. Satuinpa löytämään alla näkyvät pinkit kengät oikeassa koossa ja pakkohan ne oli ottaa mukaan 12,90e hinnalla, kun olin niitä jo aiemmin katsellut keskustan myymälässä. Sopivaa kokoa ei vaan keskustasta löytynyt. Nää on kyllä niin piristävät ja mätsää kivasti mun pinkkiin Puman laukkuun. :)



Attituden kangaskengät nappasin pinkkien kenkien kanssa mukaani Matkuksen Dinskosta ja äiti sponssas ne mulle. Nää on kivasti ballerinan ja tennarin välimaastosta, kuten myyjäkin sanoi.



Varvassandaalit hankin itseasiassa itselleni jo Lahden reissullani ihan alkukesästä, mutta nämä jäivät sitten äidin luo makuupussin mukana ja vasta nyt syksyllä muistin ne tuoda Kuopioon asti. Tuli näitä kuitenkin aina äidin luona käytettyä.



Ja lopuksi vielä vähän ajankohtaisempiin kenkiin, eli tämän syksy hankintoihin:



Mulla on ollut jo pidempään hankintalistalla mustat suht matalakorkoiset saapikkaat, jotka tulis ihan arkikäyttöön, mutta jotka menis tarpeen tullen vähän juhlavammankin asun kanssa ja pääsis varmasti paljon käyttöön mekkojen ja hameiden kanssa. Multa löytyy kivoja ruskeita saapikkaita ja erilaisia nilkkureita, mutta nyt tahdoin ihan perus mustaa. Citymarketista kotiutinkin itselleni uudet mustat saapikkaat kenkäpassin tuoman alennuksen voimin. Vielä en raaskinut kuitenkaan vanhemmista matalakorkoisista saapikkaista luopua, vaikka korot ovat kovin kuluneet ja miehen mielestä ne ovat tulleet jo tiensä päähän. Mutta kun vielä ei ole sellaisia reikiä, joista vesi suorastaan ryöppyää sisään ja pienestä sateesta selviää kuivin jaloin, niin minä en ole vielä valmis kengistä luopumaan. :)

Alla oleva kuva on tuttu jo instagramista seuraajilleni. Nämä ihanuudet nappasin mukaani Tallinnan reissultani!



Mä en voi vaan vastustaa mitään piikkejä ja niittejä... Eikä musta ois ollut soveliasta tulla reissulta kotiin ilman yhtä uutta kenkäparia. Kai sitä joka matkalta pitää edes yhdet kengät (ja kynsilakkoja) ostaa, vai mitä?! Hintakaan ei ollut näillä paha, alle 30e maksoin näistä.



Ihan viimeisin kenkähankintani näkyy yllä. Mulla on Dinskon lahjakortti pyörinyt jo hetken lompakossa ja päätin, että nyt pitää mennä sekin tuhlaamaan ennen kuin hukkaan sen. :D Matkuksessa sattui vielä olemaan synttärihulinat ja DInskon liikkeessä sai kaiksita kengistä 20% alen. Eli suorastaan loistava diili, mähän sain nämä kengät käytännössä ilmaiseksi, kun olivat jo valmiiksi alennuksessa ja siihen päälle tuo lisäale! :)

Semmoinen kenkästoori. Ja nyt oon kyllä sitä mieltä, että uusia kenkiä en tarvi. En ainakaan ennen tammikuun alennusmyyntejä. :D

Löytyikö jotain suosikkeja näiden kenkien joukosta? Millaiset kengät sinä haluaisit tällä hetkellä hankkia tai millaiset kengät tarvitset juuri nyt?

4 kommenttia:

  1. Ihania kenkiä olet ostellu.Etenki noi kiilakorko tennarit ja mustat pitkävartiset saappaat =)

    VastaaPoista
  2. Ihanat nuo Tallinnasta ostetut niittikengät, ahh! Ja hei millä nimellä siut löytää instagramista? :)

    VastaaPoista
  3. Noi niitti kengät... My God Mitkä Herkut! O.O

    VastaaPoista
  4. eekku: Kiitos! Musta noi kiilakorkoiset lenkkarit on jotenkin tosi herkullisen väriset ja mustat saapikkaat taas aina käytännölliset värinsä puolesta. :)

    EliZaaa: Oon instassa nimimerkillä ninianee: http://instagram.com/ninianee#

    Tiikeriankka: Hih, joo, itsekin ehkä kuolasin ihan hiukan kun noi näin. Ihan hiukan vaan. :P

    VastaaPoista

Kirjoita tänne palautteesi, kommenttisi tai terveisesi! Kiitos jo etukäteen, arvostan paljon jokaista jätettyä kommenttia! Pyrin vastaamaan kaikkiin kommentteihin mahdollisimman pian!