maanantai 6. heinäkuuta 2009

Juhannus Ruotsissa osa 1/2

Ruotsipostaus.

Jos joltakin on mennyt ohi, niin olin siis juhannuksen Ruotsissa.

Tämä tulee nyt kahdessa osassa, sillä en millään jaksanut muokata/käydä läpi kerralla kaikki n. 200 kuvaa, jotka reissusta otettiin. (Kyllä, meitsi oli ahkera kameran kanssa.) Ja nyt jo kuvien latautuminen kestää ikuisuuden, joten eiköhän tässäkin ole jo kestämistä.

Eli näin minä vietin juhannusta...
(Kaikkia kuvia voi taas klikata iommiksi...)Tässä sitä nyt ollaan sitten lähdössä. Matka oli aikamoinen päähänpisto, satuttiin saamaan peruutuspaikkana hytti Viking Linen Gabriellalle. Lähdettiin siis perjantaina, juhannusaattona. Pääsin töistä klo13.30 ja ei muuta kuin kotiin pakkaamaan loput kamat ja auton nokka kohti Helsinkiä. Meitsi ajoi Helsinkiin. Mäkistä napattiin matkalla hieman matkaevästä, kun seuraavan kerran syödään vasta laivalla.
Eli pari hätäisesti napattua kuvaa Helsingin päästä. Siinä näkyy joku saari ja meidän laiva. Seistään tässä juuri liukuhihnalla, eli leikitään maailman laiskimpia, kun ei jakseta itse kävellä. :)
Aika kiireellä saatiin mennä laivaan kun kesti tuo parkkipaikan löytäminen ihan tuhottoman kauan. Onneks se virkailija sit sanoi, että voidaan jättää auto lyhytaikaiseen parkkiin, kun vaan haetaan lappu pitkäaikaisesta. Tosin, eipä ollut sitten enää yhtään jonoa missään, vaan päästiin käveleen suoraan laivaan.

Kävin kannella kuvaamassa kun lähdettiin liikkeelle. Synkkää oli, vaikka ei silloin just satanut kun lähdettiin. Hei, hei Helsinki! En saanut kyllä otettua kun ihan pari kuvaa ennen kuin patterit loppu, enkä jaksanut lähteä hyttiin vaihtaan paristoja, vaan katselin siirtymistämme kohti avomerta ilman kameraa.Tähän väliin käyn nyt läpi hieman vaatetustani. Eli laivalle mentäessä (ensimmäinen kuva) päälläni oli turkoosi H&M:n poolo ja violetti H&M:n löysä villaliivi, jossa edessä tasku. Korut taitaa olla H&M:ltä nekin. Valitettavasti asusta ei ole parempaa kuvaa.
Illaksi vaihdoin yläosaksi Ginasta ostamani topin ja alla H&M:n musta toppi. Jalassa samat farkut kuin laivaan astuessa eli MP Jeans -merkkiset tosi vanhat vaaleat leveälahkeiset farkut.

Ilta meni mukavasti syödessä ja shoppaillessa. Taxfree siis tsekattiin ja kierreltiin laivaa. Mentiin jo puolenyönaikaan (Ruotsin aikaa) hyttiin ja nukkumaan, että jaksettiin herätä aamulla aikaisin aamupalalle ja Ruotsia kiertämään.Saavumme Ruotsiin! On siis lauantai ja kello on noin yhdeksän. Kuvat on otettu hytin ikkunasta ja sateiselta näyttää, mutta myöhemmin huomasimme, että totuus on toinen. Sää oli meinaan mitä mainioin. Pisarat taisivat olla siitä ihmeen ikkunanpesujutusta (tai mikä lie), joka laivan kylkeä kulki aamulla...
Ruotsiin lähdettiin seuraavassa asustuksessa. H&M:n 3/4 hihainen villapaita, jalassa BlendShen tummat farkut. Takki on Madonnan H&M mallistosta (Rakastuin suorastaan tähän vaatekappaleeseen silloin kaupassa!), kaulahuivi myös H&M:n. Laukku on valkoinen, hopealla ja kivillä koristeltu luomus, jonka ostin joskus semmosesta laukkustandista (nykyy seuraavassa kuvassa).Ruotsin kamaralla ollaan ja ihan turistina, kun on kartat ja kaikki kädessä. Sää oli ihan yli lämmin, olin varautunut paljon kylmempään. Päivän aikana voisi puhua jopa helteestä, kun takit lensi muovipussiin jo ekan kaupan jälkeen.
Onneksi Viking Linen terminaali on niin lähellä vanhaa kaupunkia, että ollut kauheesti mahkuja eksyä matkalla. Eli jatkoimme tästä matkaamme kävellen kohti vanhaa kaupunkia.


Tässä vähän maisemakuvia reitiltämme. Kuljettiin siis ihan tuossa rannassa ja päädyttiin sillalle sitten hieman valokuvaamaan. Kolmannessa kuvassa oikeastaan näkyy, että mistä me käveltiin eli kuva tulosuunnasta. Neljäs kuva on sitten nemosuuntaan.

Ja sillan ympäristöstä löytyi tämmöistä kaikkea kivaa kuvattavaa. Ja patsaita on sitten luvassa enemmänkin, varoitan jo etukäteen. Viimeisessä kuvassa ihana katukahvila (joka oli vielä kiinni kun oltiin liikenteessä ennen kymmentä.)
Kirkkoja ja kellontornejahan tällä matkalla riitti. Kuvasin niitä tosi innoissani, Tukholman arkkitehtuuri kun on aika eri tasoa ainakin sen kotoisen Hämeenlinnan kanssa. Nää on vaan niin hienoja ja vaikuttavan näköisiä mielestäni.

Kaikkia kivoja yksityiskohtia bongasin vanhasta kapungista matkalla kohti keskustaa (patsaita yllättäen). Siis aivan ihania yksityiskohtia rakennuksissa ja nuo ovet ja patsaat ja.... Niin ja tuo höpsö täti erään ravintolan ovensuussa! Aika mieletön, eikö?
Rakenukset on Tukholmassa vaan niin hienoja. Siellä on niin paljon kaikkea vanhaa. Ja hauskasti on kirjoitettu tuonne seinään ikkunoisen sekaan, että mistä talosta on oikein kyse. Tosi paljon oli kyllä kaikkea remonttia menossa ja oli vähän vaikeaa saada kuvaa, jossa ei näy jotain pressulla peitettyy seinää...


Tämmöiseen hienoon rakennukseen törmättiin ja kuvasin sitä sitten joka suunnalta. :) Katolla oli kaikkia upeita patsaita yms. mutta kun kauhean läheltä joutui kuvaamaan ja en saanut ees kokonaiskuvaa rakennuksesta. Rakennuksen toisella puolella oli ihana puistoalue ja sitten pääsin taas sillalle, josta oli hyvä kuvailla...

Ja tässä nyt näkymiä sieltä sillalta joka suuntaan. Ja ihanasti häiki aurinko silmiin, kun piti just niin päin poseerata tuossa sillalla. :) Niin ja siirryimpä sitten kuvaamaan myös tuonne ensimmäisessä kuvassa näkyvälle sillalle......ja sieltä sain vihdoin aika hyvän kokonaiskuvan tuosta rakennuksen puistopuolesta. Ja taustalla näkyy jo aikaisemmissakin kuvisaa ollut kirkontorni.Taas löytyi tämmöinen kaunis rakennus, joka ei sekään meinannut mahtua oikein kuvaan.

Tukholmassa oli kyllä joka kadunkulmassa mitä kummallisempia patsaita ja koristeita. Niitäkin kuvasin aika ahkerasti. Mielestäni tuo kettu on aika upea. Ja tuommoisen leijonan selässä nautin sen hetken kuluttua jäätelöä...

Hieman kun oltiin shoppailtu niin päädyttiin sitten aivan tuohon keskustaan. Suihkulähde oli tietenkin saatava kuvaan. Suurin osa isoista kaupoista (H&M, Gina Tricot, jne.) olivat kiinni kun oli juhannuspäivä, mutta onneksi kaikki vähänkin pienemmät liikkeet avasivat ovensa kymmenen aikoihin ja shopattavaa riitti kyllä.
Niin ja satuin törmäämään Ben&Jerry's jätskiksikaan! Siitähän oli pakko ostaa jätski ja valkkasin varmaan 10min sitä makua. :) Päädyin mansikkajuustokakkuun. Nam! Istuinpa sitten tuommoisen jo aikaisemmin kuvaamani leijonan selkään jäätelöni syömään.

Ja tässä oli osa 1. Palaamme asiaan osassa kaksi, jossa on mm. paljon kuvamateriaalia Kuninkaanlinnalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita tänne palautteesi, kommenttisi tai terveisesi! Kiitos jo etukäteen, arvostan paljon jokaista jätettyä kommenttia! Pyrin vastaamaan kaikkiin kommentteihin mahdollisimman pian!