keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Joulu 2015

Vielä kun ollaan tämän vuoden puolella, niin voin hyvin julkaista pienen koosteen tämän vuoden joulun vietostamme. Tai no, pienen ja pienen... Kuvia olisi ollu vielä enemmänkin, mutta osan instassa julkaisemista kuvsitani jätin pois ja lahjoja en edes kuvannut erityisemmin. Eli yritän pitää tämän aika lyhytsanaisena, mutta sitäkin kuvarikkaampana postauksena. :)


Tänä vuonna vietimme joulua perinteisesti kotipaikkakunnalla, mutta se ei estänyt minua leipomasta ja laittamasta joulua myös omaan kotiin. Kokeilin erilaisia torttutaitteluohjeita ja leivoin niin mammutin kuin muumipeikonkin muotoisia pipareita.


Lapsuudessani me koristeltiin joulukuusi aina vasta aattoa edeltävänä iltana tai jopa vasta aattoaamuna, mutta nyt tietenkin laitoin omaan kotiin kuusen jo hyvissä ajoin esille, koska varsinaiset joulun pyhät vietettiin muualla.


Meillä oli pitkään oikea kuusi kun olin lapsi. Sitten jonakin vuonna tuli ihan ilman varoitusta muovikuusi. Se oli kamala shokki. Siitä lähtien olen haaveillut valkoisesta kuusesta. Koska jos kuusen kerran täytyy olla muovinen, niin sen ei tarvitse olla realistisen värinen. Ja valkoinen kuusi meillä on ollut jo pari vuotta.



Itsehän rakastan kaikkea kimmeltävää ja usein kuuseenikin pääsee paljon pinkkejä ja violetteja koristeita. Niin tänäkin vuonna. Ennestään multa löytyi paljon pinkkejä koristeita, kuten nuo korkokengät ja nauhat. Myös peilipallot ovat jostain teiniajoiltani ja pääsevät aika usein kuusta koristamaan. Joskus koetan vähän vaihtaa myös väriä ja käyttää esim punaisia ja kultaisia koristeita, mutta tänä vuonna halusin mennä tällä minulle luontevimmalla väriskaalalla. Ostin Tigerista isoja glitterisiä käpyjä ja palloja. Lisäksi en voinut vastustaa kiusausta, vaan ostin myös violetin glitteerisen peuran. Jouluna se sai kunniatehtävän vartioida meidän xboxia. :D


Varmasti aika moni on kanssani samoilla linjoilla, kun sanon että jouluun kuuluu olennaisena osana yhdessä olo perheen kanssa. Sen takia minäkin olen viettänyt joulut melkein poikkeuksetta syntymäpaikkakunnallani. Viime vuonna teimme poikkeuksen ja olimme Kuopiossa, koska tiesimme sen olevan viimeinen joulu, kun Kuopiossa asutaan. Nyt kun asun lähempänä syntympaikkakuntaani, tulee enemmän siellä käytyä, mutta silti jouluna on ihana kokoontua yhteen, syödä juustoja ja pelailla lautapelejä.



Joulu on ehdottomasti myös rauhoittumisen aikaa. Vaikka joulu onkin monena vuotena ollut myös todella kiireistä aikaa, koska olen aika usein (erityisesti opiskeluaikana) sen viettänyt töissä kaupassa. Mutta aattona kun kauppa menee kiinni, niin sitten on saanut muutaman päivän huilin aina. Sitä tosin on monesti edeltänyt n 7 päivän työputki ja helposti yli 8h työpäivät. Eli lepoa myös tarvitsee. Yksi hieman ikävämpi jouluperinne kohdallani on myös sairastelu. Koska kerrankin on aikaa rauhoittua ja stressikin helpottaa, niin melko usein se tietää kunnon räkätaudin sairastamista. Monta joulua on mennyt flunssassa, mutta tänä vuonna sen onneksi vältin, koska lomani alkoi niin aikaisin ennen joulua. Flunssat tuli siis funssailtua jo hyvissä ajoin ennen joulua.


Aattona me käymme yleensä haudoilla viemässä kynttilöitä, syömme hyvin ja avaamme tietenkin lahjat. Lumiukon katsominen on ehdoton. Tänä vuonna seurasin myös hieman Joulupukin kuumalinjaa, jota tuli lapsena ahkerasti katsottua. Myös Samusirkan joulutervehdys yleensä pyörii telkkarissa illalla, vaikka siinä sivussa tulee monesti puuhattua muutakin.


 Hauvat saivat kamalan paljon kaikkia herkkuja lahjaksi, onneksi me omistajat ei ostettu mitään! :D Bobolle ja Veetille oli myös varattu kunnon jouluherkut aatolle ja pojat herkuttelivat siis yhdessä meidän muiden kanssa. Bobo avasi innokkaana omia pakettejaan (ja oli yrittänyt hieman etuajassa avata muidenkin kuusen alla olleita paketteja). Veeti osasi jo odottaa rauhassa, että joku ihminen avaa paketit hänelle, koska kyllä ne herkut vaan maistuu paremmalla, kun ei tarvitse paperin läpi pureskella. :)

Jouluaattona en aina välttämättä edes meikkaa, jos käymme saunassa jne, mutta tänä vuonna kun saunomiset oli hoidettu jo etukäteen "pois alta", halusin ehdottomasti jouluksi punaiset huulet. Ostin itselleni hieman etukäteisjoululahjaksi Max Factorin Star Wars punat ja niistä tuo kaunis tumma punainen olikin aattona huulillani.


Muuten meikkiini kuului vihreät luomivärirajaukset hieman glitterillä kuorrutettuna ja korvissa oli jälleen joulukorvikset, jotka taisin saada kaksi vuotta sitten avomieheni äidiltä ja niistäkin on nyt kehittynyt jo jonkinmoinen jouluperinne. Korvikset laitetaan korviin päivää ennen attoa ja niitä pidetään aina tapaninpäivään asti. (Tosin nukun kyllä ilman näitä.)


Mainitsinkin, etten kuvannut erityisemmin lahjojani. Sovimme, että ostetaan sellaisia tarpeellisia lahjoja, joten sain mm autolaturin puhelimelle, handsfreen, tulotimen ja takin, jonka kävin itse valitsemassa ja sovittamassa etukäteen. Kosmetiikkalahjat hankin lähinnä ihan itse itselleni, enkä niitä edes paketoinut. Esimerkkinä nyt vaikka tuo ihana Urban Decayn Spectrum, joka oli muistaakseni kolmanneksi viimeinen Tampereella, kun sen omakseni ostin. Hankittiin myös Playstation 4 meidän perheeseen, se nyt oli lähinnä lahja tuolle miehelle, mutta ehkä minäkin sitä joskus vähän pelailen. Jos saisin hankittua vaikka Sing Starin. :) Niin ja alla kuvassa myös äärettömän söpö "jouluvalo", jonka sain lahjaksi. Tuo oli pakko kuvata, koska se on musta vaan niin ihana ja tosi käytännöllinen, koska on mielestäni enemmän "talvikoriste" kuin joulukoriste ja saa pysyä meidän kirjahyllyssä ihan niin pitkään kun pimeitä kelejä riittää.


Tapaninpäivä taitaa olla monessa paikassa se päivä kun lähdetään joulun jälkeen bailaamaan. Tapsantanssit on mulle kuitenkin ihan vieras juttu, sillä mun nuoruudessani omalla kotipaikkakunnallani lähdettiin humpalle aina jo joulupäivänä. Itselleni tämä päivä oli huomattavasti järkevämpi valinta, koska yleensä olin jo 27. päivä töissä, eikä silloin voisi koko yötä baarissa hillua.


Mekin juhlittiin joulupäivänä, koska aihetta juhlaan oli useampiakin. Avomiehen sisko täyttää vuosia joulun alla ja meidän kihlajaispäiväkin osuu tuohon joululle. Ja onhan se kiva edes kerran vuodessa käydä nostalgisesti syntymäkaupunkinsa yöelämää katsastamassa. Niin ja musta oli kyllä hirmu kiva päästä pitkästä aikaa kunnolla laittautumaan ihan pitkän kaavan mukaan. kerrankin kun ei ollut mikään kiire saada itseään edustavaan kuntoon. Kiharsin huolella hiukseni ja kuorrutin naamani glitterillä, kuten alla olevasta kuvasta näkyy. Kulmissa hopeaa glitteriä ja luomilla vihreää glitterlineria. Glitteriä kun ei voi koskaan olla liikaa. :)


Me palasimme jo tapaninpäivänä joulunvietosta kotiin, koska halusimme ehtiä vähän rauhoittua omassa kodissa ennen vuoden vaihdetta. Avomies kun on ollut ahkerasti töissä 22. päivään asti, niin ei olla ehditty oikein yhdessä vielä paljoa kotona lomailla. Välipäiville meillä oli myös paljon kivaa yhteistä menoa suunniteltuna, kuten uuden Star Warsin katselu.


Tapaninpäivänä yllätyimme iloisesti, koska musta joulu tuli päätökseensä kun maa peittyi hyvin ohueen, mutta kuitenkin selvästi näkyvään lumipeitteeseen. Oli paljon kivempi ajella kotiin, kun lumi toi vähän valoa matkalle. Lunta seurasivat myös pienet pakkaset, joten keli alkaa näin vuodenvaihdetta kohti mentäessä olemaan ainakin vähän talvisempi.


Miten teidän lukijoiden joulu on mennyt ja millaisia jouluperinteitä teillä on?

tiistai 29. joulukuuta 2015

Joulukynnet

Aluksi olin aikeissa julkaista kaikki joulukynteni samassa yhteydessä kuin muutkin joulukuulumiset, mutta tajusin sitten, että parempi ehkä erotella nämä omaksi postauksekseen, ettei tule ihan tuhatta kuvaa per postaus. :)

Tänäkin vuonna aloitin joulukynsien teon hyvin myöhään. Nyt en voi syyttää ajanpuutetta, mutta syytän ehkä joulufiiliksen puuttumista? Sain kuitenkin kolmet kynnet aikaan ja tässäpä ne nyt sitten ovat.


Ensimmäisenä esittelyyn pääsevät kynnet, joissa yhdistelin punaista ja valkoista. Näissä on sekä leimoja että siirtokuvia, joten ovat "sieltä monimutkaisemmasta päästä", mitä tämän vuoden joulukynsiin tulee. Halusin ehdottomasti käyttää Konadin jouluista leimauslaattaa ja MILV siirtokuvia, joissa oli hauskaa jouluista tekstiä. Käyttämäni lakat olivat China Glazen Just Be-Claws (jonka ehdin jo nimetä "the joululakaksi"), OPIn Solitaire (ehdottomasti talvilakka minusta) ja Kissin valkoinen perus creme (siitokuvien alla). Niin ja tietenkin Konadin valkoinen leimauksessa. Mainittakoon, että Cesarshopista ostettu pinkki löllöleimasin toimii edelleen kuin unelma. Suosittelen lämpimästi ja ei ole maksettu mainos! :)


MILV siirtokuvat ovat nyt kovasti in tällä hetkellä ja itsekin olen niitä hankkinut moooonta arkkia. Nämä jouluiset tekstit ovat kaikki yhtenä kuvana, kun yleensä MILV siirtokuvissa on valmiiksi kynnen muotoiset ja kokoiset kuvat. Minusta ne koko kynnen kokoisiksi rajatut siirtokuvat ovat helppokäyttöisempiä ja "parempia", mutta eivät nämä koko arkin kokoisetkaan huonoja ole. Kuvat lähtevät nopeasti irti taustapaperista vedessä liotellessa ja siirtokuva on helppo asetella haluamalleen paikalle.


Seuraavassakin joululakkauksessa on punaista, mutta nyt yhdistin sen kultaan ja valkoiseen. Näiden kynsien juju ei ole monimutkaisessa koristelussa, vaan itseasiassa tuoksussa! Nimittäin käyttämäni punavalkoinen glitter on jouluaaton postauksessa esiintynyt KBShimmer Candy Cane Crush, joka siis tuoksuu piparmintulta. Vasemmanpuoleisessa kuvassa näkyy osittain myös ihana joululahjarasia, jonka sain avomiehen siskolta.


Yllä olevan lakkauksen lakoista minulla ei ole kuvaa, mutta kaikki käyttämäni lakat ovat suoraan aaton lakkapostauksesta. Punainen lakka on Kiko 493 ja kultainen Tiina Vanhatapio Fool's Gold.

Alla näkyvässä lakkauksessa on muuten "kierrätetty" nuo punaiset kynnet, eli pohjalakka on sama Kiko, nyt vain sen päälle on dotting toolilla tehty kuusi. Vihreillä kynsillä on niin ikään joululakkapostauksesta tuttu China Glaze Winter Holly. Leimat ovat jälleen Konadin "joululaatasta", joka on m12.


Tällaisia joulukynsiä minä sain aikaan jouluviikolla. Ja senkin jälkeen on tullut kyllä lakattua vielä jouluisilla väreillä. Mutta nyt on aika siirtyä jo kohti vuodenvaihteen kynsiä ja ehkä myös talvisia kynsiä, koska vihdoin on saatu hieman lunta maahan.

maanantai 28. joulukuuta 2015

Joulukalenterikooste: neljäs viikko

Viimeisellä viikolla oli enää neljä luukkua (siis per kalenteri) jäljellä ja niistä paljastuivat nämä tuotteet.


Yllättäen Kicksinkin kalenteri tarjosi viimeisissä luukuissaan aika kynsipainotteisia juttuja. Luukuista tulleet lakat olivat: Essien päällyslakka, Kicksin oma punainen lakka ja vielä Dependin pinkki lakka. Olisi voinut luulla, että punainen lakka olisi ollut aaton luukussa, mutta siellä olikin tuo pinkki. Näiden lisäksi tuli vielä huippu hyvää käsisalvaa, jota mulla tosin on jo pari purkkia varastossa, koska tätä on tullut mm. livboxeissa. Olisin kieltämättä kaivannut vähän enemmän vaihtelua näihin vikoihin luukkuihin, koska mulla on kynsilakkakalenteri erikseen. Mutta tuo Essien lakka ainakin ois kai pitänyt tulla aiemmin ja sen tilalla olisi kai ollut tässä luukussa joku tuoksu? Mullahan siis muutamat tuotteet oli vähän hyppineet eri luukkuihin.


Essencen kalenterista tuli vielä kolm lakkaa:Winter Wonderland, kimmeltävä mattapäällyslakka Add On Magic! ja punainen From me To You. Aaton luukku oli iso, joten sieltä osasi odottaa muuta kuin kynslakkaa. Onneksi kyseessä ei ollut mikään hölmön muotoinen kynsiviila, vaan ihan hauska kimmeltävä pussukka, jonka glitter kyllä varisee aika pahasti joka paikkaan.

Mikä fiilis kalentereista sitten jäi näin jälkeenpäin ajateltuna? Olinko tyytyväinen? Kyllä, olin tyytyväinen, vaikka ei näistä nyt mitään super erikoista tullut. Mutta en sellaista odottanutkaan, vaan ajattelin näissä olevan kuitenkin aika perus "käyttöjuttuja". Aika oikeassa olin mielestäni. Kumpikin kalenteri oli minusta hintansa arvoinen, sain paljon heti käyttöön pääseviä tuotteita ja joka aamu oli ihana herätä ja rientää avaamaan uusia luukkuja. Paljon kivempia tämmöiset kosmetiikkakalenterit ovat kuin esim suklaakalenterit.


Essencen kalenterissa tuli sopivasti eri värejä ja kaikkia lakkoja tulee varmasti käytettyä. Koitan saada teille mahdollisimman pian jotain koostetta, millaisia lakkauksia saan kalenterin lakoilla aikaan. Essencen kalenterista täytyy mainita plussana vielä hauskat tekstit, joita löytyi aina joka luukun kannen sisäpuolelta. Yllä näkyy muutama näistä otettu kuva. Tekstit olivat minusta tosi hauskoja. Hyvää oli tottakai myös se, että lakat olivat kunnolla kiinni kalenterin sisällä, eivätkä päässet tippumaan paikaltaan. Välillä sai aika voimakkaastikin riuhtoa lakkoja luukuista pois. Lakkojen lisäksi tulleet viilat ja tarrat olivat vähän turhakkeita, mutta niitä oli minusta kivan vähän. Tämä Essencen kalenteri on sen verran edullinen, että voisin ostaa sen uudestaankin. Tosin en tiedä, olisiko lakkojen väri/sävyvalikoima sitten liian samanlainen tulevina vuosina? Tätä täytyy jäädä miettimään...

Kicksin kalenterissa oli monipuolisesti eri juttuja, kuten odotinkin. Ehkä huulituotteita olisi voinut olla enemmän. Ripsivärit ja silmien rajauskynät kun ovat esim sellaisia, joita minulla on kymmenittäin jo valmiiksi kotona ja niitä en välttämättä tarvitsisi lisää. Kynsilakkoja en oikeastaan tässä kalenterissa kaivannut, koska minulla on jo ne omat lempparimerkit ja kaikki "perusvärit" (joita kalentereihin yleensä laitetaan) löytyvät jo. Essien & Seche Viten päällyslakat olivat kuitenkin jopa positiivisia yllätyksiä. Ne tulevat ehdttomasti käyttöön. Moni Kicksin oma tuote oli kiva yllätys, koska en omista ennestään paljoakaan Kicksin tuotteita. Kovin paljon ei tässä kalenterissa tullut minusta semmosita "krääsää", vaikka ainahan sitäkin pitää olla mukana. Nyt äkkiseltään tulee mieleen lähinnä vain pompulat ja peili, jotka olisin vaihtanut. Suuri osa tuotteista odottaa vielä käyttöönottoa, mutta se ei missään nimessä tarkoita, että olisin ollut tyytymätön kalenterin sisältöön. Yritän vain fiksusti käyttää ensin vanhempia ja jo avattuja tuotteita pois.

Nyt pitääkin suunnata ajatukset jo sitten ensi vuoden kalentereihin, eikö niin? Monet suositut kalenterit kun myydään hetkessä loppuun ja täytyy olal nopea, jos omansa haluaa saada. :)

torstai 24. joulukuuta 2015

Joululakkoja

Oikein ihanaa joulua kaikille lukijoille!

Päätin ajastaa aatolle vielä yhden jouluisen postauksen, johon sain idean eräänä pimeänä joulukuisena yönä, kun keittiön pöytämme oli täynnä lakkapulloja ja -kiekkoja. Missiona oli etsiä jouluksi "muutama kiva lakka", joilla voisi sitten jouluvalmistuluiden ohessa kynsiä lakkailla. No, tietenkin homma vähän karkasi käsistä ja pulloja oli pian esillä monta kymmentä. Enhän minä nyt millään ehdi näillä kaikilla jouluna lakata! Joten päätin teihdä teille pienen listauksen jouluisista lakoistani tänne blogin puolelle, koska nämä kaikki eivät vain millään mahdu kynsille tänä jouluna. Tämä päähänpisto tuli tosiaan keskellä yötä ja sen seuraksena jouduin ottaaan kuvat kehnohkossa keinovalossa, joten suosittelen googlailemaan parempia kuvia, jos jokin lakka alkoi kiinnostaa tarkemmin.


Varmasti kaikki ovat sitä mieltä, että jouluun kuuluvat punaiset lakat. Punainen on jouluna must. Se voi olla glitterinen, shimemrinen, matta, creme... Kunhan se on punainen. Punaisiakin on monenlaisia, mutta jouluna suosin itse eniten "aitoja punaisia", sekä syviä ja voimakkaita punaisia, jotka eivät taita oranssiin. Omista valikoimistani löytyi nopealla vilkaisulla yllinkyllä jouluun sopivia punaisia (eikä tässä varmasti edes vielä kaikki). Ensin esittelen neljä glitteriä:


Jouluisia punaisia glittereitä: Zoya Chyna, Maybelline Rosy Rosettes, China Glaze Love Marilyn ja Orly Devil May Care.


Zoya on hiekkalakka, kaunis voimakas hieman viinipunaiseen taittava syvä punainen. Maybellinen lakka on "pinkimpi" ja ei niin peittävä, mutta silti hyvin jouluinen mielestäni varmaankin noiden glittereiden vuoksi. Kaksi viimeistä lakkaa ovat melko samanlaisia. Erona on se, että China Glazessa on hopeaa- ja Orlyssa kultaista glitteriä punaisen lisäksi. Orly on ihan vakiokamaa kynsilläni melkein joka vuosi näin joulun aikaan, joten ehkä se saa tänä vuonna huilia ja käytän välillä China Glazen hopeaglitteristä tapausta.

Ja sitten lisää jouluisia punaisia:


Llarowe MJ's Jacket, Kiko 493, China Glaze Ruby Pumps ja OPI Red Red Rhine


OPI Color So Hot It Berns, Picture Polish Arabian, Wild & Mild Long Island, A Ebgland Rosebower

Yllä olevista kuvista jäi uupumaan jostain syystä (varmaan siksi, että lakkasin kyseisellä lakalla kynteni) vielä China Glazen Just Be-Claws, joka on alla olevalla kiekolla nro 20. Ylemmän kuvan lakat ovat kiekolla numerot 13-16 ja alemman kuvan lakat ovat OPI 17, Picture Polish 18, Wild & Mild 19 ja A Engand 1.

Kiekon vasemman reunan Llarowe, Kiko ja China Glaze näyttävät kuvassa kiekolla ihan samanlaisilta, mutta luonnossa niissä oli havaittavissa selvempi ero. Llarowen lakka on kylmin, koska tässä on kultaisen lisäksi myös violettia shimmeriä. Kikossa on selkeästi kultaista shimmeriä punaisen lisäksi, kun taas Ruby Pumps on "vain punainen". Ruby Pumps on monesti se "the joululakka", jonka ihmiset nimeävät, kun semmoinen pitää valita. Oikeastihan lakan pohjaväri on minusta aika viininpunainen kun sitä levittää vain yhden kerroksen, mutta kerrostamalla tämä lakka muuttuu minusta enemmän "joulun punaiseksi". Hyvin monena jouluna tämäkin on ollut kynsillä, en osaa sanoa raaskinko katkaista perinnettä tänä jouluna.


OPIn punaiset lakat ovat ainoat mukaan valikoituneet täysin glitterittömät/shimmerittömät lakat. Red Red Rhine on hyvin viininpunainen ja jellymäinen, voi tarvita ehkä jopa kolme kerrosta ollakseen kunnolla peittävä. Color So Hot It Berns taas on puhtaampi punainen.

Picture Polish on kaunis holohippuja ja kultaista shimmeriä sisältävä lakka. Mielestäni tämä on jouluisempi kuin viereen valittu Wild & Mild, joka on lopulta kiekolla hyvinkin pinkki ja kylmä, joten en ehkä sittenkään valitsisi tätä jouluksi kynsilleni. China Glazen Just Be-Claws saisi minulta ehkä tittelin "the joulunpunainen" (kiekolla nro 20). A England taas on upea hento hololakka, joka ehdottomasti sopii myös jouluun.


 China Glaze Running In Circles, China Glaze Winter Holly ja Flormar 442(?)

Siirrytäämpä seuraavaksi vihreisiin, joista valkkasin kolme hyvin erilaista yksilöä tähän postaukseen. Blogia lukeneet varmasti tietävät, etten vihreitä lakkoja kamalan paljoa omista. Minulla on kyllä ihania keväisiä vaaleanvihreitä ja mintunvihreitä, mutta muuten vihreä on vähän hankala väri minulle. Minusta jouluun sopii parhaiten hyvin tumma vihreä, semmoinen "havumetsän vihreä" ja tätä väriä minulla edustaa omasta valikoimastani ehkä parhaiten upea hieman shimmerinen Flormar (kiekolla vasemmalla). Hyvin jouluinen on minusta myös China Glazen Winter Holly (kiekolla keskellä), joka on niin tiheää glitteriä, ettei sen tajua olevan glitteriä ennen kuin sen levittää kynnelle. Tällä saa helposti myös täysin peittävän lopputuloksen. Villinä korttina tässä on vielä China Glazen Running In Circles, joka on kirkkaampi ja kesäisempi vihreä ehdottomasti, mutta varmasti toimii myös jouluisessa lakkauksessa.


Jouluun kuuluvat minusta myös ehdottomasti kulta ja hopea. Olisin voinut valita useampia esimerkkejä kummastakin, mutta päädyin esittelemään tässä postauksessa nämä kaksi lakkaa, jotka pääsevät kynsilleni melkein poikkeuksetta joka joulu. Seppälästä aikoinaan hankkimani Tiina Vanhatapion lakat ovat minulle ehdottomasti joululakkoja. En niitä paljon muulloin lakkalaatikostani esiin ole kaivellut. Hopea on näistä hieman peittävämpi. Kiekolla kultaista kolme kerrosta, hopeaa kaksi.


Tiina Vanhatapio Fool's Gold ja Tiina Vanhatapio Mercury

Mitä olisi joulu ilman glitteriä? No ei mitään, ainakaan jos minulta kysytään! Olisin voinut tehdä oman postauksen pelkästään jouluisista glitterlakoista, mutta päädyin kokoamaa tähän nyt viisi erilaista jouluun sopivaa glitteriä.


KBShimmer Candy Cane Crush, China Glaze Party Hearty, OPI My Favourite Ornament, F.U.N Lacquer Million Dollar Dream, Models Own Disco Inferno ja Llarowe Man In The Mirror

Candy Cane Crush tuoksuu piparmintulle ja siitä tulevat mieleen punavalkoiset karkkitangot. Tämä on aika vanha, hieman jähmeäkin ja pohjakin on vähän kellastunut, mutta tuoksu on säilynyt ja tämä on kyllä minun ikisuosikkini! Tuoksu tässä varmasti jakaa mielipiteitä, koska se on todella voimakas. Itse siitä tykkään ja sen takia tämä tulee ehdottomasti olemaan kynsilläni tänäkin jouluna. Jos Candy Cane Crush ei ollut mielestäsi tarpeeksi jouluinen glitter, niin Party Hearty varmasti on. Lakassa on punaista, vihreää ja kultaista glitteriä kirkkaalla pohjalla. En tiedä, pystyykö tätä edes käyttämään koskaan muulloin kuin jouluna? Lakka on monena jouluna ollut kynsilläni ja se on yksiä vanhimpia lakkojani.


Ja kuten tuli jo todettua, jouluun kuuluu ehdottomasti kultainen ja hopea. Kultaisista glittereistä otin pari keskenään hyvin erilaista esimerkkiä. OPI taitaa olla virallisesti kai shampanjan värinen, mutta minusta juuri tämmöinen "kylmä kulta" (tai kullan ja hopean yhdistelmä) sopii hyvin jouluun. (Koska jouluna pitäisi olla lunta, huurretta ja pakkasta...) F.U.N on taas ihan eri ääripäätä ja hyvin voimakkaan keltainen lämmin kultainen glitter, jossa on kuitenkin mukana myös holohippusia. Villinä korttina kultaisten sekaan pääsi Models Ownin Disco Inferno, jossa on pääasiassa kultaa ja vihreää. Aika jouluinen yhdistelmä, eikö? Niin ja pitihän mukaan saada vielä yksi hopea glitter, jolloin päädyin äärettömän kauniiseen Man In The Mirror lakkaan, jossa on myös hologlitteriä mukana.

Tässä oli siis minun pieni joululakkakoosteeni. Joulun jälkeen saatte sitten nähdä, mitkä kaikki näistä päätyivätkään kynsilleni. Ja tottakai jouluun sopivat mainiosti myös valkoiset, siniset ja vaikka harmaatkin lakat. Niin ja kuka on sanonut, ettei jouluna voisi muka lakata vaikka pinkillä? Mutta johonkin piti se raja vetää ja nyt koetin poimia nimenomaan minun silmissäni jouluisia lakkoja, enkä esim talvisia. Mitkä ovat teille niitä ehdottomia joululakkoja?