sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Nail It!

Mä oon aina tykännyt kerätä omaan harrastukseen liittyvää kirjallisuutta ja lehtiä. Kynsiharrastukseni ei ole poikkeus, tosin tästä aiheesta ei ole vielä kovin paljoa kirjoitettu. Hankin aiemmin tosiaan erään suomenkielisen kynsikirjan, johon olin kovin tyytyväinen. Sen lisäksi olen kyllä jäänyt ihan koukkuun tähän Suomesta saatavaan englanninkieliseen kynsilehteen! Lehti on aiemminkin vilahdellut blogissani ja monet muutkin bloggaajat ovat siitä kirjoitelleet kun se alkoi ilmestyä Suomessa. Mielipiteet ovat vaihdelleet, mutta itse oon kyllä jotenkin kai yleensäkin aikakausilehdistä tykkäävä? Ainakin olen täysin ihastunut tähän lehteen ja käyn sen heti hakemassa kun tiedän uuden numeron ilmestyneen.Yllä näkyy uusin numero, tai siis uusin Suomessa myynnissä oleva numero. Vähänhän me laahataan alkuperäismaata jäljessä, siellä mielestäni on jo uusi numero tullut uunista ulos...

Muistan lukeneeni jostain ja blogissakin olen joskus kirjoitellut siitä, että Suomessa on alettu kirjoittaa enemmän ja enemmän kynsistä. Ne ovat selvästi "in" tällä hetkellä. Kuitenkin lehtien sivuilla näkyvät vinkit eivät tunnu aina kovin ammattimaisilta ja lehtikuvien lakkauksien siistimisessäkin voi olla toivomisen varaa jne. Nämä jutut voivat mennä läpi "taviksille" ihan tosi asiallisina, mutta moni vähänkin enemmän kynsiharrastukseen perehtynyt kyllä kiinnittää helposti huomiota lehtien kynsijuttujen pieniin epäkohtiin... Kuitenkin on minusta mahtavaa, että kynsistä kirjoitetaan. Valitettavasti vain maailmalla näkyvät uusimmat trendit eivät kovin helposti ja nopeasti näy näissä suomalaisissa lehtijutuissa. Monesti voi tuntua, että "sen hetken must kynsien koristelutapa" loistaa poissaolollaan tai lehdissä esitellään jotain tyyliä tai lakkaa, joka itselle on ollut tuttu jo pitkään, koska se on ollut hitti ulkomailla jo pitkään. Siinä on ehkä yksi syy, miksi tykkään kovin paljon tästä Nail it! lehdestä. Sen kautta pääsen lukemaan hieman tuoreempaa tietoa siitä, mikä maailmalla on in ja mitä uusia kokoelmia/lakkoja eri merkeiltä on tulossa.Ajattelin nyt esitellä vähän tarkemmin tuon Nail it! lehden aiempaa numeroa ja samalla perustella hieman, miksi tykkään niin paljon kyseisestä lehdestä.Kyseinen lehden numero on kesänumero ja siksipä lehden sivuilta löytyy paljon kesäisiä neon värejä ja myös tekstuurilakat olivat vahvasti edustettuina. Lehden jutuissa vilahtelee kynsien lisäksi muita meikkejä ja myös vaatetusta & kenkiä. Näistä vaatteista ja kengistäkin voi löytää hyvin inspiraatiota kynsiin ja tässä numerossa onkin tehty kynsiin koristeluja kenkien innoittamana. Tästä numerosta löytyy myös juttu, jossa kynsilakka on yhdistetty johonkin tiettyyn hajuveteen ja käsittääkseni joka numerosta löytyy vielä sivun mittainen juttu, jossa on toteutettu "minimaalinen" ja "maksimaalinen" koristelu kynnelle ja inspiraationa on ollut jonkin catwalkilta bongattu muotivaate.Monesti jutuissa on selitetty miten kynnet saa aikaan ja listattu käytettyjä lakkoja jne, jolloin ne toimivat hyvinä tutoriaaleina. Itse tykkään kyllä tehdä kynsiä ihan vain katsomalla inspiraatiokuvaa, en tarvitse välttämättä mitään askel askeleelta etenevää ohjeistusta, miten saan toteutettua kyseiset kynnet. Tykkään tässä käyttää vähän omaa mielikuvitusta ja päätellä itse, miten lakkaus on saatu aikaan.

Tässä kyseisessä numerossa oli minusta jännittävää se, että tekstuurilakkauksiin ei aina tarvinnutkaan tekstuurilakkaa, vaan sen voi loihtia vaikkapa hienon rantahiekan avulla. Aika hurjaa ja kekseliästä! Tätä lehteä lukiessa saa paljon lisää vaihtoehtoja, eikä aina tarvitse toimia perinteisellä ja helpoimmalla tavalla, vaan luovuus on sallittua. :) Silti itse kyllä taidan olla sen verran perinteinen, että liputan tekstuurilakkojen perään ja luon omille kynsilleni jatkossakin tekstuurin ihan sille tarkoitetulla lakalla...Lehdessä on myös tietenkin muutama kunnon "muotijuttu", jossa pääosassa ovat vaatteiden sijaan totta kai kynnet ja niiden näyttävät koristelut/lakkaukset. Nämä ovat minusta aina hirmu inspiroivia ja aina löytyy jokin koristelutyyli, jota minäkin haluaisin omille kynsilleni kokeilla.

Lehdessä on lisäksi paljon mainoksia ja tiedän sen ärsyttävän joitakin lukijoita. Itseäni tämä ei kuitenkaan haittaa, koska minusta mainoksetkin ovat hyviä inspiraation lähteitä ja alla näkyvässä Color Clubin mainoksessa on jopa itsessään sanallinen ohjeistus, miten voit luoda mainoskuvassa näkyvän lakkauksen. Tämän helpommaksi ei homma paljoa voisi mennä. Ei tarvitse edes arvailla, mitenhän tuokin lakkaus on tehty...Kyseisessä numerossa (ja tässä lehdessä yleensäkin) on siis mielestäni todella paljon juttuja, joista voi poimia inspiraatiota omien kynsien koristeluun. Ehdottomia suosikkejani on snapshot aukeamat, joihin on kerätty kynsiharrastajien lähettämiä kuvia aina jollakin tietyllä teemalla. (Lisää kuvia samalla teemalla löytyy netistä ja seuraava aihe ilmoitetaan aina instagramissa.) Tässä numerossa teemana oli sininen. Lehdestä löytyi 26 erilaista sinistä lakkausta ja ne olivat kaikki mielestäni sellaisia, että kuvan perusteella voisin yrittää vastaavaa lakkausta toteuttaa itselleni. Lehdessä esitellään myös eri julkkisten kynsiä/lakkauksia ja minusta niitäkin on kiva seurata.

Joka lehdessä on osio, jossa voi kysyä kynsiin liittyviä kysymyksiä. Myös pääkirjoitus on aina hauska, koska sen yhteydessä esitellään päätoimittajan sen hetkiset kynnet. Lisäksi lehdessä on osio, jossa kynsibloggaajat esittelevät luottotuotteitaan ja kertovat kynsiharrastuksestaan. Lehdessä on siis paljon luettavaa ja vaikka lehti onkin yleensä jossain määrin sidoksissa vuodenaikaan, jolloin se ilmestyy (kesällä paljon vinkkejä, mikä sopii rannalle jne), eivät lakkausideat minusta vanhene. Saman lakkauksen voi toteuttaa eri vuodenaikana vaikka eri väreillä ja eihän kukaan ole kieltänyt lakkaamasta kirkkailla väreillä keskellä synkkää syksyä. Näin ollen vanhoistakin numeroista voi löytää uusia ideoita ja lehdistä bongattuja vinkkejä voi käyttää hyvin vuosienkin päästä, vaikka ne eivät olisikaan juuri sillä hetkellä sitä "kuuminta hottia". En minä ainakaan koristele kynsiäni sen perusteella, mikä on nyt muotia, vaan sen perusteella mikä kivalta tuntuu ja millaista koristelutyyliä haluan sillä kertaa kokeilla.

Onko muilla kokemuksia Nail It! lehdestä tai muista kynsiaiheisista lehdistä ja mitä niistä yleensäkin tykkäätte?

2 kommenttia:

  1. Mulla ei kokemusta tuosta lehdestä kun aika kallis ja omistan vaan muutamia mallikirjoja kynsille =)

    VastaaPoista
  2. eekku: Joo, on aika hintava. :/ Mutta siitäkin huolimatta oon kyllä ihan koukussa tähän lehteen. :)

    VastaaPoista

Kirjoita tänne palautteesi, kommenttisi tai terveisesi! Kiitos jo etukäteen, arvostan paljon jokaista jätettyä kommenttia! Pyrin vastaamaan kaikkiin kommentteihin mahdollisimman pian!