sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Tanssi on elämä sulkematta pois elämää.

Kuten taisin jo aiemmin syyslomaa koskevassa postauksessani mainita, me kuvailtiin tanssikuvia Suvin kanssa Helsingissä kun olin siellä muutaman päivän vierailulla lomani aluksi. Aiheesta hyvää tasutatietoa ja melkein kaikki meidän hienot kuvat (ja suvin muutkin hienot kuvat!) löytyy Suvin blogin puolelta ja kannattaa ehdottomasti käydä tsekkaamassa meidän projektin kuvasarjat ja niiden mahtvat kuvatekstit. :) Suvi on myös hyvin taustottanut tota meidän prokkista, mutta kai mäkin voin asiasta muutaman sanan sanoa ja ehkä pari kuvaakin postata.

No ihan ensiksi tää pikkunen kuvasarja Improvisaatio-oppeja, joka puhuttelee mua hyvin paljon. Tässä on itse asiassa aika paljolti kiteytetty viime vuosi, se mitä Kälviällä oppi. Kuvatekstit on siis peräisin syksyltä 2009 kun meillä oli imrovisaatioviikko ja silloin mulle aukes aika lailla ihan uus maailma ja käsitys tästä hienosta avarammasta uudesta tanssin maailmasta vain vahvistui ja parani mitä pidemmälle kälviäaikaa mentiin. Kiitos siis mahtavalle opettajallemme Giorgiolle. Ja lainaan nyt tärkeesti kuvatekstit Suvin blogista (hieman lyhennettynä kyllä)! :D"En mä osaa tanssia, osaan vaan näytellä" "And you say they are two different things?""I'm doing this same shit again. Hmm, but what kind of shit it is?"
Make laughing a part of your performance instead of trying to hide the laugh.


Jotenkin oli vaan niin hienoa huomata, että jotenkin kaikki olikin sallittua tanssissa ja sitten voi taas kyseenalaistaa sen, että onko oikeasti. Ja tanssi oli äkkiä niin paljon muutakin kuin vain tanssia tai kaunista liikettä tai balettia. Tästä ajatuksesta päästäänkin hyvin seuraaviin kuviin, jossa ehkä päästin hieman myös sisäisen lapseni esiin ja kierin lehtikasassa. :) Tanssi voi olla mys tätä!
"Tanssi on muutakin kuin balettia."


Suvi antoi mulle hauskan tehtävän ennen kuvauksia. Mä jatkoin sen aloittamia laseita ja esim tuo "Tanssi on muutakin kuin balettia." -kommentti on peräsin tästä tehtävästä. Koko tetävä oli musta tosi hyvä, ihan jo senkin takia, että se pisti ajattelemaan asioita ja määrittelemään itseään tanssijana. Mustahan nyt tulee tanssinopettaja ja jossain määrin myös tanssija, joten tässähän pitäisi koko ajan kovasti etsiä sitä sisäistä tanssijaa ja hahmottaa millainen se on tai muuttaa sitä niin halutessaan. Joten koko tää projekti on mulle ihan ammatillisestikin hyödyllinen. Siksipä tästä onneksi muutama opintopistekin rapsahtaa! :)

Vielä loppuun muutama kuva kauniilta Malmin hautausmaalta. Siellä oli kyllä aivan mielettömät syksyiset maisemat."Tanssi on muutakin kuin kaunista liikettä."


"Tanssi on koko elämä, sulkematta pois elämää"

Nämä viimeiset kolme kuvaa löytyvät kaikki kuvasarjasta, joka kantaa samaa nimeä kuin tuo viimeinen kuva. (Tanssikuvaprojekti 2.2.) Koko sarjan voi käysä kurkkaan sieltä Suvin blogista.

Kuvia on vielä paljon lisää, mutta säästän niitä hieman myöhemmäksi muiden postauksen kuvitukseksi. Nyt jäi esim kokonaan postaamatta mahtavat pysäkkibileet teille, mutta ne sitten ensikerralla, lupaan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita tänne palautteesi, kommenttisi tai terveisesi! Kiitos jo etukäteen, arvostan paljon jokaista jätettyä kommenttia! Pyrin vastaamaan kaikkiin kommentteihin mahdollisimman pian!